E-ügyintézés Budaörsön

Kovács Attila, 2007. január 23. 14:18
A napokban útjára indított elektronikus ügyintézésről tartott ma sajtótájékoztatót Budaörsön a fejlesztést végző E-Group Services Kft. és a város önkormányzata.
Az E-Group megoldása segítségével jelenleg a helyi adóinformációkra és a helyi adónyilatkozatokra vonatkozó két modul készült el (az adóbevallásaokat február 1-jétől fogadja a rendszer), májusra további négy adónemre vonatkozóan készül el az e-ügyintézési rendszer. A MeH képviseletében megjelent Szittner Károly főosztályvezető kiemelte, a budaörsi a legfelettebb önkormányzati online ügyintézési rendszer, ugyanakkor helyi adókra vonatkozó modul itt működik elsőként az országban.

A budaörsi önkormányzati rendszerben jelenleg három E-Group termék van használatban: a Signed Document eXpert (SDX) a minősített elektronikus  aláírást támogató szoftver, a Department Interface Service (DIF) és TransForm dokumentációk és űrlapok  biztonságos közlekedtetését szolgáló termék.

Az önkormányzatnak a fejlesztések 8 millió forintjába kerülnek. A középtávú célok szerint 15-20-féle dokumentum lektronikus elérése a cél. A budaörsi fejlesztések lehetővé tették, hogy a város lakói ugyanazt a kódot használják, mint amivel az országos rendszerbe, az e-ügyfélkapun regisztrálták magukat. A fejlesztések időben elhúzódását az önkormányzat jegyzője azzal indokolta, hogy a biztonsági protokollt meg kellett valósítani az ügyfélkapus és a budaörsi rendszer között. Május 31-től Budaörsön az esedékes iparűzési adó is bevallható lesz elektronikusan. Az elektronikus ügyfélszolgálat az önkormányzat honlapjáról érhető el.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Virtuális valóság technológia segíti az MR vizsgálatra készülő gyerekeket

A fiatal egészségügyi szakemberekből álló OncoVR csapat második VR videójátéka az MR vizsgálat előtti szorongás csökkentését tűzte ki célul.

2022. november 29. 20:29

Digitalizációval menekülhetnek előre a mostani válságból a hazai turisztikai szereplők

Előrejelzések szerint a turisztikai szektor, és azon belül a vendégéjszakák száma globálisan 30%-kal nőhet majd 2023-ban, az idei 60%-os bővülést követően, azonban a teljes nemzetközi idegenforgalmi szegmens teljesítménye még így is elmarad majd a pandémia előtti szinttől. Sajnálatos módon a jelenlegi gazdasági helyzet, az energiaválság és a tomboló infláció a turisztikai- és vendéglátó szektor hazai szereplőire is negatívan hatnak. A turizmus digitalizációja azonban esedékesebb, mint valaha, hiszen a technológiai megoldások segítenek a költségcsökkentésben, illetve az ügyfélélmény növelésén keresztül a versenyképességet is erősítik – hívta fel a figyelmet Rasztovits Dávid a Digitális Turizmus Zrt. alapító-vezérigazgatója.

2022. november 29. 18:51

Különleges műholdas telefont alkot a Bullitt és a MediaTek

A Bullitt Group okostelefongyártó-vállalat együttműködést kötött a MediaTekkel, a világ vezető csipgyártójával, egy műholdas okostelefon megalkotása kapcsán. A készülék az első okostelefon, amely képes a kétirányú műholdas üzenetküldésre. A telefon és az OTT (over-the-top) műholdas szolgáltatás kereskedelmi forgalomba 2023 első negyedévében kerül, és díjmentesen elérhető műholdas SOS funkciót kínál*.

2022. november 29. 17:16

Ezt kockáztatjuk, ha a felhőben tároljuk az adatainkat

Az Európai Unió Kiberbiztonsági Ügynökségének legfrissebb ENISA Fenyegetettségi Térkép nevű riportja szerint a pandémia következtében népszerűvé vált hibrid munkavégzés világszerte felgyorsította a szervezetek üzleti folyamatait támogató felhőalapú szolgáltatások bevezetését. 

2022. november 29. 15:27

500 millió eurós tőkealap segít a klímavédelemmel és ipari technológiával foglalkozó startupoknak

Az SE Ventures tőkekezelő második alapja, a Fund II 500 millió euróval fejleszti a klíma- és ipari technológiára összpontosító startupokat. Korábbi támogatásuknak, a Fund I sikerének köszönhetően a cég immár 1 milliárd euróval a világ egyik legnagyobb elektromosságra, digitalizációra és szén-dioxid-mentesítésre összpontosító kockázati tőkekezelőjévé vált. Az SE Ventures a Schneider Electric-kel partnerségben létrehozott vállalati kockázati tőkealap. 

2022. november 29. 13:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56