Új MiniDV videokamerák 35-szörös optikai zoomos objektívvel

MD 160, MD150, MD130, MD110

forrás Prim Online, 2007. január 15. 13:38
A Canon bejelentette az új MD-sorozatú, belépő szintű MiniDV digitális videokameráinak megjelenését. Az MD160, MD150, MD130 és MD110 modellek 35-szörös optikai zoom-mal rendelkeznek – ez az egyik legnagyobb nagyítási érték a ma kapható MiniDV videókamerák között –, és mind a négy készülék alkalmas széles formátumú videók készítésére is.
Az új modellek főbb jellemzői:

-    35x optikai zoom objektív (1000-szeres digitális zoom), széles formátumú videók, DIGIC DV processzor
-    1,07 megapixeles CCD (MD150 és MD160)
-    Egyszerűen használható funkciók, intuitív botkormányos vezérlés és „Könnyű felvételkészítés” mód
-    Külső mikrofon csatlakoztatás a mikrofonbemeneten keresztül (MD110)
-    Új „Gyorsindítás” mód (MD160, MD150 és MD130)
-    Kiváló minőségű fényképek készítése, kompatibilitás az SD és SDHC (nagykapacitású SD) memóriakártyákkal (MD 160, MD150 és MD130)
-    DV bemenet (MD160)

35-szörös optikai zoom

Az MD sorozat tagjai a ma kapható egyik legerősebb nagyítású objektívvel rendelkeznek. A Canon saját fejlesztésű, 35-szörös zoom-objektívje lehetővé teszi a távoli témák minőségromlás nélküli rögzítését. Az elektronikus képstabilizátor (EIS) kompenzálja a kamera bemozdulásait, ami főként az erős nagyítással készülő videofelvétel esetén lehet probléma – ezen kívül 1000-szeres digitális zoom is rendelkezésre áll.

Az MD sorozat tagjait széles formátumú (16:9) videók felvételére optimalizálták. Mindegyik modell 2,7” képátlójú, széles formátumú LCD kijelzővel és 0,35”-os színes  elektronikus keresővel (EVF) rendelkezik. Felvétel közben a videó ugyanolyan formában tekinthető meg, mint ahogyan a 16:9 képformátumú televízión megjelenik majd.

Könnyű felvételkészítés

A sorozat minden tagját kényelmes felvételkészítésre tervezték. Az egy gombnyomással előhívható „Könnyű felvételkészítés” mód minden beállítást automatikusra kapcsol, így kezdők is kiváló snitteket készíthetnek, hiszen csak a témára kell koncentrálniuk. Az LCD-kijelző keretén elhelyezett joystick segít a menükben való navigálásban és a beállítások kiválasztásában.

Mikrofonbemenet

Az MD110 mikrofonbemenete lehetővé teszi külső mikrofon csatlakoztatását is. Ez különösen nagyobb eseményeken bizonyulhat hasznosnak, ahol a környezeti zaj problémát okozhat (például színházi előadás vagy iskolai ünnepélyek felvételénél)

Gyorsindítás

Az MD160, az MD150 és az MD130 kamerák rendelkeznek a Canon új, „Gyorsindítás” elnevezésű funkciójával is.
A videokameráknak a bekapcsolás után általában szükségük van néhány másodpercre ahhoz, hogy felvételre készen álljanak. A „Gyorsindítás” segítségével azonban a videokamera szinte azonnal felvétel módba tud kapcsolni. A külön kijelölt „Gyorsindítás” gombbal először „Készenléti mód”-ba kapcsolhatjuk a kamerát (ezzel energiát takaríthatunk meg), majd a gomb újbóli megnyomása után a készülék körülbelül egy másodperc alatt készen áll a felvételre. A funkció segítségével rögzíthetünk olyan eseményeket is, amelyekről egyébként lemaradnánk – például gyermekünk első lépései, vagy futballmeccsen a nyertes gól.

Digitális fényképek

Az MD160, az MD150 és az MD130 alkalmas digitális fényképek rögzítésére is, ezért mellékelik hozzájuk a Canon Digital Video Solution programot is. A fényképeket a kamerák Secure Digital (SD) vagy SDHC (nagykapacitású SD) kártyákra rögzítik. Az SDHC kártyákra több kép fér el, sőt tárolható rajtuk kisfelbontású videoklip is, amelyet például e-mailben való elküldésre szántunk.
A DIGIC DV képfeldolgozó processzorral 640x480 képpont méretű fényképet videó rögzítése közben is lehet készíteni. Az ilyen méretű képek alkalmasak videókazetta-címkék készítésére is.
Kulcsszavak: kamkorder Canon

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lenny Kravitz és Marshmello is jön a VOLTra

A Telekom VOLT Fesztivál első fellépői között tucatnyi világsztár szerepel: többek között Lenny Kravitz, Marshmello, Passenger és Yungblud. Idén először jelentős kedvezménnyel diákbérlet is vásárolható, több kemping lesz, amelyek részeként a VOLT VILLAGE fullos szolgáltatásokat ígér, az early bird jegyakcióban pedig minden megvásrolt bérlet után egy fát ültet a VOLT. Aki pedig az idei emlékeket akarja felidézni, az aftermovie-t nézve itt megteheti.

2019. november 27. 10:16

Online sportfogadás a legjobb oldalakon

Számos online fogadóiroda van a piacon, és olykor nem egyszerű eldönteni, melyik is igazán megbízható ezek közül. A Pepebet erre kínál megoldást, és segít eligazodni az online sportfogadás útvesztőjében.

2019. november 20. 15:21

Már készülhetünk a 2020-as Szabadság Szigetére

Érdemes beírni a naptárba: 2020. augusztus 5-én indul az év legjobb hete, a Szabadság Szigetén. Aki a november 14-én déli 12 órától 24 órán át tartó “Szitizen Prime” akcióban vásárol bérletet a jövő évi Szigetre, nem csupán a legolcsóbban válthat hetijegyet, de exkluzív ajándékcsomagot is kap, a környezettudatosság jegyében.

2019. november 13. 11:30

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás