A Google elhárította a Gmail adatszivárgását

Kiss Ádám Zoltán, 2007. január 3. 09:05
A Google-nek meggyűlt a baja Gmail szolgáltatásával, először a levelek kézbesítése vált bizonytalanná, majd a felhasználók eltárolt címei kerültek veszélybe, ám a hibát sikerült elhárítani.
A jelenségre Haochi Chen hívta fel a figyelmet, aki a Google Video tesztelésekor vette észre a rendellenességet. A hiba lényege, hogy a megosztáskor saját címlistánk kezelése közben ahhoz mások is hozzáférhetnek. Egyes elemzők szerint a Google egyéb szolgáltatásainak hasonló megosztó funkciói is érintettek voltak a hibában. A vállalat az ünnepi időszakban már megkapta Chen figyelmeztetését, és egy biztonsági munkatársuk szerint néhány óra alatt képesek voltak elhárítani a hibát. Heather Adkins, a cég egyik biztonságtechnikai vezetője szerint nincs tudomásuk arról, hogy ténylegesen visszaéltek volna ezzel a lehetőséggel. A címlista kiszivárgása egyrészt valós biztonsági probléma, másrészt nem csak a titkos ügynököknek van mitől tartaniuk, hiszen a címek ma már értéket képviselnek. Az ilyen adatszivárgások ugyanis a spam melegágyai, és ha nem is hordoznak minden esetben komoly kockázatot, ahhoz éppen elegendők, hogy a fiókok tulajdonosait és ismerőseiket kéretlen levelek százai árasszák el, pokollá téve hétköznapjaikat.

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szolgáltatófüggetlen 5G-s tesztprojekt indul

A tesztek célja annak vizsgálata, hogyan lehet különböző környezetben – például sűrűn lakott belvárosban, vagy agrárterületen – gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni, majd ezt a jövőben, amikor az 5G-alapú alkalmazások elterjedése és az adatforgalom növekedése szükségessé teszi, nagy volumenben is környezettudatos módon széles körben megvalósítani. A tapasztalatok alapján a hálózaton később különféle okos szolgáltatások is elérhetővé válnak.

2022. május 24. 09:55

Az új Internet Pro díjcsomagban a vezetékes internet mobilinternettel egészül ki

A Vodafone frissen bevezetett Internet Pro csomagjával az alap vezetékes internetszolgáltatás mellé egy kiegészítő mobiladatot tartalmazó SIM kártyát és opcionálisan Wi-Fi hotspot eszközt is vásárolhatnak az előfizetők. A korlátlan mobil adatot az ügyfelek havonta egyszer tetszőleges időpontban aktiválhatják 72 órára a My Vodafone applikáción keresztül, így, ha esetleg valami megzavarja a vezetékes szolgáltatást, az internetelérés így akkor is folyamatos marad, ha például az utcában zajló építkezés, csatornázás, áramszünet vagy a rossz időjárás miatt elmegy az otthoni internet.

2022. május 5. 12:43

5G-s otthoni internetszolgáltatást indít a Yettel

A Yettel a vezetékes internetet kiváltani képes új technológia, az 5G eddigi egyik legígéretesebb üzleti modelljét és érdemi felhasználási lehetőségét hozta el a hazai lakossági piacra.

2022. május 3. 19:55

A Huawei a föld alá is elvitte az 5G-t az iparágak digitális igényei miatt

A Huawei több mint tízszeresére növelné a jelenlegi sávszélességet a hálózatok evolúciójának következő állomását jelentő 5.5G technológiával, ami másodpercenként 10 gigabit sebességű, bárhol elérhető hálózati kapcsolatot tesz majd lehetővé – mondta a vállalat elnöke a 19. Huawei Global Analyst Summit csúcstalálkozón. 

2022. április 29. 09:59

Kisvállalkozóknak segít a Telekom szolgáltatása

A kisvállalkozók többsége ritkán szakít időt a munkán kívül másra, mert úgy vélekedik, hogy személyes jelenléte nélkül megáll az üzlet – derül ki a Telekom kutatásából. A vállalat digitális megoldásokkal kívánja csökkenteni a vállalkozókra nehezedő terhelést, hogy jusson idejük más fontos dolgokra is, így például feltöltődésre, miközben az üzlet zavartalanul és hatékonyan megy tovább. 

2022. március 22. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24