Új 2 az 1-ben DVD szabvány a Warnertől: Total HD

Kiss Ádám Zoltán, 2007. január 6. 09:20
A korábban megállapodni képtelen Blue-ray és HD DVD csoportosulásokat a vásárlók kivárása mellett egy új DVD szabvány is közelebb hozhatja, mivel mindkét megoldással kompatibilis.
A felmérések és az értékesítések is azt mutatják, hogy a felhasználók nem hajlandóak belevágni egy új DVD rendszer vásárlásába, amíg nem tisztázódik, mit min lehet felvenni, lejátszani. A hardvergyártók már megérezték ennek előszelét, nem véletlen, hogy az LG nemrég bejelentette, mind Blue-ray, mind HD DVD kezelésére képes lejátszót dob piacra a közeljövőben. Most az egyik legérintettebb fél, a 10 éve a DVD elterjesztésében úttörő szerepet játszó Warner saját kezébe vette az állóháború feloldását. A CES-en bemutatásra kerülő Total HD lemez mindkét rendszerrel kompatibilis, levéve a vásárlók válláról a különböző szabványok gondját. A cég filozófiája egyszerű, akármennyire is izgatja a Sony-t a Blue-ray, a Toshibát a HD DVD jövője, a vásárlókat mindez egyszerűen nem érdekli, szeretnének filmeket venni, majd otthon lejátszani és ennyi. A Warner partizánakciója kellemetlen helyzetbe hozhatja a Sony, a Metro-Goldwyn-Mayer, a 20th Century Fox, és a Walt Disney Pictures stúdiókat, hiszen ők csak és kizárólag Blue-ray formátumban jelentetik meg filmjeiket. Hasonló a helyzet a Universallal, kizárólagos HD DVD kötődése miatt, míg a Warner és a hozzá tartozó Paramount Pictures addig is mindkét formátummal jelentkezett, és most a Total HD-vel lépéskényszerbe hozhatja a többieket.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vékonykliens munkaállomásokkal támogatja a Delta Technologies a debreceni szakemberképzést

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt. kiemelt figyelmet fordít az oktatási intézmények digitális felzárkóztatására. Ezen törekvés mentén a társaság leányvállalata, a Delta Systems Kft. a Delta Informatika Zrt-vel közösen összesen 1 000 darab vékonykliens munkaállomással járult hozzá a Debreceni Szakképzési Centrum eszközparkjának fejlesztéséhez.

2021. november 29. 12:20

Új notebookot hozott Magyarországra a HUAWEI

Megérkezett a legújabb HUAWEI notebook a magyar piacra. A prémium kialakítású MateBook 14-et nagy sebességű SSD-meghajtóval, Intel Core i5-1135G7 processzorral és Shark fin hűtőrendszerrel szerelték fel. A FullView képernyő 90 százalékos képernyő-test arányt biztosít. A HUAWEI MateBook 14 egyetlen töltéssel egy teljes napig használható, köszönhetően nagy kapacitású 56 Wh-s akkumulátornak. A notebookot kifejezetten arra tervezték, hogy könnyedén együttműködjön más eszközökkel, és munkára, valamint szórakozásra egyaránt alkalmas. 

2021. november 29. 11:07

Védelem a készülék minden szintjén

A megkérdezett magyarok közel 85 százaléka internetezik naponta*, a folyamatosan az online közegben mozgó felhasználókat pedig számos biztonsági fenyegetés veszélyeztetheti. Kevesen tudják, hogy a malware-ek vagy más vírusok akár hetekig észrevétlenek maradhatnak a hagyományos védelemmel ellátott eszközökön. 

2021. november 28. 17:59

Bemutatjuk az új XPS asztali számítógépet

A Dell Technologies bemutatta legújabb XPS asztali számítógépét, amely számos új teljesítménynövelő technológiát és erősebb hűtési megoldást tartalmaz, illetve elődjénél csaknem 42 százalékkal nagyobb. Az eddigi legerősebb XPS asztali modellt visszafogott, minimalista váz jellemzi, miközben kiemelkedő teljesítményt nyújt a kreatív szakembereknek és a játékosoknak.

2021. november 28. 14:11

A piaci szereplők együttműködése gyorsíthatja az 5G elterjedését

A felhasználóknak egyelőre nem sürgős átállni az 5G-s technológiára – derül ki a Deloitte felméréséből. Egyfelől elégedettek aktuális szolgáltatójukkal, másfelől egyelőre várat magára az 5G legizgalmasabb aspektusai és az ezek által tökéletesedő alkalmazási lehetőségek széleskörű elterjedése. Ezek közé tartozik az önvezető autó, a távolról elvégezhető műtét, a drónos kiszállítás vagy a virtuális edzés.

2021. november 28. 12:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12