Problémás lehet a hibrid LG kéklézeres lejátszó forgalmazása

Milkovits Gábor, 2007. január 11. 19:02
A BetaNews értesülése szerint gondok adódhatnak az LG hibrid Blu-ray/HD DVD lejátszójának forgalmazásával, mivel a készülék nem támogat minden szabványos HD DVD funkciót.
A BetaNews-nak Kevin Collins, a DVD Forum Microsoftos illetékese nyilatkozott az ügyben (a szoftverkonszern oszlopos tagja a szervezetnek). Collins szerint az LG lejátszó csupán a HD DVD lemezek mozgóképes tartalmának lejátszását teszi lehetővé, nem támogatja viszont a kiegészítő menürendszert és interaktív funkciókat vezérlő iHD technológiát. Collins elmondta, mindez azt jelentheti, hogy a DVD Forum akár bírósági eljárást is kezdeményezhet az LG ellen, amiért a gyártó HD DVD kompatibilisként tüntette fel a készüléket, sőt még a formátum emblémáját is elhelyezte rajta. A DVD szabványokért felelős szervezet emellett mindenképpen megakadályozhatja a termék legális piaci forgalmazását.

Az LG az első negyedévben szeretné piacra dobni a hibrid BH100-as kéklézeres DVD lejátszót a tengerentúlon, 1199 dolláros áron. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a gyártó valóban csak korlátozott HD DVD támogatással szándékozik-e ellátni a készüléket, illetve, hogy a fent említett technikai hiányosság milyen mértékben áthidalhatatlan. A hír mindenesetre jól mutatja, hogy továbbra is milyen ádáz küzdelem dúl a kéklézeres DVD formátumok között.
Kulcsszavak: HD DVD LG Blu-ray

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A biztonságos internet napja: valós félelem a lehallgatás és az adathalászat

„Főszerepben a biztonság!” – ez is lehetne a jelszava a következő egy hétnek. Január 28-a az adatvédelem nemzetközi napja, míg február 7-e a biztonságos internet napja. Hogy miért van szükség ezekre? Az Unicef adatai szerint minden nap több, mint 175.000 gyerek megy fel az internetre életében először. Ahogy a határok egyre jobban elmosódnak az online és az offline világ között, egyre nagyobb feladat, hogy törekedjünk a biztonságra.

2023. február 3. 12:41

Egy vállalat ma már nem csak a saját biztonságáért felel

Egyre magasabb a vállalatok digitalizációs fejlettségi szintje, ami egyúttal azt is jelenti, hogy egyre jobban ki vannak téve olyan kiberbiztonsági támadásoknak, amelyek érzékeny adataikat veszélyeztethetik. A technológiai megoldásokat nyújtó cégek már jó ideje foglalkoznak nem csak termékfejlesztéseik, de egész ellátási láncuk kiberbiztonságával, amellyel nem csak saját, de ügyfeleik biztonságát is védik, és jó példával járnak elöl a piacon. 

2023. február 2. 16:57

Interaktív kiállításon ismerhetők meg a különböző iparágaknak szánt LG készülékek

Az LG Electronics (LG) a barcelonai Integrated Systems Europe (ISE) 2023 kiállításon mutatja be a csúcstechnológiát képviselő digitáliskijelző-megoldásainak teljes portfólióját, beleértve a LED, a Micro LED és az átlátszó OLED kijelzőket is. A készülékeket több digitalizált térben tárják a közönség elé, bemutatva a különböző iparágak – többek között a kiskereskedelem, a vállalati szféra, az oktatás és a vendéglátóipar – számára kínálkozó felhasználási lehetőségeket és alkalmazásokat.

2023. február 1. 16:58

Érkezik a Samsung első mini-LED technológiával felszerelt gaming monitorja

A Samsung Electronics bejelentette az Odyssey Neo G7 (modellnév: G70NC), a vállalat első sík, Mini-LED modelljének globális bevezetését, amely új formavilággal bővíti az Odyssey termékcsaládot. Az új monitor nagyméretű képernyővel rendelkezik, amely tervezésének köszönhetően átfogóbb látványvilágot és részleteket biztosít a játékosok számára, és élethű képminőséggel repíti el őket a játékok világába. 

2023. január 30. 16:36

Kiszivárogtak az orosz Yandex keresőmotor forráskódjai

Egy korábbi alkalmazott kiszivárogtatta a világ 4. legnagyobb keresőmotorjának forráskódjait, köztük annak 1922 rangsorolási tényezőjét. Feltételezések szerint politikai indokok vezethették a kiszivárogtatót.

2023. január 30. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46