Perelik a Nokiát, a Samsungot és a Panasonicot a Bluetooth miatt

Milkovits Gábor, 2007. január 3. 21:12
Az amerikai Washington Research Foundation (WRF) beperelte a Nokiát, a Samsungot és a Panasonicot amiatt, hogy jogdíjfizetés nélkül használják készülékeikben az általuk levédetett Bluetooth technológiát.
A WRF álláspontja szerint ők még 1999-ben védették le saját vezeték nélküli adatátviteli eljárásukat, amely az elnevezésen kívül azonos a Bluetooth-al. Magát a Bluetooth-t Jaap Haartsen, az Ericsson mérnöke fejlesztette ki a ’90-es évek második felében, és a svéd mobilcég szabadon felhasználhatóvá tette a technológiát. A bírósági eljárás most nyilvánvalóan azon áll vagy bukik, hogy egyrészt a két eljárás valóban azonos-e, másrészt pedig, hogy a Bluetooth készülékek a WRF bejegyzése előtt vagy után jelentek-e meg az amerikai piacon.

A beperelt vállalatok részéről egyelőre nem kommentálták a hírt. Az ügy hatása mindenesetre óriási lehet, mivel az utóbbi időben Bluetooth-al felszerelt mobiltelefonok, laptopok, headsetek és egyéb készülékek százmilliói kerülnek forgalomba évente.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Többmilliárdos beruházást hajt végre, erősíti jelenlétét a Schneider Electric Zalaegerszegen

Összesen több mint 5 milliárd forintnyi beruházási program tervezése zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Az elképzelések eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30. születésnapját ünneplő gyár termelési kapacitása, illetve még inkább fenntartható és energiahatékony lehet a működése. 

2023. május 28. 10:14

2022-ben is az Euronics lett a legnagyobb 100%-ban magyar tulajdonú online kereskedő

Közzétette a Magyarországon működő legnagyobb forgalmú online kereskedők friss ranglistáját a GKID. 2022-ben már másodszor készült külön rangsor a 100%-ban magyar hátterű cégekről, ahol az Euronics ismét kiérdemelte az első helyet. Az összesített listán a vállalat megőrizte hetedik helyét, 2023-ban pedig további növekedésre számít online értékesítési csatornáján.

2023. május 27. 16:33

Az IFUA Horváth Zöld Kerék díj idei nyertesei

Az idén a Grundfos és az MBH Bank nyerte el az IFUA Horváth Zöld Kerék díjat. A Grundfos „Átfogó ESG-alapú irányítási rendszerfejlesztés” kategóriában, az MBH Bank pedig „ESG-szempontok beépítése a termékfejlesztésbe” kategóriában bizonyult a legjobbnak a pályázók közül.

2023. május 27. 15:05

Konferencia a gépi tanulásról, a mesterséges intelligenciáról és a mély tanulásról

2023. június 2. és 4. között Prágában, az O2 Universumban rendezik meg Európa legnagyobb gépi tanulásról, mesterséges intelligenciáról és mélytanulásról szóló konferenciáját. A Machine Learning Praque társszervezője a Kiwi.com, vezető utazási technológiai vállalat. Az eseményen olyan nagyvállalatok szakértői lesznek előadók, mint az Amazon, az Emplify, a Google, a Microsoft és a Workday.

2023. május 27. 10:19

Véleménykutatás készült az elektronikus fizetési és digitalizációs trendek témájában

Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) újabb országos reprezentatív közvélemény-kutatást készíttetett: az Egyesület ezúttal az elektronikus fizetési és digitalizációs trendek kapcsán végezte el a felmérését.

2023. május 26. 20:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01