Hat új Canon videokamera a hazai piacon

forrás Prim Online, 2007. január 22. 14:05
Hat új videokamerával jelenik meg a Canon a hazai piacon is a közeljövőben.
Az MD111 és az MD101 jelű modellek MiniDV kazettára – a DC210, a DC211, a DC220 és a DC230 pedig DVD-re rögzíti a felvételeket, és mind a hat készülék alkalmas széles formátumú videók készítésére is.
A Canon bejelentette az új MiniDV videokamera-család kibővítését. A korábban bemutatott MD110 mellett megjelenő MD111 és MD101 jelű modelleket széles formátumú videók rögzítésére optimalizálták a fejlesztők, nagy teljesítményű optikai zoommal, valamint külső mikrofonbemenettel rendelkeznek. A készülékek botkormánnyal vezérelhető, a „Könnyű felvételkészítés” funkció pedig a kezdő videósok számára biztosítja a tökéletes felvételek készítését.

Az új modellek főbb jellemzői:
 • Könnyen használható funkciók és vezérlőelemek – többek között az intuitív joystick-vezérlés és az egygombos „Könnyű felvételkészítés” mód
 • 35-szörös, illetve 30-szoros optikai zoom objektív (és 1000-szeres illetve 800-szoros digitális zoom)
 • mikrofonbemenet, amelyhez külső mikrofon csatlakoztatható
 • DIGIC DV processzor az élénk színek visszaadásáért
 • valódi széles formátumú videofelvételek, 16:9-es LCD-vel elektronikus keresővel

A Canon kibővítette a közvetlenül DVD-re dolgozó videokameráinak választékát: a közeljövőben két új modell jelenik meg a hazai piacon is. A DC210 és DC211 videokamerák nagy teljesítményű 35-szörös optikai zoommal, és azzal a DIGIC DV II processzorral rendelkeznek, amelyet még a HD formátumú XL H1 számára fejlesztettek ki a Canon mérnökei.  A kamerák egy kézzel is könnyen kezelhetőek, az új „Gyorsindítás” funkció bekapcsolás után azonnal felvételképes állapotba hozza a készülékeket, a menürendszer kezelésében pedig a kisméretű joystick segít.

A két új kamera főbb jellemzői:
 • Nagy teljesítményű optikai zoom objektív – közvetlen rögzítés DVD (-R/-RW/-R DL) lemezre
 • Könnyű használhatóság, „Gyorsindítás” funkció
 • DIGIC DV II képfeldolgozó processzor
 • Kétrétegű DVD lemezek támogatása, így megduplázott felvételi kapacitás
 • Nagyfelbontású, valódi széles formátumú videók rögzítése


A Canon két, főként kezdőknek szánt modellel is bővítette a közvetlenül DVD-re író videokameráinak választékát. A széles formátumú videókat rögzítő DC230, DC220 modelleket nagy teljesítményű 35-szörös optikai zoommal, és azzal a DIGIC DV II processzorral építették, amelyet még a HD (nagy felbontású) kamerák számára fejlesztett ki a Canon. A felhasználóbarát funkciók között megtaláljuk a „Gyorsindítás” gombot, valamint a joystickkel navigálható intuitív menürendszert. Mindkét kamera felkínálja az állókép-rögzítés lehetőségét is, az elkészült képeket pedig a memóriakártyára is írhatjuk, a DC230-as pedig megapixeles felbontású képérzékelővel is rendelkezik.

A két új kamera főbb jellemzői:
 • 35-szörös optikai zoom objektív (1000-szeres digitális zoom), közvetlen rögzítés  DVD (-R/-RW/-R DL) lemezre
 • Könnyű használhatóság, „Gyorsindítás” funkció
 • DIGIC DV II képfeldolgozó processzor
 • Kétrétegű DVD lemezek támogatása, nagyobb felvételi kapacitás
 • Megapixeles felbontás (DC230)
Kulcsszavak: kamkorder Canon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Firmware-frissítést adott ki a Panasonic a LUMIX S1H fényképezőgéphez

Továbbfejlesztett funkciókat és még jobb használatot biztosító firmware-frissítést adott ki a Panasonic a tükör nélküli, digitális LUMIX S1H fényképezőgéphez. A frissítés letölthető a LUMIX Global Customer Support oldalról: https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/.

2019. december 10. 15:16

Karácsonyi ajándékötletek a család minden tagjának a Sonytól

A karácsony közeledtével gyakran nehézségekbe ütközünk, hogy megtaláljuk a tökéletes ajándékokat, ezért a Sony összegyűjtötte azokat a termékeit, melyekkel bárki garantáltan lenyűgözheti barátait, családtagjait. Legyen szó a zene, a film vagy a fotózás szerelmeseiről, a Sony újdonságai között mindenki megtalálhatja álmai ajándékát.

2019. december 2. 11:33

Lélegzetelállító nyertes fotók a Red Bull Illume 2019 versenyéről

Lenyűgöző helyszínen hirdették ki a Red Bull Illume 2019 díjazottjait. A világ legnagyobb akció- és kalandfotó pályázatának győzteseit az olasz Alpokban lévő Plan de Corones (Kronplatz) egyik hegyi állomásán található LUMEN Fotómúzeumban díjazták, ahonnan a fődíjat a francia fotós Ben Thouard vitte el. 

2019. november 24. 12:22

A Nikon nagykövete az Amasonas területéről tudósít

A híres fotós és Nikon nagykövet, Sebastián Liste lenyűgöző, új fotósorozatot adott ki, amely a kolonizációnak és az erdőirtásnak a helyi foglalkoztatásra, a kereskedelemre, a közösségek áttelepítésére és a környezetre gyakorolt hatásait vizsgálja az Amazonas területén. 

2019. november 15. 10:20

Két új LUMIX S PRO objektív a Panasonictól

A Panasonic bemutatta két új, L-bajonettes, objektívjét, amelyeket a LUMIX S sorozat full-frame, digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépeihez terveztek. A kifejezetten professzionális felhasználásra készült LUMIX S sorozat célja, hogy kimagasló minőségű fényképezőgépeivel és objektívjeivel kompromisszumok nélküli fotós kifejezési lehetőségeket nyújtson. 

2019. november 9. 12:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás