Motorola: növekvő készülékeladások, vártnál alacsonyabb bevétel

Milkovits Gábor, 2007. január 6. 13:29
A Motorola az előzetes negyedik negyedéves adatok alapján lefelé volt kénytelen módosítani bevételi várakozásait, mivel az élesedő árverseny negatívan hatott a forgalmi értékre.
A piaci második mobilgyártó 11,8-12,1 milliárdról 11,6-11,8 milliárdra csökkentette 2006 negyedik negyedévi bevételi várakozásait, a részvényenkénti profitot pedig már csak 13-16 centben határozza meg. Mindezt úgy, hogy az előzetes adatok alapján 66 millió készüléket értékesített az említett időszakban, 23%-kal többet, mint a harmadik negyedévben. Szakértők szerint ennek oka az lehet, hogy a Motorola megpróbálta felvenni árban a versenyt a piacvezető Nokiával a fejlődő piacokon, és ezzel párhuzamosan, az eladások felfuttatása érdekébe népszerű RAZR modelljeit is olcsóbban kínálta.

A Nokia hasonló taktikát követett az időszakban, ők azonban még nem közöltek előzetes forgalmi adatokat. A kérdés az, hogy a fejlődő piacokon elért alacsony árrést sikerült-e kompenzálni az európai és amerikai piacokon értékesített drágább készülékekkel, vannak azonban olyan jelzések, amelyek ezt is megkérdőjelezik. A vezető európai mobil-nagykereskedő, az Elcoteq, amelynek forgalma kétharmadát Nokia készülékek adják, nemrég arról számolt be, hogy az erős árverseny és a vártnál alacsonyabb kereslet miatt ez előzetesnél kevesebb profitra számít a tavalyi utolsó negyedévben. A Motorola részletes eredmény-beszámolója január 19-re, a Nokiáé pedig január 25-re várható.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a Xiaomi első klímapolitikai jelentése

A Xiaomi nyilvánosságra hozta első hivatalos jelentését a klímaváltozás elleni intézkedéseiről (White Paper on Climate Action). A dokumentum a vállalat azon erőfeszítéseit tárgyalja, amelyekkel a klímaváltozást igyekeznek megfékezni. Az Alain Lam Sai-wai, a Xiaomi alelnöke és pénzügyi igazgatója által jegyzett jelentést Dubajban adták ki, ahol jelenleg is zajlik az év legfontosabb klímarendezvénye, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye résztvevőinek konferenciája (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change – COP28).

2023. december 7. 18:58

Daradics Kinga az eMAG Magyarország új ügyvezetője

2023. decemberétől Daradics Kinga tölti be az eMAG Magyarország ügyvezető igazgatói pozícióját. Céljai között szerepel a vállalat piacvezető pozíciójának megerősítése, az ügyfelek vásárlási élményének fokozása, valamint a magyar kereskedelmi partnerek támogatása a 35 millió potenciális ügyfelet kínáló régiós piac elérésében. 

2023. december 7. 15:59

A befektetők nem hisznek a fenntarthatósági jelentéseknek

Noha a fenntarthatóság fontos szempont a befektetési döntések meghozatalakor, a befektetők 94%-a szerint a fenntarthatósági teljesítményről szóló vállalati jelentések megalapozatlan állításokat tartalmaznak – áll a PwC 2023-as globális befektetői felmérésében. Ezért nem is meglepő, hogy a megkérdezettek több mint fele (57%) nagyobb transzparenciát és következetességet szeretne látni a fenntarthatósági jelentésekben.

2023. december 7. 09:56

Sürgősen el kell kezdeni a jövő villamos hálózatainak kialakítását

Az elavult infrastruktúra hátráltatja az energiaátmenetet, ezért a villamos hálózatok digitális megoldásokra épülő korszerűsítését sürgetik a Schneider Electric szakértői. A vállalat a múlt héten, Párizsban megrendezett Enlit Europe 2023 konferencián több olyan megoldást is bemutatott, amelyek támogatják a hálózatok hatékony, a fenntarthatóság jegyében megvalósuló fejlesztését. 

2023. december 6. 09:55

A technológia és az energiahatékonyság új lehetőségeket teremt az öregedő épületek számára

A pandémia utáni időszak hatásai, a magas inflációs környezet, a növekvő energiaárak és a geopolitika turbulenciák igencsak megfeküdték a befektetők gyomrát. Éves összehasonlításban 65%-os visszaesés tapasztalható a CEE-6 régió irodapiacát érintő befektetésekben – állapítja meg a Colliers "ExCEEding Borders 2023/2024: a technológia mint megoldás a CEE régió öregedő irodakínálatára” címmel megjelent piaci jelentése. 

2023. december 5. 16:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27