Vista kompatibilis üzenőszolgáltatás az AOL-tól

Kiss Ádám Zoltán, 2007. január 17. 09:39
A Vista két hét múlva érkezik a boltok polcaira, és az eseményre egyre több cég próbál időben felkészülni, most az AOL adta ki népszerű üzenőszolgáltatásának együttműködésre képes változatát.
Az AIM szoftver legújabb változata az AIM6 beta, mely nyilvános kiadás, máris letölthető a vállalat weboldaláról a http://beta.aol.com/projects.php?project=triton#latest címen. Mint név is jelzi, itt nem egy teljesen letesztelt és befejezett termékről van szó, ám mivel nyilvános kiadás, vélhetően a végeleges változattal szinte teljesen megegyező szoftverről van szó. A sietős megjelentetés azt is jelezi, hogy a vállalat nem akart lemaradni a Microsoft új operációs rendszerének bemutatkozásáról, ami presztízsveszteség lett volna a cég számára. Az AIM 6.1.3.1 alkalmazás esetében a frissítés bevallott egyetlen célja a Vista kompatibilitás megteremtése volt. Ezt azonban sikerült igényes módon megoldania vállalatnak, mivel az új verzió a Windows 2000 és Windows XP operációs rendszerekkel is együttműködik, így könnyen leválthatja a ma futó 6-os verziószámú üzenőszoftvert, mely a november közepén kiadott AIM 6.0.28.1. Az AIM 6.1.3.1-es végleges változatának megjelentetését még nem tette közzé a vállalat.

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szolgáltatófüggetlen 5G-s tesztprojekt indul

A tesztek célja annak vizsgálata, hogyan lehet különböző környezetben – például sűrűn lakott belvárosban, vagy agrárterületen – gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni, majd ezt a jövőben, amikor az 5G-alapú alkalmazások elterjedése és az adatforgalom növekedése szükségessé teszi, nagy volumenben is környezettudatos módon széles körben megvalósítani. A tapasztalatok alapján a hálózaton később különféle okos szolgáltatások is elérhetővé válnak.

2022. május 24. 09:55

Az új Internet Pro díjcsomagban a vezetékes internet mobilinternettel egészül ki

A Vodafone frissen bevezetett Internet Pro csomagjával az alap vezetékes internetszolgáltatás mellé egy kiegészítő mobiladatot tartalmazó SIM kártyát és opcionálisan Wi-Fi hotspot eszközt is vásárolhatnak az előfizetők. A korlátlan mobil adatot az ügyfelek havonta egyszer tetszőleges időpontban aktiválhatják 72 órára a My Vodafone applikáción keresztül, így, ha esetleg valami megzavarja a vezetékes szolgáltatást, az internetelérés így akkor is folyamatos marad, ha például az utcában zajló építkezés, csatornázás, áramszünet vagy a rossz időjárás miatt elmegy az otthoni internet.

2022. május 5. 12:43

5G-s otthoni internetszolgáltatást indít a Yettel

A Yettel a vezetékes internetet kiváltani képes új technológia, az 5G eddigi egyik legígéretesebb üzleti modelljét és érdemi felhasználási lehetőségét hozta el a hazai lakossági piacra.

2022. május 3. 19:55

A Huawei a föld alá is elvitte az 5G-t az iparágak digitális igényei miatt

A Huawei több mint tízszeresére növelné a jelenlegi sávszélességet a hálózatok evolúciójának következő állomását jelentő 5.5G technológiával, ami másodpercenként 10 gigabit sebességű, bárhol elérhető hálózati kapcsolatot tesz majd lehetővé – mondta a vállalat elnöke a 19. Huawei Global Analyst Summit csúcstalálkozón. 

2022. április 29. 09:59

Kisvállalkozóknak segít a Telekom szolgáltatása

A kisvállalkozók többsége ritkán szakít időt a munkán kívül másra, mert úgy vélekedik, hogy személyes jelenléte nélkül megáll az üzlet – derül ki a Telekom kutatásából. A vállalat digitális megoldásokkal kívánja csökkenteni a vállalkozókra nehezedő terhelést, hogy jusson idejük más fontos dolgokra is, így például feltöltődésre, miközben az üzlet zavartalanul és hatékonyan megy tovább. 

2022. március 22. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38