Miniszteri kitüntetés informatikai vezetőnek a felsőoktatás támogatásáért

forrás Prim Online, 2007. január 2. 19:52
A Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális  Minisztere a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért KÁRMÁN TÓDOR-DÍJAT adományozott Gasparetz Andrásnak, a MagiCom Kft. ügyvezető igazgatójának.
Az oktatási miniszter 10/2000. (VI. 8.) OM rendeletével a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért a gazdasági élet szereplőinek elismerésére Kármán Tódor-díjat alapított. A díjat olyan
- természetes, illetve magánszemélyek kaphatják, akik kiemelkedő támogatást nyújtanak a tanulóknak, hallgatóknak, oktatóknak és oktatási intézményeknek,
- jogi személyek (intézmények, vállalkozások) kaphatják, amelyek szoros együttműködés keretében jelentős támogatással közreműködnek az oktatási intézmények kutatási, oktatási munkájában.
Az oklevéllel és plakettel járó kitüntetésből évente maximum öt adományozható.
Eddigi években 22 szervezet (pl.: MATÁV, Ericcson, Paksi Atomerőmű, Graphisoft, Siemens, EGIS, HP, Richter Gedeon, stb.) és 4 magánszemély vehette át a kitüntetést.
A 2006. decemberi 22-i átadáson a Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztere a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért KÁRMÁN TÓDOR-DÍJAT adományozott Gasparetz Andrásnak, címzetes egyetemi docensnek, a MagiCom Kft. ügyvezető igazgatójának; Kapolyi László akadémikusnak, a System Consulting Rt. elnök-vezérigazgatójának; MOL Nyrt.-nek és Dr. Sándor József okleveles kohómérnöknek, a FÉMALK Zrt. tulajdonos elnök-vezérigazgatójának. Az elismeréseket Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) államtitkára adta át.

Az indoklás szerint: „Gasparetz András oktatásügyet támogató tevékenységét sokrétű kapcsolat és erős elkötelezettség jellemzi. 1988 óta folyamatosan támogatja a hazai felsőoktatást. Ennek révén a veszprémi Pannon Egyetemnek bizonyos területeken sikerült a technológiai élvonalban maradni, hallgatóiknak pedig a gyakorlatban hasznosítható ismereteket nyújtani.”

Gasparetz András okleveles vegyészmérnök diplomáját 1986-ban a Veszprémi Egyetemen szerezte, az MBA diplomáját 2004-ben BKME-en.

2001. óta a MagiCom Kft. alapító tagja és ügyvezető igazgatója. A cég fő tevékenysége informatikai tanácsadás és outsourcing. A szoftverfejlesztéssel foglalkozó E-trend Kft. és az Apoka 2001 Turisztikai és Oktatási Kft. meghatározó tulajdonosa és szakmai irányítója. Elnöke a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesületnek és tagja számos szakmai szervezetnek..

1988 óta folyamatosan részt vesz az oktatásban is, mint előadó. Jelenleg a veszprémi Pannon Egyetem több képzésének a tantervében szerepel a „Bürotika és irodakultúra” tárgya, s vezetői információs rendszereket oktat MBA hallgatóknak. Mindig igyekezett a legkorszerűbb ismereteket átadni. Minden évben gyakorlati feladatokat ír ki a hallgatóknak, amelyekhez információt és személyes támogatást is nyújt. A hallgatók munkáját rendszeresen honorálta technikai eszközökkel, szakkiállításokon történő részvétel finanszírozásával és állandó támogatója különböző tanulmányi versenyeknek. 2004-ben megkapta a címzetes egyetemi docens címet.

A miniszteri kitüntetés egyben a MagiCom Kft. tudatosan építkező felsőoktatási kapcsolatait is dicséri, melynek keretében folyamatosan a Pannon Egyetemen kívül más felsőfokú oktatási intézmények hallgatóinak is rendszeresen biztosítanak gyakorlatos helyeket, és vállalnak diplomadolgozat konzulensi teendőket, bírálatokat.
Kulcsszavak: díj oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05