Bankkártya-MP3 lejátszó

Kiss Ádám Zoltán, 2007. január 4. 11:18
A Walletex eddig is a miniatürizálás úttörője volt, hiszen ők fejlesztették ki a bankkártya vastagságú Flash meghajtót, ám nem elégedtek meg ennyivel, a csöppség már MP3 lejátszóként is funkcionál.
A módfelett karcsú WalletFlash még 2005-ben került kifejlesztésre, és pontosan azt hozta, amit ígért, tárolókapacitást bankkártya formátumban. Mindenki azt gondolta, hogy a vállalat elégedett lehet világelső megoldásával, ám nem így történt. Alig telt el egy év, és újabb világelső termékkel álltak elő. Az eddig csak tárolóként használt flash környezetet MP3 lejátszóvá alakították, és nem is a kezelőszervekkel, hanem a csatlakozókkal gyűlt meg a bajuk. Az egyébként is szerencsétlen szabványnak tekinthető megbízhatatlan minijack csatlakozó ugyanis neve ellenére nem is annyira mini, csak nagyobb, ź-es testvéréhez képest. A bankkártya formátumhoz egyébként sem passzol a kerek csatlakozóforma, így az adatátvitelre szolgáló miniUSB aljzatot használják a hang kivezetésére egy speciális miniUSB-minijack átalakítókábellel. Az újdonság 2007 júniusától lesz kapható a boltokban 128MB-tól 2GB-ig terjedő kapacitással, de már a jövő heti CES elektronikai vásáron bemutatkozik.
Kulcsszavak: Walletex bankkártya mp3

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hamarosan kapható a Sony új XH90 4K HDR teljes háttérvilágítású LED TV készüléke

A Sony bejelentette, hogy az európai piacon május végétől válik elérhetővé az új, XH90 4K HDR teljes háttérvilágítású televízió. A középkategóriás XH90 televíziók magával ragadó ötvözete a Sony védjegyének számító képminőségnek, az ötletes hangkialakításnak, miközben kiváló társeszközként is funkcionálnak a következő konzolgenerációhoz.

2020. május 25. 11:54

Új HONOR Band 5 Sport okoskarkötő újrahasznosított szíjjal

A Honor okostelefon és okoseszköz márka bejelentette, hogy a Honor Band 5 Sport okoskarkötő már Magyarországon is elérhető. Az eszköz csuklón és lábfejen is hordható, így számos sportágat támogat részletes és pontos adatokkal. 

2020. május 22. 15:54

Három új vadkamerát mutatott be az EVOLVEO

Három új vadkamerát, a StrongVision A-t, StrongVision 2GA-t és StrongVision4GA-t hozott a magyar piacra az EVOLVEO, amelyekhez fém védőtok, napelemes panel és a 4GA modellhez tartalék akkumulátor is tartozik kiegészítőként. A könnyen elhelyezhető, hosszú üzemidejű kamera akár 4G/LTE támogatással is választható.

2020. május 20. 15:01

A HONOR számos új termékkel és termékkategóriával bővíti okoseszköz-portfólióját

A Honor okostelefon és okoseszköz márka bejelentette, hogy új termékportfólióval támogatja a hálózatba kapcsolt intelligens eszközök elterjedését, és ezek segítségével egy összekapcsolt világ megalkotását. Az újonnan bejelentett termékek közt megtalálható a Honor MagicBook Pro notebook, a Honor ViewPad 6 táblagép, a Honor Router 3, a HONOR Vision X1 okostelevízió-sorozat, a Honor Choice termékkategórián belül pedig számos háztartási kisgép. 

2020. május 20. 13:35

Vezeték nélküli fülhallgatócsaláddal lép a magyar piacra a Niceboy

Bemutatta HIVE-fülhallgatócsaládját a Niceboy. A cseh gyártó vezeték nélküli modelljeivel (HIVE Drops, HIVE Podsie és HIVE Pods2) lép a magyar piacra, melyek Bluetooth 5.0 atadátvitelt, MaxxBass technológia biztosította hangzást, valamint IPX5-ös vízálló kivitelt kaptak. A fülhallgatók tenyérnyi méretű, USB-C porttal felszerelt töltődobozai azonnali energiaellátást tesznek lehetővé, melyeknek köszönhetően akár egy teljes napon keresztül képesek biztosítani a zenei élményt.

2020. május 19. 15:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás