Ünnepi e-mail torlódás a T-Onlinenál

Kiss Ádám Zoltán, 2007. január 3. 10:04
A T-Online levelezőszerverei az ünnepek alatt több alkalommal olyannyira túlterhelődtek, hogy néha csak többnapos késéssel voltak képesek továbbítani a leveleket.
Sokan észlelhették, hogy az ünnepi időszakban gondok voltak a T-Online levelezőrendszerével. A legfőképpen a karácsonyi, illetve az azt megelőző és követő napokban észlelhető akadozások a gyakorlatban azt jelentették, hogy az elküldött levelek sokszor csak több napos késéssel érkeztek meg a címzetthez. A gondot a levelezőszerverek túlterheltsége okozhatta, mivel a T-Online saját szerverei sem kapták meg a róluk küldött leveleket. A jelenségnek több oka lehet, az egyik természetesen a Magyarországon egyre növekvő internethasználat.  A számszakilag több felhasználó mellett gondot okozhatott az is, hogy egyre többen csatolnak képeket, videókat, animált .gif állományokat leveleikhez, gondoljunk csak az elektronikus levelezőlapokra, ezek pedig méretben egy hagyományos levél sokszorosát teszik ki. A kezelhetetlen forgalmi csúcsok nem ismeretlenek a szolgáltatók számára, jellemző példa a szilveszteri SMS küldés éjfélkor, vagy egy-egy fesztivál főkoncertje utáni hirtelen forgalomnövekedés. Mivel a megkívánt kapacitás ilyenkor a normális üzem többszöröse, az ilyen helyzetekre nehéz, ha nem lehetetlen felkészülni, hiszen ez hatalmas kihasználatlan kapacitás kiépítését jelentené. A T-Online műszaki ügyeletének tájékoztatása szerint a hasonló estek előfordulását a jövőben új szerverek vásárlásával kívánja megelőzni a vállalat.

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vodafone: folytatódnak a fejlesztések a következő hónapokban

A Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország jogi összeolvadása 2020. április 1-jén megtörtént, ezzel a két cég egy jogi entitássá vált. Bár a pozitív változásokat hamarosan már kezdhetik érzékelni az ügyfelek, vannak még további teendők, amíg a UPC korábbi technikai rendszerei teljesen integrálódnak a Vodafone rendszerébe, amiket átmeneti időre részben még a korábbi tulajdonos infrastruktúrája szolgál ki. A Vodafone az integráció felgyorsítása révén a lehető legrövidebb időn belül ki kívánja váltani a jelenlegi működést, és a szolgáltatásokat a lehető leghamarabb a Vodafone saját hálózatára irányítja át.

2020. július 1. 14:35

Túl a kétmilliomodik gigabites végponton a Telekom hálózata

Ügyfelei igényeinek jobb kiszolgálása érdekében a Magyar Telekom évek óta hatalmas erőforrásokat fordít vezetékes hálózatának fejlesztésére. Ennek köszönhetően mára átlépte a kétmilliót a gigabites elérések száma a hálózatán. Ez azt jelenti, hogy a Telekom a hazai otthonok és vállalkozások 40%-ának már gigabites szolgáltatást tud kínálni. A gigabites társadalom létrehozása iránti elkötelezettséget mutatja, hogy a szolgáltató kifejezetten nagy figyelmet fordít a kisebb települések lefedésére is: máig mintegy 710 ötezer fő alatti településre vezette be a gigabites hálózatot – és ezek közül nagyjából 340 község lakossága még az ezer főt sem éri el.

2020. május 19. 16:58

Kedvezményekkel és ingyenes időszakkal segíti a Telenor a vállalkozások visszatérését

Korlátlan böngészés és e-mailezés otthon vagy az irodában, hasznos Office 365 funkciók, F-Secure IT-biztonsági megoldások a Telenor legújabb Otthonline csomagjában. A rugalmasan alakítható, mikrovállalkozástól nagyvállalati méretig alkalmazható ajánlatnak köszönhetően akár már kisebb beruházás mellett is profi online vállalati környezet alakítható ki, amit számos induló-kedvezménnyel tesz még vonzóbbá a mobilszolgáltató.

2020. május 18. 14:33

Magyarország az internetvilág legjobbjai között

Magyarország a világ tíz leggyorsabb internethálózattal rendelkező országa közé került 2019-ben – a Datareportal.com elemzése szerint. A világviszonylatban is kiemelkedő hazai sávszélességnek rekordszintű adatforgalomban kell helytállnia a jelenlegi járványügyi helyzetben. A távmunkára és az online oktatásra való átállás komoly biztonsági kockázatot jelent megfelelő technológiai háttér nélkül – mutatnak rá a Panda Security szakértői. A kibervédelmi cég éppen ezért már meglévő felhasználóin felül 3 hónapra az új belépők, valamint diákok és tanárok számára is díjmentesen biztosítja szolgáltatásait az online támadásokkal szemben.

2020. április 15. 10:31

Kedvezményeket és egyéb intézkedéseket vezetnek be a BIX-ben

A koronavírus helyzet okozta internetes adatforgalom növekedésre tekintettel több kedvezményt is bevezet az internetszolgáltatók számára a BIX, a magyarországi internetszolgáltatók forgalomkicserélő központja.

2020. március 24. 15:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás