NOD32: 2006 legjobb vírusirtója

forrás Prim Online, 2007. január 26. 12:45
Az AV-Comparatives a NOD32-t választotta 2006 legjobb antivírus szoftverének. A független víruslaboratórium tavalyi összehasonlító vizsgálatai során a szlovák vírusirtó 15 versenytársával szemben bizonyította kiemelkedő proaktív védelmét és sebességét.
Az AV-Comparatives 2006-os vizsgálatai értékelésében többször elismerte a NOD32 antivírus rendszer sebességét és pontosságát. A laboratórium szakértői szerint, míg a szlovák vírusirtó számos versenytársa lelassítja a felhasználók számítógépeit, a NOD32 igen alacsony erőforrásigénnyel rendelkezik, és így nem fogja vissza az operációs rendszerek teljesítményét. Az antivírus rendszer ezen kívül kitűnő proaktív védelmet nyújt a még ismeretlen vírusok ellen, és általánosan is kimagasló védelmi teljesítményt kínál a használói számára.

A világhálón terjedő kórokozók elleni eredményes védelem napjaink egyik legnagyobb kihívását jelenti mind a vállalatok, mind az otthoni felhasználók számára. Az internetes bűnözés több milliárd dolláros iparággá nőtte ki magát, és hackerek tömege próbál becsapni bennünket nap, mint nap. Mindez az antivírus rendszerekkel szembeni követelményeket is szigorúbbá teszi.

"A 2006-ban elvégzett összehasonlító vizsgálataink eredménye azt mutatja, hogy a NOD32 nem csupán egyetlen, hanem több kategóriában is vezet versenytársai előtt" - emelte ki Andreas Clementi, az AV-Comparatives projektmenedzsere. "A NOD32 képes az egyre inkább előtérbe kerülő összetett fenyegetések proaktív felismerésére és hatástalanítására. Ez pedig, a vírusirtó pontosságával és sebességével párosulva, kétségtelenül napjaink legjobb antivírus megoldásává teszi."

Az AV-Comparatives most kiadott jelentése szerint a NOD32 2006 során három kategóriában mutatott versenytársainál jobb teljesítményt. Mivel a "proaktív védelem" és a "legnagyobb kézi indítású víruskeresési sebesség" mellett a vírusirtó az "általános" kategóriát is megnyerte, a laboratórium a NOD32-nek ítélte a 2006 Legjobb Antivírus Terméke díjat.

"A NOD32-be integrált ThreatSenseR technológia megkülönböztet minket versenytársainktól, és egyedülállóvá teszi antivírus megoldásunkat" - nyilatkozta az AV-Comparatives elismerése kapcsán Rick Moy, az ESET marketingért felelős alelnöke. A vállalat által kifejlesztett ThreatSenseR ugyanis a hagyományos, leíró-adatbázisokon alapuló víruskeresés mellett a mesterséges intelligencia által végzett heurisztikus analíziseket és a valós környezetben elvégzett szimulációkat is magába foglalja. Az ESET a technológiát beépítette a NOD32 integrált keresőmotorjába, ami így a lehető legteljesebb körben - a kémprogramok, a kéretlen reklámprogramok, a trójaiak, a rootkitek és az adathalász-kísérletek ellen is - védelmet nyújt a felhasználók számára.
Kulcsszavak: vírus NOD32

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Az új Epson SureColor nyomtatók kivételes minőséget és sokoldalúságot biztosítanak

Az Epson bemutatja első, 12 színkomponenst használó nagy formátumú nyomtatóit, amelyek minden eddiginél szélesebb színteret biztosítanak 99%-os Pantone-lefedettséggel*. 

2019. október 17. 18:33

SUSE CaaS Platform 4: a felügyelő, akire bátran rábízhatja konténereit

Már elérhető a SUSE CaaS Platform 4, a SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása. A megoldás egyszerűsíti a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti megoldás, a Kubernetes használatát, ezáltal lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben. 

2019. október 17. 13:44

Napjaink memóriakártyái

Szinte az összes napi használatú elektronikai eszközünk elsődleges vagy másodlagos mentési helyként ezt használja. Gondolunk itt a mobiltelefonra vagy az elektronikus könyvolvasóra, de az MP3 lejátszó és a digitális fényképezőgép sem kivétel. Jellemzően az eszközök nagyobbik része az SD típusú memóriakártyákat alkalmazza. Ezért ki is jelenthetjük, hogy napjaink legjellemzőbb memóriakártya típusa ez.

2019. október 17. 12:39

Újabb szervereket mutatott be a Fujitsu

A Fujitsu bemutatta legújabb mainframe számítástechnikai innovációját: az eddiginél magasabb szintű nyitottságot és integrációs képességet nyújtó, új, jövőbiztos Fujitsu BS2000 SE710 és SE310 szerverinfrastruktúrákat. A fejlett infrastruktúráknak köszönhetően a mainframe-rendszerek továbbra is hatékony, biztonságos és megbízható platformként támogathatják a digitális átalakulást, olyan új funkciókkal, amelyek még alkalmasabbá teszik őket a rugalmas, hibrid számítástechnikai környezetek kiszolgálására. 

2019. október 17. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás