Elrendelték a You Tube bezárását

Kiss Ádám Zoltán, 2007. január 5. 21:02
Egy brazil bíróság elrendelte a You Tube videómegosztó oldal bezárását, miután a cég nem tudta maradéktalanul eltüntetni a bíróság által kifogásolt tartalmakat oldalairól.
Az ügy hátterében az áll, hogy a videós oldalra felkerült egy részlet, mely Daniela Cicarelli modell és Ronaldo tengerparti hancúrozását mutatja be, ezt sérelmezte Cicarelli. A felvétel hatalmas sikert aratott a brazil YouTube felhasználók körében, így a modell beperelte z oldalt, követelve a videó eltávolítását, valamint minden egyes nap után, amikor a felvétel megtekinthető volt 116 ezer dollár kártérítés megállapítását. A YouTube el is távolította a több példányban felkerült felvételek nagyját, de egyrészt a más-más néven feltöltött, különböző hosszúságú és nyitóképű felvételeket nehéz mind fellelni, másrészt a törölt változatokat a felhasználók újból feltöltötték. A YouTube bezárásának elrendelése közvetlenül nem a kártérítési igény összegével kapcsolatos, a feltöltési, törlési, újbóli feltöltési huzavona hónapokig tartott, míg Cicarelli az oldal bezárását kérte, és egy friss információ szerint, mely egy bírósági alkalmazottól származik, a bíróság ennek a kérésnek eleget tett. Kérdéses, hogy ezek után mi történik, egyrészt a YouTube hasonló esetek, és jogvédett anyagok miatt jelen pillanatban is kínos tárgyalásokat folytat, így minimum kellemetlen számukra az ítélet, másrészt viszont a vállalat amerikai székhelyű, így nem világos, mennyire kötelező rájuk nézve a brazil ítélet. A tulajdonos Google eddig nem kommentálta az eseményeket.
Kulcsszavak: YouTube jog

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stabilabb és gyorsabb lesz a vezeték nélküli internet a vasúti kocsikban

Folyamatos az eddiginél egyszerűbben használható, és lényegesen gyorsabb internetet biztosító új eszközök üzembe állítása a vonatokon. Várhatóan a jövő év elejétől sokkal könnyebben lesz elérhető a világháló a vasúti járatokon.

2020. szeptember 13. 14:27

Egy évig havidíjmentes szolgáltatásokkal támogatja a Telekom a nonprofit szervezeteket

A Magyar Telekom megújította és ismét elérhetővé tette a nonprofit szervezetek számára kínált ajánlatát, mellyel a nonprofit szektor digitalizációját kívánja támogatni. A Magenta1 Business/Nonprofit ajánlatra pályázni szükséges, melyre a szervezetek 2020. szeptember 25-ig küldhetik el jelentkezéseiket.

2020. szeptember 9. 15:02

Az UNICEF és az Ericsson közösen méri fel az iskolák internet-hozzáférését világszerte

Az Ericsson és az UNICEF egy globális partnerségi program keretében 2023-ig 35 országban méri fel az iskolai internet-hozzáférés helyzetét. Az iskolák és a környező közösségek internet-ellátottságának feltérképezése az első és egyik legfontosabb lépés afelé, hogy minden gyermek számára biztosítható legyen a digitális tanulás lehetősége.

2020. augusztus 31. 17:27

Korlátlan mobilnettel kezdhetik az új tanévet a Telekom Magenta1 ügyfelei

Indul az oktatás, a Magyar Telekom pedig ismét minden eshetőségre segít felkészülni a családoknak: Magenta1 előfizetőknek egy hétig korlátlan mobilnettel segít beindítani a tanévet.

2020. augusztus 31. 10:53

Induljon korlátlanul a tanév!

Korlátok nélkül kezdődhet az iskola a Telekommal. A szupergyors nettől a kedvezményes készülék-ajánlatokon át a tanszerekig vagy a könyvekig a Telekomnak mindenki számára van ajánlata: a családoknak, a kisdiákoknak és az egyetemistáknak is. A következő hetekben különféle igényekre reagáló ajánlatokkal jelentkezik a vállalat, hogy valóban korlátlanul induljon a tanév! 

2020. augusztus 13. 19:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás