A Zoran Corporation adja a szívét a legtöbb digitális fényképezőgépnek

Széles Csongor, 2007. január 17. 14:34
A digitális képfeldolgozással foglalkozó, kaliforniai telephelyű Zoran változatos termékpalettával jelentkezett az idei CES-n. Mára már nyilvános tény, hogy a legtöbb modern digitális fényképezőgép ugyanarra az áramkörre épül, és ezért nem kell szégyenkezniük. A Nikon, az Olympus, a Pentax, a Samsung, a Sony és mások ugyanazokat a processzorokat használják. Vagyis ha vásárlás előtt állunk érdemes más szempontokat is figyelembe venni, például a designt és nem utolsósorban az optikát...
Fotózás és videózás szempontjából az új COACH (Camera On a CHip) 9 processzorra érdemes odafigyelnünk, valamint az új processzor köré tervezett referencia-fényképezőgépre.

A Zoran COACH 9 processzor

A COACH 9 egy alkalmazásfüggő digitális jelfeldolgozó integrált áramkör, amely a közeljövőben a digitális fényképezőgépek új szíve lesz, ugyanis teljes értékű, kompakt felépítésű, alacsony fogyasztású és költséghatékony megoldást jelent a gyártók számára. A COACH 9 innovatív megoldásai és integrálhatósága versenyképes teljesítményt és képminőséget biztosít a digitális fényképezőgépek számára. A COACH 9 processzorcsalád nemcsak a belépő szintű kompakt gépek vezérlésére alkalmas, de akár a professzionális fényképezőgépek, vagy a nagyfelbontású kamkorderek számára is megfelelő alternatíva lehet.

A Zoran CamMini 9 fényképezőgép-modell

A Zoran CamMini 9 egy sokszorosítható referenciafényképezőgép, amely a Zoran COACH 9 processzorra épül. Két változatban kínálják: CamMini 9 CCD és CamMini 9 CMOS. A tulajdonságlistáról nem maradhatott le a TFT LCD, a beépített vaku, az SD memóriakártya, IGBT vaku, az MPEG 4 és WMV rögzítés és lejátszás, az azonnali nyomtatás és a gyors click-to-click mód.

A CamMini 9 CMOS nevű költséghatékony, kompakt fényképezőgépet a Micron vagy az Omnivision 3 megapixeles CMOS képérzékelőivel szállítják, míg a CamMini 9 CCD-ben a Panasonic 4 megapixeles CCD képérzékelőjét találjuk. A CamMini 9 CCD költséghatékony megoldást jelent a középmezőnybe tartozó fényképezőgépek számára, ugyanis egy teljes értékű, zoommal, autófókusszal és Automatikus Jelerősítés Szabályozással is ellátták, így elméletileg a legváltozatosabb körülmények között is jó minőségű képeket készít.

A CamMini 9 modell a fentiek mellett az optimalizált áramfelvételnek köszönhetően hosszú üzemidővel is büszkélkedhet, ráadásul 2 AA elemmel működik, így nem kell aggódni az akkumulátorok beszerezhetősége miatt. A COACH 9 processzorba audio codec-et is beépítettek, ennek köszönhetően hangjegyzeteket és hanggal ellátott videófelvételeket is készíthet a felhasználó. Az USB kapcsolat mellett megtaláljuk a PictBridge és a video streaming lehetőséget is. A PC driverekből Twain és WIA változat is van.

forrás: http://www.dcviews.com/press/Digital-Zoran.htm
Kulcsszavak: kamkorder kamera Zoran

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar 3D nyomtató is felveszi a harcot a koronavírussal

A koronavírus elleni harc világszerte jelentős erőket mozgatott meg, 3D csoportok alakultak, hogy orvosi eszközöket, alkatrészeket, védő felszereléseket gyártsanak a kórházaknak. A magyar 3D nyomtató is beszállt ezekbe a folyamatokba, hogy a lehető leghamarabb a hazai orvosok és önkormányzatok segítségére siessen. A CraftUnique Kft. éppen ezért 3D nyomtatott arcvédő pajzsokat és ajtónyitó segédeszközöket – tenyér használata nélkül használható – adományoz több intézménynek.

2020. március 30. 16:21

A hazai webshopok üzemeltetői körében kutatott a Virgo csoport

A webáruházakat működtető cégek kétharmada fejlesztene, de jó részük tanácstalan, hogy merre induljon el – derül ki a Virgo csoport iparági kutatásából. Az eredmények szerint az üzemeltetők számára legfontosabb szempont a webshop működésének gyorsasága, valamint jelentős igény van a magyar nyelvű terméktámogatásra.

2020. március 30. 11:27

Bátrak vagy tudatlanok vagyunk az online adatbiztonság terén?

Az Európai Unión belül a magyarok nyugtalankodnak a legkevésbé az adataik biztonsága miatt, ha internetezésről van szó. Pedig van ok aggodalomra, hiszen a Micro Focus felmérése szerint az online alkalmazások 94 százaléka tartalmaz valamilyen sebezhetőséget. A vállalat szakértői szerint úgy lehetünk biztonságban a weben, ha a felhasználók körültekintően veszik igénybe a szolgáltatásokat, és egyúttal a vállalatok is nagy gondot fordítanak a sérülékenységek vizsgálatára.

2020. március 27. 17:08

Újabb lépést tett a Telenor az 5G szolgáltatás kereskedelmi bevezetéséhez

A Telenor Magyarország Zrt. sikeresen licitált a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által a 700MHz-es, a 2100MHz-es, a 2600MHz-es valamint a 3600MHz-es frekvenciasávok hasznosítását célzó árverési eljáráson, és így az 5G szolgáltatás kereskedelmi bevezetéséhez szükséges új frekvenciasávokhoz jutott. A mobiltársaság a lehetséges maximumot - 140MHz-et – szerezte meg az 5G frekvencia úttörő sávjának számító 3600MHz-es frekvenciatartományban, ami egyben a legnagyobb kapacitást is jelenti e spektrumban. A vállalat emellett 2x5MHz duplex sávot szerzett a 700MHz-es tartományban. A frekvenciahasználati jogosultság 15+5 évre szól.

2020. március 27. 10:28

A Magyar Telekom hamarosan elindítja kereskedelmi 5G szolgáltatását

A Magyar Telekom az 5G-hez és a szélessávú mobil szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságok tárgyában kiírt árverésen az alábbi frekvenciablokkok használati jogosultságát nyerte el:

2020. március 27. 10:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás