NOD32: 2006 legjobb vírusirtója

forrás Prim Online, 2007. január 26. 12:45
Az AV-Comparatives a NOD32-t választotta 2006 legjobb antivírus szoftverének. A független víruslaboratórium tavalyi összehasonlító vizsgálatai során a szlovák vírusirtó 15 versenytársával szemben bizonyította kiemelkedő proaktív védelmét és sebességét.
Az AV-Comparatives 2006-os vizsgálatai értékelésében többször elismerte a NOD32 antivírus rendszer sebességét és pontosságát. A laboratórium szakértői szerint, míg a szlovák vírusirtó számos versenytársa lelassítja a felhasználók számítógépeit, a NOD32 igen alacsony erőforrásigénnyel rendelkezik, és így nem fogja vissza az operációs rendszerek teljesítményét. Az antivírus rendszer ezen kívül kitűnő proaktív védelmet nyújt a még ismeretlen vírusok ellen, és általánosan is kimagasló védelmi teljesítményt kínál a használói számára.

A világhálón terjedő kórokozók elleni eredményes védelem napjaink egyik legnagyobb kihívását jelenti mind a vállalatok, mind az otthoni felhasználók számára. Az internetes bűnözés több milliárd dolláros iparággá nőtte ki magát, és hackerek tömege próbál becsapni bennünket nap, mint nap. Mindez az antivírus rendszerekkel szembeni követelményeket is szigorúbbá teszi.

"A 2006-ban elvégzett összehasonlító vizsgálataink eredménye azt mutatja, hogy a NOD32 nem csupán egyetlen, hanem több kategóriában is vezet versenytársai előtt" - emelte ki Andreas Clementi, az AV-Comparatives projektmenedzsere. "A NOD32 képes az egyre inkább előtérbe kerülő összetett fenyegetések proaktív felismerésére és hatástalanítására. Ez pedig, a vírusirtó pontosságával és sebességével párosulva, kétségtelenül napjaink legjobb antivírus megoldásává teszi."

Az AV-Comparatives most kiadott jelentése szerint a NOD32 2006 során három kategóriában mutatott versenytársainál jobb teljesítményt. Mivel a "proaktív védelem" és a "legnagyobb kézi indítású víruskeresési sebesség" mellett a vírusirtó az "általános" kategóriát is megnyerte, a laboratórium a NOD32-nek ítélte a 2006 Legjobb Antivírus Terméke díjat.

"A NOD32-be integrált ThreatSenseR technológia megkülönböztet minket versenytársainktól, és egyedülállóvá teszi antivírus megoldásunkat" - nyilatkozta az AV-Comparatives elismerése kapcsán Rick Moy, az ESET marketingért felelős alelnöke. A vállalat által kifejlesztett ThreatSenseR ugyanis a hagyományos, leíró-adatbázisokon alapuló víruskeresés mellett a mesterséges intelligencia által végzett heurisztikus analíziseket és a valós környezetben elvégzett szimulációkat is magába foglalja. Az ESET a technológiát beépítette a NOD32 integrált keresőmotorjába, ami így a lehető legteljesebb körben - a kémprogramok, a kéretlen reklámprogramok, a trójaiak, a rootkitek és az adathalász-kísérletek ellen is - védelmet nyújt a felhasználók számára.
Kulcsszavak: vírus NOD32

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jobb teljesítmény és több funkció a céges adatok biztonságban tartásához

A tajvani Zyxel bemutatta új, a kisvállalkozásokra szabott és távoli munkavégzés kihívásaira is választ adó tűzfal eszköztárát. Az USG FLEX sorozattal a járványhelyzet csillapodása után is biztosított a mobilis munkavégzés, és a folyamatos biztonságos kapcsolódás.

2020. június 5. 17:25

Li-ion akkumulátorok Eaton 3-fázisú UPS-ekhez

A piacvezető energiamenedzsment megoldásokat nyújtó Eaton évről évre egyre nagyobb hangsúlyt fektet a lítium ion akkumulátoros megoldásokra. Az xStorage energiatároló rendszerek mellett, melyek akkumulátor egysége alapértelmezetten a lítium ion technológiára épül, már az Eaton szünetmentes tápegységek esetén is minden teljesítménytartományban elérhetővé vált ez az opció.

2020. június 4. 19:17

Így üzenjünk hadat, ha nagy a káosz és sok az adat!

Az adatok a legtöbb szervezetnél szétszórtan találhatók a különféle rendszerekben és alkalmazásokban. A cégeknek így már az is kihívást okoz, hogy átlássák, mi hol található. Annak meghatározása pedig még nagyobb nehézséget jelent, hogy az információk közül mi számít érzékeny adatnak, így mi az, ami komolyabb védelemre szorulna. A Micro Focus szakértői olyan professzionális eszközt javasolnak, amely a teljes infrastruktúrában képes feltérképezni, osztályozni és megvédeni az értékes információkat.

2020. június 4. 17:45

Könnyű préda a családi vállalkozás a kiberbűnözők számára?

Az utóbbi hónapokban kialakult helyzet a családi vállalkozások digitalizációját is felgyorsította, azonban a változások, új eszközök és a gyors ütemben lezajló fejlesztések mind-mind támadási felületet jelentenek a kiberbűnözők számára, akik ezt a globális turbulenciát kihasználva még célzottabb és kifinomultabb módon támadnak. A multicégek kihívásairól, a home office veszélyeiről sok szó esett, mi a helyzet azonban a kisebb, családi vállalkozások kiberbiztonságával? A Deloitte üzleti podcast sorozatának legutóbbi epizódjában erről a témáról hallhatunk bővebben.

2020. június 4. 09:36

Égető problémára ad megoldást a Kulcs-Soft új szolgáltatása

A KKV-k aktuális kihívásait szem előtt tartva, Magyarországon egyedülálló, egyben hiánypótló szolgáltatást indít a Kulcs-Soft. A szoftverfejlesztő cég vállalása, hogy a vállalkozások számára biztosít mindent, ami informatika: rendszergazdai szolgáltatást, informatikai biztonságot és számítástechnikai eszközöket és ügyviteli szoftvereket egy kézből. Nagyvállalati szintű szolgáltatások elérhetőek lesznek a kisvállalkozások számára.

2020. június 3. 19:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás