Az Adobe kiadja a Flash Player 9 Linux változatát

forrás Prim Online, 2007. január 17. 20:29
Az Adobe Systems ma bejelentette az Adobe Flash Player 9 Linux változatát, amellyel nyílt forrású Linux operációs rendszereken lehet Flash tartalmat és alkalmazásokat futtatni. Az Adobe Flash Player 9 egységes platformfüggetlenséget biztosít, és a fejlesztők és felhasználók eddigi legszélesebb táborára terjeszti ki a szolgáltatásait. Emellett az ingyenes Adobe FlexŽ 2 szoftverfejlesztő-készlet (SDK), az Adobe Flash Player 9 és az ingyenes Flex Data Services 2 segítségével a Linux fejlesztők sokoldalú internetes alkalmazásokat (RIA) készíthetnek, tesztelhetnek és telepíthetnek Linux platformon.
Új képességeivel, így például a hatékony memóriahasználattal, speciális grafikai, videós és szöveges jellemzőivel, illetve az akár tízszer gyorsabb szkriptteljesítményt is megengedő ActionScript virtuális géppel (AVM2) az Adobe Flash Player 9 Linux változata nagyot dob a felhasználói élményen. Az Adobe az AVM2 forráskódját nemrég felajánlotta a Mozilla Foundation számára, amely a Tamarin, egy több platformon is használható, sokoldalú webalkalmazások készítését szolgáló szabványos projekt gazdája. A Tamarin forráskódja a nyílt forrású verziókövető és csoportmunka rendszeren, a CVS-en keresztül érhető el a Mozilla honlapján a következő címen: http://www.mozilla.org/projects/tamarin/.

Máris elérhető

Az Adobe Flash Player 9 Linux változata ingyenesen azonnal letölthető az alábbi címen: http://www.adobe.com/go/getflashplayer. Fejlesztők számára a tartalmi hibakereső és az önálló lejátszó letölthető a http://www.adobe.com/support/flashplayer/downloads.html címen. Az Adobe Flash Player 9 Linux változatát a Novell és a Red Hat által még idén forgalomba hozott Linux operációs rendszerek is tartalmazni fogják.

Az Adobe Flash Player 9 angol és honosított változatban, illetve Linux, Windows és Macintosh platformon is elérhető. Ha az Adobe Flash Player 9 változatáról többet szeretne megtudni, keresse fel az alábbi helyet: http://www.adobe.com/products/flashplayer/. A rendszerkövetelményekért látogasson el a következő címre: www.adobe.com/products/flashplayer/productinfo/systemreqs/.
Ha az ingyenes Adobe Flex 2 SDK-val és a Flex Data Services 2 szoftverrel Linux platformra történő sokoldalú internetes alkalmazások fejlesztéséről többet szeretne megtudni, látogasson el a http://www.adobe.com/products/flex/productinfo/overview/ címre.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AGON by AOC gamer ajándékkalauza

Közeleg az ünnepi időszak, így ez a tökéletes alkalom arra, hogy új monitort vagy gaming kiegészítőt szerezzünk be a harci állomásokhoz. Az AGON by AOC összeállított néhány olyan javaslatot a gamerek számára, amelyek feldobhatják szórakoztató berendezésüket – bármilyen újévi fogadalmakat terveznek a játékosok, akik új képernyőben gondolkodnak, az újévi fogadalom azok számára nagy felbontású és éles lesz.

2022. december 6. 12:39

A számlák alapján követhetetlen a cégek energiafogyasztása

A vállalkozások életében a működés közben felmerülő energiaköltségek rendezése mind ez idáig egy rutinszerűen teljesítendő kötelesség volt, azonban a mai, megnövekedett energiaárak mellett ez a hozzáállás már meglehetősen luxusnak számít. Nem lehet nem foglalkozni annak vizsgálatával, hogy a számlánk végösszege pontosan milyen tételekből adódik össze, ahogy azzal sem, hogy milyen lépéseket tehetünk meg a gazdaságosabb üzemeltetés érdekében. Ezek megállapításához már egy magyar fejlesztésű, automatizált energetikai tanácsadó szoftver is rendelkezésünkre áll.

2022. december 6. 09:56

Új, innovatív szereplő a kiberbiztonsági piacon

A világszerte információtechnológiai szolgáltatásokat nyújtó, Magyarországon is több mint 750 embert foglalkoztató Unisys, valamint a multicloud piacon aktív Faction bejelentette, hogy közösen kínálnak majd teljes körű megoldásokat az adatvédelem, a kiberbiztonsági helyreállítás és az üzletmenet-folytonosság területén. A felek kiemelték, hogy mind helyben telepített rendszerekhez, mind többfelhős környezetben elérhetővé teszik a közös szolgáltatásokat.

2022. december 4. 13:56

A Dyson 2,75 milliárd fontos beruházási tervének következő szakasza

A Dyson mérnökei intelligens, önfejlesztő, összekapcsolódásra képes termékek új generációjának megalkotásán dolgoznak, ennek érdekében jelentősen bővül a vállalat szoftver-csapata – közölte Jake Dyson főmérnök a Dyson új YouTube-videójában. Elmondása szerint a technológiai vállalat – amely az új technológiákba történő 2,75 milliárd fontos beruházási tervének közepén tart – a szoftvereket és a konnektivitást, „összekapcsolhatóságot” helyezi jövőbeli termékcsaládjának fókuszába.

2022. december 3. 16:05

A BlueVoyant új tanulmánya azonosítja a vállalatok kritikus területeit

A külső és belső kibervédelem területén iparágvezető BlueVoyant új jelentése a magántőke-portfólió társaságokat érintő kiberkockázatokat elemzi. A riport szerint a portfólió társaságok számára az informatikai működés kihívásaiból adódó IT-higiéniai problémák jelentik az egyik legfőbb támadási felületet. A sikeres kibertámadások komoly pénzügyi károkat és bizalomvesztést eredményezhetnek.

2022. december 3. 13:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55