Több mint telefon: iPhone

Kommunikáció egy kézben a Linksys új készülékcsaládjával

forrás Prim Online, 2007. január 5. 14:45
A Cisco divíziójaként működő Linksys bemutatta új IP alapú hangátviteli megoldásait. Az iPhone kézi kommunikációs eszközök a telefonálás mellett korszerű információs szolgáltatásokat és multimédiás tartalomelérést biztosítanak.
Az iPhone termékcsaládban megtalálható a CIT200 típusú vezeték nélküli internetes telefonkészlet, a CIT300-as kettős üzemmódú telefonkészlet, a CIT310-es kettős üzemmódú vezeték nélküli telefon a Yahoo! Messenger with Voice eléréséhez, valamint a CIT400-as kettős üzemmódú telefonkészlet Skype-eléréssel.

Korlátlan kommunikáció

Bár az iPhone család alapvetően a hangátvitelt szolgálja, e készülékek azonban nem egyszerű telefonok, amelyekkel csak tárcsázni lehet. A telefonok beépítve tartalmazzák napjaink olyan népszerű kommunikációs alkalmazásait, mint a Skype vagy a Yahoo! Messenger with Voice, amelyek a névjegyzékben mindig mutatják, hogy barátaink és családtagjaink közül kik tudják fogadni hívásunkat az adott pillanatban. Az iPhone készülékeken egyetlen gombnyomással kiválaszthatjuk, hogy a Skype vagy Yahoo! ingyenes VoIP-szolgáltatásán keresztül, vagy pedig vezetékes telefonvonalunkon kívánunk-e hívást kezdeményezni.

Információs szolgáltatások

A Yahoo! szolgáltatásait elsőként támogató CIT310-es kettős üzemmódú vezeték nélküli telefon kényelmes és rendkívül gyors információelérést tesz lehetővé. A Yahoo! Messenger with Voice mellett a készülékről elérhető a Yahoo! helyi keresési (Local Search) és időjárás-jelentési szolgáltatása is. A helyi keresési funkció révén egy irányítószám megadásával közvetlenül a telefonról kereshetünk a közelben elérhető szolgáltatások között, a kiválasztott szám pedig egyetlen gombnyomással tárcsázható.

Skype számítógép nélkül

A most megjelent iPhone készülékekkel a felhasználók bekapcsolt számítógép nélkül telefonálhatnak az interneten, így újabb kötöttség alól szabadulnak fel. A Skype-eléréssel kiegészített CIT400-as kettős üzemmódú iPhone egy vezeték nélküli bázisállomást is tartalmaz, amely a népszerű Skype kommunikációs programot beágyazott alkalmazásként futtatja, és Etherneten keresztül közvetlenül kapcsolódik az otthoni hálózathoz. Így számítógépes kapcsolat nélkül is hívhatók más Skype-felhasználók, valamint a mobil és vezetékes számok.

Az új iPhone készülékek az ingyenes vagy kedvezményes árú beszélgetések mellett valós idejű partnerlistát és jelenlétkövetést nyújtanak, vagyis mindig látható, hogy a hívni kívánt fél elérhető-e az adott pillanatban. Az új intelligens telefonok a Skype többi elterjedt hívószolgáltatását is támogatják, mint a SkypeOut, SkypeIn és Skype Voicemail (hangposta).
Kulcsszavak: VoIP iptelefon Linksys Cisco

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

LEO-műholdak: zsákutca vagy forradalom a szélessávú internetben?

A LEO-műholdak a világ minden szegletébe elhozhatják a nagy sebességű internetet – ha nem állnak egymás útjába. A Deloitte TMT Predictions 2020-as jelentése így fogalmazott: az alacsony Föld körüli pályán (LEO) működő műholdak konstellációi vagy forradalmat hoznak el a szélessávú szolgáltatásokban, vagy egy nagy rakás űrszemét keletkezik. Három évvel később még mindig nem teljesen egyértelmű, melyik szcenárió jön be, sok vállalat azonban továbbra is az előbbire szavaz.

2023. március 24. 09:56

Egyre többen ismerik fel Elon Musk “Starlink” technológiájának előnyeit

A gyenge internetkapcsolat miatti kellemetlenségeket senkinek nem kell bemutatni, és bár az informatika az elmúlt 5 évben robbanásszerű fejlődésen ment keresztül, az említett probléma rengeteg embernek okoz bosszúságot napjainkban is, legyen szó akár magáncélú, akár üzleti felhasználóról. Ennek hamarosan vége lehet: 2023-ban már Magyarországon is elérhető és megfizethető megoldás a Starlink szatellit alapú internet-szolgáltatás, ami hamarosan nagy hatással lehet az egész hazai távközlési piacra.

2023. február 17. 15:27

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

A Széchenyi István Egyetem hallgatói ismerkedhettek meg elsőként Elon Musk műholdas rendszerével

Az Elon Musk nevéhez kötődő amerikai SpaceX űrkutatási vállalat több ezer alacsony pályás műhold segítségével létrehozott globális internetszolgáltatása a Starlink, amelynek terminálját és annak tesztelését – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) való együttműködés keretében – a hazai felsőoktatásban elsőként a győri Széchenyi István Egyetemen mutatták be. Ez a program is bizonyította, hogy az intézmény hallgatói a legmodernebb technológiák segítségével naprakész tudást szerezhetnek akár az űrtávközlés területén is.

2023. február 13. 09:58

Internetszolgáltatás: már nem a sebesség, a minőség számít

Új fejlődési szakaszba lépett az internet-hozzáférési szolgáltatások piaca: már nem a sebesség a meghatározó tényező egy ajánlatnál, hanem a megbízhatóság. A Deloitte 2022-es szélessávú internethasználat fogyasztói felmérése arra kereste a választ, hogy mi alapján döntenek a fogyasztók.

2022. december 15. 17:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08