Blogsearch, a magyar blogkereső

Kovács Attila, 2006. december 20. 19:01
A web 2.0-s szolgáltatás segítségével a felhasználók nemcsak kereshetnek a magyar nyelvű webnaplókban, hanem kapcsolatokat alakíthatnak ki egymással vagy figyelemmel kísérhetik a számukra érdekes bejegyzéseket.
A keresőrendszer – ellentétben más hagyományos szolgáltatásokkal - gyakran már a megjelenés pillanatában értesül az új tartalmakról, így azok azonnal kereshetővé válnak. A találati lista különféle szempontok szerint rendezhető - a Blogsearch saját rangsoroló algoritmusa mellet időrendben, vagy népszerűség szerint is sorba állíthatjuk a bejegyzéseket. Emellett természetesen rákereshetünk egy bizonyos blog vagy blogszolgáltató tartalmaira is, sőt a találati lista lekérhető RSS formátumban is.

A percenként bővülő kereső-adatbázisra építenek a Blogsearch további szolgáltatásai, úgy mint az „aktuális blogszemle”, ahol a böngészőablak újratöltése nélkül, valós időben figyelhetjük a blogszféra-szerte keletkező új bejegyzéseket. A közösségi funkciók teszik azonban igazán otthonossá a szolgáltatás - regisztrációt követően tallózhatunk a bloggerek közt: megnézhetjük miről írnak éppen, felvehetjük velük a kapcsolatot, vagy megkereshetjük a térképen, ki honnan blogol.
Kulcsszavak: web2 blog

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szolgáltatófüggetlen 5G-s tesztprojekt indul

A tesztek célja annak vizsgálata, hogyan lehet különböző környezetben – például sűrűn lakott belvárosban, vagy agrárterületen – gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni, majd ezt a jövőben, amikor az 5G-alapú alkalmazások elterjedése és az adatforgalom növekedése szükségessé teszi, nagy volumenben is környezettudatos módon széles körben megvalósítani. A tapasztalatok alapján a hálózaton később különféle okos szolgáltatások is elérhetővé válnak.

2022. május 24. 09:55

Az új Internet Pro díjcsomagban a vezetékes internet mobilinternettel egészül ki

A Vodafone frissen bevezetett Internet Pro csomagjával az alap vezetékes internetszolgáltatás mellé egy kiegészítő mobiladatot tartalmazó SIM kártyát és opcionálisan Wi-Fi hotspot eszközt is vásárolhatnak az előfizetők. A korlátlan mobil adatot az ügyfelek havonta egyszer tetszőleges időpontban aktiválhatják 72 órára a My Vodafone applikáción keresztül, így, ha esetleg valami megzavarja a vezetékes szolgáltatást, az internetelérés így akkor is folyamatos marad, ha például az utcában zajló építkezés, csatornázás, áramszünet vagy a rossz időjárás miatt elmegy az otthoni internet.

2022. május 5. 12:43

5G-s otthoni internetszolgáltatást indít a Yettel

A Yettel a vezetékes internetet kiváltani képes új technológia, az 5G eddigi egyik legígéretesebb üzleti modelljét és érdemi felhasználási lehetőségét hozta el a hazai lakossági piacra.

2022. május 3. 19:55

A Huawei a föld alá is elvitte az 5G-t az iparágak digitális igényei miatt

A Huawei több mint tízszeresére növelné a jelenlegi sávszélességet a hálózatok evolúciójának következő állomását jelentő 5.5G technológiával, ami másodpercenként 10 gigabit sebességű, bárhol elérhető hálózati kapcsolatot tesz majd lehetővé – mondta a vállalat elnöke a 19. Huawei Global Analyst Summit csúcstalálkozón. 

2022. április 29. 09:59

Kisvállalkozóknak segít a Telekom szolgáltatása

A kisvállalkozók többsége ritkán szakít időt a munkán kívül másra, mert úgy vélekedik, hogy személyes jelenléte nélkül megáll az üzlet – derül ki a Telekom kutatásából. A vállalat digitális megoldásokkal kívánja csökkenteni a vállalkozókra nehezedő terhelést, hogy jusson idejük más fontos dolgokra is, így például feltöltődésre, miközben az üzlet zavartalanul és hatékonyan megy tovább. 

2022. március 22. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24