A Google elhárította a Gmail adatszivárgását

Kiss Ádám Zoltán, 2007. január 3. 09:05
A Google-nek meggyűlt a baja Gmail szolgáltatásával, először a levelek kézbesítése vált bizonytalanná, majd a felhasználók eltárolt címei kerültek veszélybe, ám a hibát sikerült elhárítani.
A jelenségre Haochi Chen hívta fel a figyelmet, aki a Google Video tesztelésekor vette észre a rendellenességet. A hiba lényege, hogy a megosztáskor saját címlistánk kezelése közben ahhoz mások is hozzáférhetnek. Egyes elemzők szerint a Google egyéb szolgáltatásainak hasonló megosztó funkciói is érintettek voltak a hibában. A vállalat az ünnepi időszakban már megkapta Chen figyelmeztetését, és egy biztonsági munkatársuk szerint néhány óra alatt képesek voltak elhárítani a hibát. Heather Adkins, a cég egyik biztonságtechnikai vezetője szerint nincs tudomásuk arról, hogy ténylegesen visszaéltek volna ezzel a lehetőséggel. A címlista kiszivárgása egyrészt valós biztonsági probléma, másrészt nem csak a titkos ügynököknek van mitől tartaniuk, hiszen a címek ma már értéket képviselnek. Az ilyen adatszivárgások ugyanis a spam melegágyai, és ha nem is hordoznak minden esetben komoly kockázatot, ahhoz éppen elegendők, hogy a fiókok tulajdonosait és ismerőseiket kéretlen levelek százai árasszák el, pokollá téve hétköznapjaikat.

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

Gyorsabb lesz a net néhány baranyai iskolában

Közel féltucat baranyai iskolában lesz nagysebességű internetkapcsolat ősztől a Vannet technológiájával. Az állami fejlesztési program célja a digitális tananyagok elterjesztése és az oktatási célú WIFI-hálózatok elérése.

2019. július 15. 10:33

A Balatonra is megérkezett az 5G

A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos a balatoni régió, így a szolgáltató az utóbbi években folyamatosan fejleszti hálózatát a térségben. 

2019. június 2. 13:38

NMHH: 11 százalékkal csökkentek az internetárak tavaly

2018-ban 11 százalékkal mérséklődtek az internetszolgáltatások és ennél kisebb mértékben a mobilhang-előfizetések árai, elsősorban az internetáfa-csökkentés hatására – ezek a legfontosabb megállapításai a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb elemzésének, amely a távközlési szolgáltatások árait és piaci kínálatát vizsgálta. A dokumentumból kiderül az is: a kínált szolgáltatások köre folyamatosan változik, a konstrukciók több mint fele csak kevesebb mint egy év óta igényelhető. 

2019. május 7. 16:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás