A HP megerősítette UNIX alapú biztonsági kínálatát

forrás Prim Online, 2007. január 5. 12:52
A HP a ma bejelentett HP-UX 11i működési környezet kiegészítéseivel erősítette meg UNIX alapú biztonsági kínálatát, amelyek kiterjesztik és egyszerűsítik a HP Integrity szervereken lévő adatok védelmét.
Az új jellemzők, beleértve a titkosítást és más megerősített védelmi lehetőségeket, elősegítik azoknak az egyre növekvő számú adatbiztonsági, és az előírásoknak való megfelelési feladatoknak a teljesítését, amelyekkel gyakorlatilag minden iparágban szembesülnek az ügyfelek, a közüzemi szolgáltatásoktól kezdve a pénzügyi szektoron át az egészségügyig. Ezek, a HP-UX 11i v2 működési környezetbe teljes mértékben integrált, járulékos költségek nélkül elérhető fejlesztések az ügyfeleknek lehetővé teszik, hogy minimális biztonsági szakértelem birtokában is képesek legyenek lezárni és védeni az informatikai környezeteiket. A HP Adaptive Infrastructure nevű portfoliójának a részeként, a HP-UX 11i most olyan átfogó biztonsági jellemzőket tartalmaz, amelyekkel egyetlen más UNIX operációs rendszer sem rendelkezik.

Átfogó védelem a használatban lévő, és a tárolt adatokhoz

Az egyszerűen bevezethető adatvédelmi jellemzőkkel a HP segíti az informatikai adminisztrátorokat abban, hogy megvédjék rendszereik integritását a támadásokkal szemben. A HP-UX legújabb képességei közé tartoznak a következők:

- Titkosított kötet és állományrendszer – az operációs rendszer alapú titkosítási megoldás gondoskodik a tárolt, de éppen nem használt kritikus üzleti információk automatikus védelméről. A rendszer automatikusan titkosítja a tárolóeszközökön lévő adatokat, így az esetleges ellopásuk esetén is megakadályozza a jogosulatlan felhasználásukat. Az ügyfelek megtarthatják a meglévő tárolóeszközeiket, nincs szükség kiegészítő bővítésre vagy a konfiguráció módosítására.

- Megbízható Intergity – az integrált, alacsony költségű opcionális titkosító lapka révén a HP Integrity szerverek olyan szilárd, beépített védelmet kínálnak a titkosító kulcsoknak, amellyel kiküszöbölik a csupán szoftver alapú megoldások sérülékenységeit.

- HP Protected Systems – a HP-UX Security Containment technológia alkalmazásával az adatokat „rekeszekbe” különíti el, és lehetővé teszi az ügyfeleknek egy jóval biztonságosabb rendszer automatikus alkalmazását és konfigurálását. A privilégiumok és a szabály alapú hozzáférés vezérlés finombeállításaival a HP Protected Systems csökkenti a konfigurálás idejét és a felhasználótól elvárt szakértelem szintjét.

Eleget tenni az előírásoknak

Az előírásoknak való megfelelés egyre növekvő költségének a csökkentéséhez a HP kibővítette az operációs rendszerbe integrált szolgáltatások kínálatát, hogy tovább egyszerűsítse az ezzel kapcsolatos hétköznapi feladatok végrehajtását.

A nyílt forráskódú HP-UX Bastille biztonsági szoftvereszköz legfrissebb verziója olyan új jellemzőkkel rendelkezik, mint a minősítés és az erről készített összesített jelentés, amely ellenőrzi rendszer konfigurációjának a konzisztenciáját, az előzetesen alkalmazott biztonsági irányelvek alapján. A HP Systems Insight Manager-el – a HP egységes infrastruktúramenedzselő szoftverre a kiszolgálókhoz és a tároláshoz – a Bastille olyan hatékony, többféle rendszeren alkalmazható eszközt kínál, amely növeli az egyetlen adminisztrátor által menedzselhető rendszerek számát.

A továbbfejlesztett HP-UX AAA szerver a nagyvállalati ügyfeleknek egyszerűsített biztonsági és megfelelőségi vizsgálatot kínál a sokkal rugalmasabb adatbázis integrációhoz és az egyszerűbb felhasználói hitelesítéshez. A szerver hitelesítő, felhatalmazó és felhasználói nyomkövető szolgáltatásokat kínál a RADIUS és az EAP protokoll alkalmazásával, ezek révén hitelesíti a felhasználókat majd kimutatást készít és számlázza a hálózati szolgáltatások használatát.

A HP-UX biztonsági megoldásairól bővebb információ található a www.hp.com/go/hpux11isecurity weboldalon.
Kulcsszavak: Unix UNIX security HPQ

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új területeken hódít a különleges magyar fejlesztés

Disztribútori szerződést kötött a magyarországi székhelyű i4p és az adriai régióban tevékenykedő, szlovén székhelyű REAL security vállalat. A megállapodás értelmében 2020-tól a Real security forgalmazza az i4p termékeit, köztük a piacon egyedülállóan magas szintű biztonságot kínáló Trident HSM-et Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Koszovóban, Montenegróban, Szerbiában és Szlovéniában.

2020. február 28. 09:22

Díjazták a hálózatbiztonság legjobbjait

A biztonsági szakértő ICSA Labs tesztelései alapján a tajvani Zyxel ismét a világ vezető iparági szereplői között szerepel. A szigorú kritériumok alapján odaítélt EIST Awards díjat olyan beszállítók kaphatják meg, akik a biztonsági termékeikkel egymást követő öt, tíz vagy húsz évben kiérdemlik a szervezet független tanúsítványait. Az idei gálán mindössze öt ilyen vállalat részesült díjazásban. 

2020. február 27. 14:48

Ismét elismerik a legjobb fenntarthatósági kezdeményezéseket

Az idén is díjazza a legjobb fenntartható, energiatudatos és zöld kezdeményezéseket az E.ON a nemzetközi Energy Globe verseny magyarországi fordulóján. Április 6-ig hat kategóriában jelentkezhetnek ötleteikkel a pályázók. Magánszemélyektől kezdve szervezeteken, vállalatokon át az önkormányzatokig bárki beküldheti a környezet- és energiatudatos szemléletformálást célzó pályázatát a versenyre. Az E.ON Energy Globe az energiavilág „Oscar-díja”, 187 országban tartanak hasonló versenyeket. A legjobb ötleteket milliós nyereményekkel díjazzák.

2020. február 27. 13:12

Így alkalmazza a mesterséges intelligenciát a Bosch

Etikai határvonalakat húzott a Bosch a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásával kapcsolatban. A vállalat kötelező belső irányelvekben szabályozza, hogyan lehet termékeiben az MI-t használni. A Bosch MI etikai kódexének alapelve, hogy az MI-alapú döntéseket mindig az emberek ellenőrzik.

2020. február 26. 19:14

Progmatic Academy üzletrészt vásárol a Kulcs-Soft

A napokban került aláírásra az a szándéknyilatkozat, melynek értelmében a Kulcs-Soft Nyrt. 12%-os üzletrészt kíván szerezni a Progmatic Academy Korlátolt Felelősségű Társaságban. A vállalat hazai és nemzetközi szinten az egyik legdinamikusabban fejlődő intenzív, gyakorlatorientált szoftverfejlesztő képzési irányt képviseli, enyhítendő az általános munkaerőhiányt az informatikai szektorban.

2020. február 26. 17:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás