A Bosch átadta a Mátrai Erőmű beruházást

forrás Prim Online, 2007. január 12. 12:23
A Robert Bosch Kft. Távközlési Üzletága 2006 végén befejezte a Mátrai Erőmű Zrt. távközlési és hálózati rendszerének korszerűsítését. A százmilliós nagyságrendű beruházást a Bosch üzletága még a nyár folyamán, meghívásos pályázaton nyerte el.
Több meghívott közül esett a Robert Bosch Kft. Távközlési Üzletágára a Mátrai Erőmű Zrt. választása azon a pályázaton, amelyet a két telephelyen működő cég a távközlési és a hálózati rendszerének a korszerűsítésére írtak ki a nyár elején. A százmillió forintos nagyságrendű beruházás célja elsősorban az üzemeltetési költségek csökkentése, továbbá az új IP technológiának köszönhetően a kihelyezett szervezetekkel való kommunikáció megváltoztatása volt. Az erőmű által adott megbízás nemcsak a régi EP-rendszer cseréjét foglalta magában, hanem az elavult kábelhálózat egy részének a korszerűsítését is.

A beruházás során a Robert Bosch Kft. Távközlési Üzletága az erőmű területén mintegy 1400, a bányaigazgatóság területén pedig mintegy 500 portot kiszolgáló Bosch Integral 55 telefon alközpontot telepített. Az Integral 55-höz diszpécserrendszer is kapcsolódik, 15 darab korszerű diszpécser készülékkel. Mindezek mellett Magyarországon először a Mátrai Erőműnél telepítette az üzletág a Linux-alapú vezérlési rendszer legújabb verzióját, ami nagyban növeli a rendszer megbízhatóságát és az adatbiztonságot.

– Annak idején azért fogadta el a Robert Bosch Kft. Távközlési Üzletágának ajánlatára a Mátrai Erőmű Zrt., mert olyan egységes rendszert, integrált diszpécsermegoldást tudtunk kínálni, amelynek magas megbízhatóságát és időtállóságát referenciák is igazolják – mondta el Telegdy Péter üzletágvezető, emlékeztetve arra, hogy korábban hasonló munkákat végeztek az ELMÜ Rt-nél, és a Pécsi Erőműnél is. – Mindezek mellett az ár-érték arány is a Bosch ajánlata mellett szólhatott.
Kulcsszavak: távközlés Bosch

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mérnöki válaszok a klímaváltozás hatásainak csökkentésére

Ökológia és Gazdaság Fórum néven új interdiszciplináris munkacsoport alakul a Magyar Mérnöki Kamarában, amelynek célja, hogy a Föld ökológiai állapotának romlása és a klímaváltozás miatti kihívásokra mérnökileg megalapozott és szakmailag koordinált válaszokat és javaslatokat adjon.

2020. február 24. 16:20

Digital Health Summit – minden, amit ma tudhatunk a jövő egészségiparáról

Vajon elvégezheti egy robot a műtét utáni rehabilitációt, úgy, hogy a terapeuta több ezer kilométerről figyeli a gyógyulást? Miért lehet jó ötlet a digitalizált receptfelírás az orvosnak, betegnek és persze a finanszírozónak egyaránt? Kinek, mikor és hogyan érdemes befektetni a digitális egészségügybe? Izgalmas kérdések, viták és valódi válaszok várják a résztvevőket a digitális egészségügy első hazai konferenciáján, 2020. február 27-én.

2020. február 24. 13:22

Előre törnek az adatvezérelt kommunikációs csatornák

Nyolcadik alkalommal készítette el az Inspira Research a reklámpiac hirdetői percepcióját mérő Marketing Mood Barometer kutatását. A 2020-as adatok egyértelműen mutatják az adatvezérelt, sőt a hagyományos direktmarketing területek egyre kedvezőbb hirdetői megítélését. 

2020. február 24. 12:53

Újabb termékek a Dell Technologies kínálatában

A Dell Technologies új peremhálózati megoldásokat jelentett be, melyek segítenek a vállalatoknak feldolgozni és értékes információvá alakítani a legváltozatosabb helyekről származó, több milliárd eszközben rejlő adathalmazt. A bővített portfólió olyan innovációkat tartalmaz mint a kompakt edge szerver, egy kisméretű moduláris adatközpont, továbbfejlesztett telemetriafelügyelet és egy streamelemző platform.

2020. február 24. 09:24

Az IKT szektor ökológiai lábnyomáról jelentett az Ericsson

A digitális életformánk ökológiai lábnyomáról szóló híradások jelentős része komor képet vetít elénk, különösen a jövőre vonatkozó várakozások terén. Ennek az ökológiai lábnyomnak a meghatározása nem ördöngösség, de ismerni kell hozzá a technológiát, annak fejlesztését és használatát. Számos becslés elérhető erről, megnehezítve a laikusok dolgát, ha meg szeretnék érteni a tényleges helyzetet. Az Ericsson IndustryLab legújabb anyaga az információ- és kommunikációtechnológiai ipar (IKT) ökológiai lábnyomának összetevőit vizsgálta és mindazt, amit a digitális életformánk környezeti hatásairól tudnunk kell.

2020. február 23. 11:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás