A korszerű önkormányzatokért: pályázat szoftverbeszerzésre

forrás Prim Online, 2006. december 22. 12:20
Az e-Írástudásért Közhasznú Alapítvány és a netTeam-Magyarország Kft. pályázatot hirdet a „Charles Simonyi program – az európai szintű önkormányzati informatikai megoldásokért” program sikereire alapozva egy „Magyary Zoltán Program” nevű pályázat keretein belül önkormányzatok számára, tanúsított iktató és ügyiratkezelő szoftver beszerzésére.
Azt a célratörő, koncepcióalkotó és lendületes munkát, amellyel Magyary Zoltán a közigazgatási rendszert javítani igyekezett nem könnyű felülmúlni. E lendületnek köszönhető az a rengeteg munka, amely sürgette a közigazgatás kérdéseinek tényeken alapuló vizsgálatát. Emberöltő távolságból is időszerű ez a fajta vizsgálat, amihez azonban napjainkban eredménynek is társulnia kell. Nem elég pusztán körültekintő elemzést végeznünk, a felmerülő hiányosságokra megoldást is kell nyújtanunk. Magyary Zoltán életművét a szemünk előtt tartva jelentjük ki, hogy az ország informatikai felszereltségét tekintve elmaradott közigazgatási intézményeinek és önkormányzatainak felzárkóztatása érdekében létesül a „Magyary Zoltán Program” – a korszerű intézményi és önkormányzati informatikai megoldásokért - tájékoztatta szerkesztőségünket Decker András, az alapítvány kurátora.

A netTeam Kft. és az e-Írástudásért Közhasznú Alapítvány a pályázat kiírásával azt a célt tűzte ki, hogy segítsen azokon az intézményeken, amelyek jelenleg még számottevő informatikai eszközök és e-írástudás birtoka híján nélkül végzik önkormányzati adminisztrációjukat és iktatási feladataikat. Lehetőséget kíván biztosítani azon intézmények számára is, amelyek már rendelkeznek egy meglévő, de a jelenlegi jogszabályi környezetnek nem megfelelő szoftverrel, annak cseréjét viszont az éves költségvetésük terhére nem képesek meglépni. Ezen célkitűzésen belül különösen fontos, hogy ne csupán a különböző törvények és jogszabályok által előírt, megfelelő színvonalú iktatási, ügyirat-kezelési kötelezettségeknek tegyenek eleget, hanem azt felülmúlva komplex, a kapcsolódó adminisztrációt is segítő alkalmazást vezessenek be, valamint részesüljenek az e-írástudás eszköztárából.

Pályázatot nyújthat be bármely önkormányzat és önkormányzati intézmény; a támogatás összege min. 50 ezer Ft, max. 150 ezer Ft. A támogatás maximális mértéke: a beszerzés értékének 40 %-a.; ITOSZ-tagság esetén a beszerzés értékének 50%-a.

Pályázat beadási határideje: I. forduló 2007.01.31-ig, II. forduló 2007.06.30-ig. Amennyiben az első határidőre elegendő számú és megfelelő minőségű pályázat érkezik, a pályázat lezárható.


További információ, pályázati anyag letöltése
Kulcsszavak: pályázat közigazgatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

2023. május 30. 20:11

Egyszerre használ digitális és offline megoldásokat a megújult budaörsi áruház

Digitálisan kiterjesztett vásárlói zónák, QR-kódos összekötés a webshoppal és egy teljesen újragondolt, a valós felhasználói környezetet idéző vevői tér – az Euronics megújult budaörsi áruházában online és offline eszközök egyszerre segítik a vásárlót, egyedülálló ügyfélélményt kínálva. Az üzletben szinte minden elem úgy lett kitalálva, hogy vezesse a betérőket, akik az áruházban tett látogatásukat később akár online is folytathatják.

2023. május 30. 18:27

A QNAP elvitte legújabb termékeit az idei COMPUTEX kiállításra

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora is részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2023 kiállításon (Nangang Exhibition Center, 1. csarnok, standazonosító: J0409a).

2023. május 30. 16:55

Online tartalomfogyasztási szokásokat vizsgált az NMHH

Fél perc alatt megközelítőleg 51.700 internetes weboldalt nyitnak meg a felhasználók Magyarországon számítógépen vagy laptopon. Ugyanezen idő leforgása alatt azonban ötször több, közel 268.000 kontaktus történik mobiltelefonon és tableten, ami egy átlagos napon 766 millió kattintást, oldalletöltést jelent. Milyen eszközökön böngészünk a legtöbbet, a mobiltelefonos applikációk népszerűek-e, illetve mennyi időt fordítunk az online hírfogyasztásra vagy éppen a közösségi médiára? A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása ezekre a kérdésekre kereste a válaszokat.

2023. május 30. 15:29

Mozgalom világít rá az élet láthatatlan szépségeire

A modern, pörgős, digitális világban könnyű szem elől téveszteni a kisebb, látszólag jelentéktelen pillanatokat, amik igazán varázslatossá teszik az életet. Ezek a momentumok csak úgy elsuhanhatnak mellettünk, ahogy feladatról feladatra zakatolunk hétköznapjainkban, már-már odatapadva a képernyőkhöz. Pedig ezekben a mulandó pillanatokban lelhető meg az élet esszenciája – azokban az apróságokban, amelyek szünetre és reflekcióra késztetnek, és amiknek köszönhetően igazán értékelhetjük a körülöttünk lévő világot. A HONOR Magic5 Pro azzal a céllal készült, hogy segítse az embereket az ilyen értékes, gyakran megfoghatatlan mozzanatok megörökítésében. Így ragadható meg a láthatatlan szépség.

2023. május 30. 14:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01