Aten: három új videojel-továbbító

Kovács Attila, 2007. január 12. 11:33
A tajvani Aten cég bővítette videoeszköz-kínálatát: a VS-0202, VS-0204 és VS-0404 mátrix switchek több számítógép audio- és videojeleit képesek továbbítani több videokijelző (monitor és/vagy video projektor), illetve hangszóró felé.
A kétportos VS-0202 két számítógép jeleit továbbítja két videokijelző és hangszóró felé; a négyportos S-0204 és VS-0404 két vagy négy PC jeleit képes továbbítani akár négy kijelző vagy hangszóró felé. Az Aten Video Mátrix Switcheit kimondottan prezentációkra vagy olyan alkalmazási területekre tervezték, ahol több számítógép információit kell több helyre eljuttatni. A switch megnöveli, megkettőzi a videojel továbbításának távolságát, akár 65 méterig alkalmazható és 300 MHz sávszélességet biztosít. Az elülső panelen található gombok segítségével pedig kényelmesen kiválasztható az adott jelforrás és a kijelző. A csatlakoztatott kijelző bármely számítógép jeleit képes fogadni és mutatni a többi egységtől függetlenül, így a felhasználó egyidejűleg láthatja egyes számítógépek által küldött képet a hozzárendelt monitoron. Az Aten új Video Mátrix Switch termékcsaládja máris megvásárolható. A termékek nettó árai 79,9 euró (VS-0202), 144,9 euró (VS-0204) és 365 euró (VS-0404).

Mint ismeretes, a KVM (billentyűzet, monitor, egér) kapcsolók több szervert irányítanak, lehetővé téve ezzel a hozzáférést több eszközhöz egyetlen egységről. Megjelenése előtt több egység egyetlen eszközről való vezérlése csak egy komplex és igen költséges rendszeren keresztül volt lehetséges. A  KVM kapcsolók révén több számítógéphez vagy alaplaphoz is (ezek száma 2 és 4096 között lehet) egyszerre könnyedén hozzáférhetünk.
Kulcsszavak: Aten

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Napi 75 milliót lopnak a csalók a kibertérben

Naponta 75 millió forintot tettek zsebre a digitális tér kalózai a bankkártyákat és a számlákat támadó csalásokkal az idei II. negyedévben. A visszaélésekben érintett pénzek több, mint 70 százaléka, közel 5 milliárd forint a bankszámlákról tűnt el – emlékeztet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

2023. szeptember 28. 18:34

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Elismerték az Epson fenntarthatósági törekvéseit

Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C többfunkciós tintasugaras másolóinak.

2023. szeptember 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38