Működésben a Siemens IT Solutions and Services ágazata

Kovács Attila, 2007. január 19. 14:55
A korábbi előrejelzésnek megfelelően 2007. január 15-én megkezdte működését a Siemens új, egyesített IT-szolgáltató ágazata, a Siemens IT Solutions and Services (SIS).
Az SIS-ben egyesültek a következő szervezetek: az eddigi Siemens Business Services ágazat (33000 munkatárs), a bécsi székhelyű Program and Systems Engineering (PSE, Európa egyik legnagyobb szoftverháza, 7000 fő), továbbá az indiai Siemens Information Systems Ltd., a görög Development Innovations & Projects (DIP) és a  svájci  Business Innovation Center (BIC). Ilyen módon a SIS induló összlétszáma 43000 fő.

A Siemens árbevételének több mint fele származik már ma is szoftver-függő tevékenységből, és ez a tendencia tovább emelkedik. Azaz a Siemens jövőbeli sikerében az információtechnológiai know-how-nak kulcsszerepe van. Ezért alakította meg a cég az új ágazatot, amely átfogó IT- és SW-kompetenciával rendelkezik. Jó kilátásait az a tény is alátámasztja, hogy minden más IT-szolgáltatónál szorosabban kötődik egy globális ipari konszernhez: anyavállalatához, profitálva annak széles ügyfélkapcsolataiból, illetve kiterjedt földrajzi jelenlétéből, valamint a többi Siemens-divízió ipari ágazati know-how-jából.

Az SIS üzleti tevékenységének négy súlypontja van:

1. Hozzáadja a többi Siemens-ágazat ajánlati palettájához saját specifikus IT- és SW-szakértelmét. Ezáltal a Siemens-termékek és megoldások „one-stop” jelleggel kínálhatók, és jobban integrálhatók az ügyfelek IT környezetébe és üzleti folyamataiba.
2. A külső ügyfelek tekintetében az SIS továbbfejleszti meglévő outsourcing tevékenységét és IT megoldásait, amelyekből árbevételének a 60%-a származik.
3. Világszerte üzemelteti a Siemens-konszern IT infrastruktúráját.
4. Szoftvert fejleszt a Siemens-társágazatok részére.

Az SIS-t a korábbi SBS-főnökök vezetik. Az elnök-vezérigazgató Dr. Christoph Kollatz (46), a pénzügyi vezérigazgató (CFO) Michael Schulz-Drost (52), míg a PSE eddigi vezetője, Rolf Unterberger az SIS igazgatóságán belül az ausztriai és a délkelet-európai regionális tevékenységet fogja irányítani. A következő hetekben a vezetői team első számú feladata az lesz, hogy összedolgozza az eddigi különálló öt szervezetet és azok portfolióját. A 2006/2007-es üzleti év második felében, április 1-jétől az SIS üzleti számai már összevontan jelennek meg a Siemens-konszern beszámoló-rendszerében.
Kulcsszavak: +céginfo Siemens

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Pillantás a mágikus dobozra

Villogó bútordarab garbós beszélő fejekkel, a világ híreinek varázsgömbje, instant cirkusz vagy otthonunk házi oltára – közel egy évszázada nézzük, de vajon tudjuk-e, mi is a televízió valójában? A digitális műsorszolgáltatás, a streaming és a felhasználók által generált tartalmak korában érdemes egyáltalán megkülönböztetnünk a tévét bármilyen más képernyőtől – a zsebünkben lapulótól egészen a falméretűig? A Telekom innovációs rendezvénysorozata, a Most Fórum idei első rendezvénye minden háztartás legfontosabb dobozáról rántotta le a csipketerítőt, hogy letörölhesse az alatta lerakódott évszázados port.

2020. február 16. 10:32

Mesterséges intelligenciával a cégek 80 százalékkal gyorsabban növelik nyereségüket

Az Oracle és az Enterprise Strategy Group új tanulmánya szerint azok a szervezetek, amelyek mesterséges intelligenciát és más új techológiákat  alkalmaznak pénzügyeik és működésük támogatására 80 százalékkal gyorsabban növelik éves nyereségüket.  A “Feltörekvő technológiák: a pénzügyi és működési versenyképesség kulcsa” című tanulmány 13 ország 700 pénzügyi és operatív vezetőjét kérdezte meg, és megállapította, hogy az új technológiák - AI, dolgok internete (IoT), blokklánc, digitális asszisztensek – elfogadottsága elért egy kritikus szintet, bevezetésük meghaladja a várakozásokat és jelentős versenyelőnyt teremtenek a cégek számára.

2020. február 15. 12:10

Egyre közelebb az online cégek adóztatása

A digitális üzleti modellek térhódításával párhuzamosan egyre égetőbb kérdés annak megválaszolása, hogy az egyes országoknak van-e joga különadókat kivetni az ezt alkalmazó vállalkozásokra? Tisztázni kellene továbbá azt is, hogy a globálisan termelődő jövedelmet miként lehet méltányosan felosztani az érintett országok között? A szereplők között messze még a konszenzus, ám az ellenérdekelt országok közelmúltban lezajlott vitái vélhetően segítenek előremozdítani az OECD által szorgalmazaott megállapodás mihamarabbi kialalkítását.

2020. február 15. 10:05

Magyar startup nyerte a fődíjat egy német pitchversenyen

A YourAnastomosis nyerte meg a németországi Észak-Rajna-Vesztfália legnagyobb pitch versenyét Düsseldorfban csütörtökön, a Digital Demo Day-en, ahol a magyar digitális egészségügyi startup az NRW Bank felajánlásából 3000 eurós fődíjban részesült.

2020. február 14. 16:49

Már iOS-szel is vehetünk MÁV bérletet

Újabb hasznos funkciók válnak elérhetővé február 15-étől a MÁV alkalmazásban. A MÁV-START vonalaira érvényes bérleteket immár az iOS operációs rendszert használók is megvásárolhatják. A H5-ös szentendrei vonalra pedig – várhatóan szintén február közepétől – a kiegészítő MÁV-HÉV bérlet teljesárú, 30 napos változatát is meg lehet majd vásárolni mind Android, mind pedig az iOS alapú készülékeken. 

2020. február 14. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás