Számos újdonsággal jelentkezik a magyar piacon a Lenovo

forrás Prim Online, 2007. január 29. 13:25
Precíz lézeres egérrel, vékony, Lightscribe-kompatibilis DVD-íróval, akár 2 gigabájtnyi adat tárolására képes USB-kulccsal és méretben kicsi, de számolási teljesítményében nagy asztali PC-vel köszönti az új évet a Lenovo,  a világ harmadik legnagyobb PC-gyártója.
Az A55, a cég legújabb asztali PC-je Intel Core 2 Duo processzorral és a Microsoft legújabb Windows Vista operációs rendszerével érkezik. Helytakarékos kialakításának köszönhetően – 64%-kal kisebb, mint a torony-, és 25%-kal kisebb, mint az egyébként is kicsinek számító álló házzal rendelkező Lenovo PC-k – az új modell ideális olyan irodákba, ahol minden négyzet-centiméter szabad hely számít.

A Lenovo új USB-s DVD-írója, a mindössze 334 g tömegű USB 2.0 Super Multi Burner hét különböző formátumot (DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DVD-RAM, DVD+R Double Layer, DVD-R Dual Layer) támogat, amelyeket írni és olvasni egyaránt tud. Mivel USB-porton keresztül csatlakozik a számítógéphez, nincs szükség külső adapterre vagy más áramforrásra, hiszen energiáját közvetlenül a számítógépből nyeri. A CD-ket 24x-es, DVD-ket pedig 8x-os sebességgel író készülék ezenfelül az arra alkalmas lemezek felületére tetszőleges szöveget és képet is tud nyomtatni, hiszen kompatibilis a Lightscribe technológiával. A DVD-íróhoz ingyenesen járó szoftverek (RecordNow, Intervideo WinDVD, WinDVD Creator) pedig az átlagfelhasználók számára is egyszerűvé teszik a munkát. A sokoldalú DVD-író hazánkban bruttó 76.000 Ft* -ért lesz kapható.

A Lenovo új lézeres egere sokkal többféle felületen használható problémamentesen, mint egy optikai egér, jobb visszajelzést ad, ráadásul pontosabb navigációt tesz lehetővé. Az eszköz kiváló választás például grafikusoknak és mérnököknek, akiknek a precizitás mindennél fontosabb, vagy akár sokat utazó üzletembereknek, akik ezerféle tárgyat kénytelenek egéralátétnek használni. A lézeres technológiát képviselő egér fogyasztói ára várhatóan bruttó 12.000 Ft lesz.

Dizájnjával és kedvező árával emelkedik ki a tömegből a cég új USB-kulcsa, amely 1 és 2 GB-os méretben érkezik. A készüléken a Lenovo Olimpiai logója található, hiszen a vállalat a 2008-as Pekingi Nyári Olimpia egyik főtámogatója. A kisebbik modell, bruttó 5900 Ft-ért, míg nagyobb testvére bruttó 11.000 Ft -ért lesz megvásárolható.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bátrak vagy tudatlanok vagyunk az online adatbiztonság terén?

Az Európai Unión belül a magyarok nyugtalankodnak a legkevésbé az adataik biztonsága miatt, ha internetezésről van szó. Pedig van ok aggodalomra, hiszen a Micro Focus felmérése szerint az online alkalmazások 94 százaléka tartalmaz valamilyen sebezhetőséget. A vállalat szakértői szerint úgy lehetünk biztonságban a weben, ha a felhasználók körültekintően veszik igénybe a szolgáltatásokat, és egyúttal a vállalatok is nagy gondot fordítanak a sérülékenységek vizsgálatára.

2020. március 27. 17:08

Újabb lépést tett a Telenor az 5G szolgáltatás kereskedelmi bevezetéséhez

A Telenor Magyarország Zrt. sikeresen licitált a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által a 700MHz-es, a 2100MHz-es, a 2600MHz-es valamint a 3600MHz-es frekvenciasávok hasznosítását célzó árverési eljáráson, és így az 5G szolgáltatás kereskedelmi bevezetéséhez szükséges új frekvenciasávokhoz jutott. A mobiltársaság a lehetséges maximumot - 140MHz-et – szerezte meg az 5G frekvencia úttörő sávjának számító 3600MHz-es frekvenciatartományban, ami egyben a legnagyobb kapacitást is jelenti e spektrumban. A vállalat emellett 2x5MHz duplex sávot szerzett a 700MHz-es tartományban. A frekvenciahasználati jogosultság 15+5 évre szól.

2020. március 27. 10:28

A Magyar Telekom hamarosan elindítja kereskedelmi 5G szolgáltatását

A Magyar Telekom az 5G-hez és a szélessávú mobil szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságok tárgyában kiírt árverésen az alábbi frekvenciablokkok használati jogosultságát nyerte el:

2020. március 27. 10:04

A Vodafone további frekvenciasávokat szerzett az 5G hálózat fejlesztéséhez

A Vodafone Magyarország további frekvenciákat szerzett a következő generációs 5G mobilszolgáltatásai számára az NMHH által lebonyolított frekvencia aukción, összesen 38,65 milliárd forint értékben. Ezekkel az újonnan megszerzett frekvenciasávokkal, amelyek alkalmasak a sebesség, a kapacitás és a lefedettség növelésére, a szolgáltató jó helyzetben van ahhoz, hogy folytathassa 5G-s hálózatai kiépítését, valamint Magyarország digitalizálása érdekében kifejtett erőfeszítéseit.

2020. március 27. 09:36

A HP 3D nyomtatással küzd a koronavírus ellen

A HP és digitális gyártási közössége a 3D nyomtatásban rejlő lehetőségek kihasználásával járul hozzá a COVID-19 járvány elleni harchoz. A 3D nyomtatással foglalkozó csapatok a rendelkezésre álló technológiát, tapasztalatot és gyártási kapacitást arra használják fel, hogy a vírus elleni védekezésben elengedhetetlen alkatrészeket készítsenek.

2020. március 26. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás