Kiváló minősítések a NOD32-nek

Előtérben a heurisztikus felismerés

forrás Prim Online, 2007. január 5. 14:21
Két független nemzetközi vizsgálat során is a legjobbak között végzett az Eset Software NOD32 antivírus rendszere. A vírusirtó megkapta az osztrák AV-Comparatives a legmagasabb szintű vírusvédelemért járó Advanced+ minősítését, emellett immár 41. alkalommal nyerte el a Virus Bulletin VB 100% díját, megerősítve ezzel rekordtartó pozícióját.
Az AV-Comparatives víruslaboratórium legutóbbi tesztje során a vírusok és a kártékony kódok elleni proaktív védelmet, a vakriasztás előfordulását és a keresési sebességet értékelte. Összesen 15 különböző antivírus rendszer vett részt a megmérettetésen, de csupán négy vírusirtó kapta meg a legjobbaknak járó Advanced+ minősítést.
A laboratórium elemzése szerint a vírusirtó rendszerek között a gyorsaság az egyik legfontosabb különbség, ami befolyásolja a különböző megoldások védelmi teljesítményét is. Az is fontos azonban, hogy a gyakori és gyors frissítések mellett az antivírus rendszerek képesek legyenek proaktív módon is védekezni az újfajta fenyegetések ellen. Azok a vírusirtók, amelyek nem rendelkeznek jó heurisztikus képességgel, nem ismerik fel az újfajta kórokozókat azok megjelenésének pillanatában, és így védtelenül hagyják felhasználóikat a vírus felbukkanása és az ellenszer kiadása közötti időszakra.
A Eset által kifejlesztett, a NOD32 keresőmotorjába integrált ThreatSense.Net technológia számos alkalommal igazolta már fejlett heurisztikus elemző képességét. „A tesztek során bebizonyosodott, hogy a számos új, nehezen azonosítható, akár naponta felbukkanó vírussal és egyéb kártékony kóddal szemben sok antivírus rendszer nem tud megfelelő védelmet nyújtani. Az Eset szoftvere viszont képes a fenyegetések proaktív felismerésére és megállítására” – nyilatkozta Andreas Clementi, az AV-Comparatives projekt menedzsere, az összehasonlító vizsgálatot végző csoport vezetője.

A 41. VB 100% díj

A NOD32 antivírus rendszer nem csupán az AV-Comparatives tesztjén bizonyult az egyik legjobbnak, de ismét elnyerte a Virus Bulletin magazin VB100% díját is, megerősítve ezzel rekordtartó pozícióját. A magazin laboratóriumának tesztje során a szakértők makro, polimorf és hagyományos vírusokat eresztettek rá a különböző antivírus rendszerek által védett számítógépekre. A teszt eredményeinek értékelése során John Hawes, a Virus Bulletin munkatársa elmondta, hogy a NOD32 rendkívüli gyorsasággal párosuló hibátlan védelmi teljesítményének köszönheti az újabb VB 100% díjat.
 „A két teszt újra bebizonyította, hogy a NOD32 egyike a legjobb antivírus megoldásoknak. Nagyon elégedettek vagyunk az AV-Comparatives összehasonlító vizsgálatának eredményeivel, és különösen büszkék vagyunk arra, hogy 41. alkalommal is sikerült elnyerni a VB 100% díjat” – értékelte a teszteket Csiszér Béla, az antivírus rendszer magyarországi disztribúciójáért felelős Sicontact Kft. ügyvezetője. A szakember szerint kiemelkedően fontos, hogy az antivírus rendszerek ne fogják vissza a számítógépek teljesítményét, ezért jó, ha a fentiekhez hasonló tesztek tudatosítják, hogy az egyes vírusirtó megoldások gyorsasága között jelentős különbség van.
Kulcsszavak: Eset NOD32 vírus security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A garázscégtől a világpiacig 5 év alatt

A CraftUnique Kft. csak néhány éve alakult, de a magyar fejlesztésű és gyártású 3D nyomtató, a CraftBot Plus már több nemzetközi díjat is nyert, és közel 25 országban vannak viszonteladóik világszerte. Nem csupán hardware-t, hanem a teljes ökoszisztémát: a nyomtatót vezérlő firmwaret, illetve a nyomtatáshoz szükséges un. szeletelő programot is házon belül fejlesztik. 

2019. október 14. 16:59

A kvantumfölény IT biztonsági és GDPR kockázatai

Az összeesküvés elméletek rajongói már biztosra veszik, hogy a ma használt technológiát a kvantumszámítógépekkel már vissza tudják fejteni, ha nekünk „pór” népnek már elkotyogták, hogy a Google és az NSA 3,5 perc alatt oldott meg egy feladatot kvantumszámítógéppel amire a mai szuperszámítógépeknek még 10 000 évre lenne szükségük.

2019. október 14. 09:04

Az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal kötött együttműködési megállapodást a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft.

Exkluzív stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal, a Zubair Corporationnel. A megállapodás keretében a Zubair a QUADRON kizárólagos ománi partnereként értékesíti majd a magyar vállalkozás kibervédelmi szolgáltatásait Ománban. A felek a megállapodástól a következő egy év során közel 300 millió forint (egymillió dollár) értékű üzleti potenciál felderítését várják. 

2019. október 13. 12:55

Új biztonságos csatlakozási technológiát mutatott be a Fujitsu

A Fujitsu által bemutatott DigitalSuite EnterpriseConnect a nagy produktivitású workflow-automatizációs és webfolyamat-innovációs felhőplatformokat szállító Fujitsu RunMyProcess üzletág legújabb nagyvállalati kategóriájú biztonságos csatlakozási megoldása. 

2019. október 10. 12:47

Új ipari 3D nyomtató megoldások az Ultimakertől

Az Ultimaker a világhírű TCT kiállításon bemutatta legújabb 3D nyomtatóját, az Ultimaker S3-at, valamint a cég bivalyerős összeállítását, amely az S5 modellt újabb automatizált funkciókkal ipari szintre emeli, az Ultimaker S5 Pro csomagot. Az Ultimaker S3 és az Ultimaker S5 Pro csomag már megtekinthetők a hazai márkaképviselet, a FreeDee Kft. budapesti bemutató termében, illetve hamarosan az Automotive Hungary kiállításon is!

2019. október 10. 09:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás