Miniszteri kitüntetés informatikai vezetőnek a felsőoktatás támogatásáért

forrás Prim Online, 2007. január 2. 19:52
A Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális  Minisztere a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért KÁRMÁN TÓDOR-DÍJAT adományozott Gasparetz Andrásnak, a MagiCom Kft. ügyvezető igazgatójának.
Az oktatási miniszter 10/2000. (VI. 8.) OM rendeletével a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért a gazdasági élet szereplőinek elismerésére Kármán Tódor-díjat alapított. A díjat olyan
- természetes, illetve magánszemélyek kaphatják, akik kiemelkedő támogatást nyújtanak a tanulóknak, hallgatóknak, oktatóknak és oktatási intézményeknek,
- jogi személyek (intézmények, vállalkozások) kaphatják, amelyek szoros együttműködés keretében jelentős támogatással közreműködnek az oktatási intézmények kutatási, oktatási munkájában.
Az oklevéllel és plakettel járó kitüntetésből évente maximum öt adományozható.
Eddigi években 22 szervezet (pl.: MATÁV, Ericcson, Paksi Atomerőmű, Graphisoft, Siemens, EGIS, HP, Richter Gedeon, stb.) és 4 magánszemély vehette át a kitüntetést.
A 2006. decemberi 22-i átadáson a Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztere a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért KÁRMÁN TÓDOR-DÍJAT adományozott Gasparetz Andrásnak, címzetes egyetemi docensnek, a MagiCom Kft. ügyvezető igazgatójának; Kapolyi László akadémikusnak, a System Consulting Rt. elnök-vezérigazgatójának; MOL Nyrt.-nek és Dr. Sándor József okleveles kohómérnöknek, a FÉMALK Zrt. tulajdonos elnök-vezérigazgatójának. Az elismeréseket Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) államtitkára adta át.

Az indoklás szerint: „Gasparetz András oktatásügyet támogató tevékenységét sokrétű kapcsolat és erős elkötelezettség jellemzi. 1988 óta folyamatosan támogatja a hazai felsőoktatást. Ennek révén a veszprémi Pannon Egyetemnek bizonyos területeken sikerült a technológiai élvonalban maradni, hallgatóiknak pedig a gyakorlatban hasznosítható ismereteket nyújtani.”

Gasparetz András okleveles vegyészmérnök diplomáját 1986-ban a Veszprémi Egyetemen szerezte, az MBA diplomáját 2004-ben BKME-en.

2001. óta a MagiCom Kft. alapító tagja és ügyvezető igazgatója. A cég fő tevékenysége informatikai tanácsadás és outsourcing. A szoftverfejlesztéssel foglalkozó E-trend Kft. és az Apoka 2001 Turisztikai és Oktatási Kft. meghatározó tulajdonosa és szakmai irányítója. Elnöke a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesületnek és tagja számos szakmai szervezetnek..

1988 óta folyamatosan részt vesz az oktatásban is, mint előadó. Jelenleg a veszprémi Pannon Egyetem több képzésének a tantervében szerepel a „Bürotika és irodakultúra” tárgya, s vezetői információs rendszereket oktat MBA hallgatóknak. Mindig igyekezett a legkorszerűbb ismereteket átadni. Minden évben gyakorlati feladatokat ír ki a hallgatóknak, amelyekhez információt és személyes támogatást is nyújt. A hallgatók munkáját rendszeresen honorálta technikai eszközökkel, szakkiállításokon történő részvétel finanszírozásával és állandó támogatója különböző tanulmányi versenyeknek. 2004-ben megkapta a címzetes egyetemi docens címet.

A miniszteri kitüntetés egyben a MagiCom Kft. tudatosan építkező felsőoktatási kapcsolatait is dicséri, melynek keretében folyamatosan a Pannon Egyetemen kívül más felsőfokú oktatási intézmények hallgatóinak is rendszeresen biztosítanak gyakorlatos helyeket, és vállalnak diplomadolgozat konzulensi teendőket, bírálatokat.
Kulcsszavak: díj oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

1 százaléknál is alacsonyabb az akadálymentes weboldalak aránya Magyarországon

A Magyarországon üzemelő mintegy 40 ezer weboldal közül alig több mint 100 rendelkezik úgynevezett Dupla A-hoz közeli akadálymentes minősítéssel. Becslések szerint ma fél és egymillió közé tehető azoknak a száma, akiknek problémát jelent a mindennapokban a honlapok használata, ezért is lenne fontos, hogy a weboldalakat kezelők tudatosabbá váljanak. Az Országos IT Megmérettetésen idén minden eddiginél gyakorlatiasabb és általánosabb ismereteket lehet szerezni ebben a kategóriában, ami a múlt évi verseny visszajelzései alapján a második legérdekesebb és egyben óriási hiánypótló téma.

2022. október 4. 11:20

A virtuális valóság és a digitális ikrek is helyet kap a lakóautók tervezésében

A felhalmozott szaktudás mellett a legújabb tervezőmegoldásokat is felhasználja új modelljeinek fejlesztése során a Hymer lakóautógyártó. A prototípusgyártásban a digitális ikerpár kap szerepet, a fejlesztési folyamat egy része pedig a virtuális térbe helyeződik át a Siemens segítségével.

2022. október 4. 09:57

Megállapodott a Vodafone és az AMCNI

Fontos hazai és nemzetközi sportmérkőzéseket és a legkedveltebb ismeretterjesztő és szórakoztató csatornák tartalmait élvezhetik továbbra is zavartalanul a Vodafone Magyarország televíziós előfizetői, mert az AMC Networks International ("AMCNI ") népszerű hazai csatornái a Sport1, Sport2, AMC, Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, Minimax, JimJam, FilmCafe, FilmMania megmarad a szolgáltató televíziós előfizetői kínálatában. A két cég megállapodott a terjesztési szolgáltatás hosszútávú folytatásáról. 

2022. október 3. 20:01

Új klímatechnológiai befektetési alap jön létre

A portugáliai Lisszabonban megrendezett szeptemberi esemény, a The Business Booster keretein belül bejelentették, hogy a Santander Asset Management (Santander AM) és az EIT InnoEnergy összefogásával új kockázati tőkealapot hoznak létre, amelyen keresztül a jövőben az energiaátállást segítő induló vállalkozásokat kívánják támogatni.

2022. október 3. 18:22

Már nincs messze, hogy kriptovalutában kapjuk a jutalompontokat

A kereskedelem régóta jól bevált marketingeszközei a vásárlások után járó jutalompontok, hűségpontok, kuponok. Hamarosan azonban könnyen lehet, hogy a matricák és vonalkódos cetlik helyett kriptovalutát kaphatnak majd az emberek. Legalábbis ezen dolgozik a Crypto Chip Token (BVC) csapata, felhasználva az elérhető legmodernebb blokklánctechnológiát és a nagyforgalmú webshopon történő tesztelés lehetőségét.

2022. október 3. 16:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38