Számos újdonsággal jelentkezik a magyar piacon a Lenovo

forrás Prim Online, 2007. január 29. 13:25
Precíz lézeres egérrel, vékony, Lightscribe-kompatibilis DVD-íróval, akár 2 gigabájtnyi adat tárolására képes USB-kulccsal és méretben kicsi, de számolási teljesítményében nagy asztali PC-vel köszönti az új évet a Lenovo,  a világ harmadik legnagyobb PC-gyártója.
Az A55, a cég legújabb asztali PC-je Intel Core 2 Duo processzorral és a Microsoft legújabb Windows Vista operációs rendszerével érkezik. Helytakarékos kialakításának köszönhetően – 64%-kal kisebb, mint a torony-, és 25%-kal kisebb, mint az egyébként is kicsinek számító álló házzal rendelkező Lenovo PC-k – az új modell ideális olyan irodákba, ahol minden négyzet-centiméter szabad hely számít.

A Lenovo új USB-s DVD-írója, a mindössze 334 g tömegű USB 2.0 Super Multi Burner hét különböző formátumot (DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DVD-RAM, DVD+R Double Layer, DVD-R Dual Layer) támogat, amelyeket írni és olvasni egyaránt tud. Mivel USB-porton keresztül csatlakozik a számítógéphez, nincs szükség külső adapterre vagy más áramforrásra, hiszen energiáját közvetlenül a számítógépből nyeri. A CD-ket 24x-es, DVD-ket pedig 8x-os sebességgel író készülék ezenfelül az arra alkalmas lemezek felületére tetszőleges szöveget és képet is tud nyomtatni, hiszen kompatibilis a Lightscribe technológiával. A DVD-íróhoz ingyenesen járó szoftverek (RecordNow, Intervideo WinDVD, WinDVD Creator) pedig az átlagfelhasználók számára is egyszerűvé teszik a munkát. A sokoldalú DVD-író hazánkban bruttó 76.000 Ft* -ért lesz kapható.

A Lenovo új lézeres egere sokkal többféle felületen használható problémamentesen, mint egy optikai egér, jobb visszajelzést ad, ráadásul pontosabb navigációt tesz lehetővé. Az eszköz kiváló választás például grafikusoknak és mérnököknek, akiknek a precizitás mindennél fontosabb, vagy akár sokat utazó üzletembereknek, akik ezerféle tárgyat kénytelenek egéralátétnek használni. A lézeres technológiát képviselő egér fogyasztói ára várhatóan bruttó 12.000 Ft lesz.

Dizájnjával és kedvező árával emelkedik ki a tömegből a cég új USB-kulcsa, amely 1 és 2 GB-os méretben érkezik. A készüléken a Lenovo Olimpiai logója található, hiszen a vállalat a 2008-as Pekingi Nyári Olimpia egyik főtámogatója. A kisebbik modell, bruttó 5900 Ft-ért, míg nagyobb testvére bruttó 11.000 Ft -ért lesz megvásárolható.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A biztonságos internet napja: valós félelem a lehallgatás és az adathalászat

„Főszerepben a biztonság!” – ez is lehetne a jelszava a következő egy hétnek. Január 28-a az adatvédelem nemzetközi napja, míg február 7-e a biztonságos internet napja. Hogy miért van szükség ezekre? Az Unicef adatai szerint minden nap több, mint 175.000 gyerek megy fel az internetre életében először. Ahogy a határok egyre jobban elmosódnak az online és az offline világ között, egyre nagyobb feladat, hogy törekedjünk a biztonságra.

2023. február 3. 12:41

Egy vállalat ma már nem csak a saját biztonságáért felel

Egyre magasabb a vállalatok digitalizációs fejlettségi szintje, ami egyúttal azt is jelenti, hogy egyre jobban ki vannak téve olyan kiberbiztonsági támadásoknak, amelyek érzékeny adataikat veszélyeztethetik. A technológiai megoldásokat nyújtó cégek már jó ideje foglalkoznak nem csak termékfejlesztéseik, de egész ellátási láncuk kiberbiztonságával, amellyel nem csak saját, de ügyfeleik biztonságát is védik, és jó példával járnak elöl a piacon. 

2023. február 2. 16:57

Interaktív kiállításon ismerhetők meg a különböző iparágaknak szánt LG készülékek

Az LG Electronics (LG) a barcelonai Integrated Systems Europe (ISE) 2023 kiállításon mutatja be a csúcstechnológiát képviselő digitáliskijelző-megoldásainak teljes portfólióját, beleértve a LED, a Micro LED és az átlátszó OLED kijelzőket is. A készülékeket több digitalizált térben tárják a közönség elé, bemutatva a különböző iparágak – többek között a kiskereskedelem, a vállalati szféra, az oktatás és a vendéglátóipar – számára kínálkozó felhasználási lehetőségeket és alkalmazásokat.

2023. február 1. 16:58

Érkezik a Samsung első mini-LED technológiával felszerelt gaming monitorja

A Samsung Electronics bejelentette az Odyssey Neo G7 (modellnév: G70NC), a vállalat első sík, Mini-LED modelljének globális bevezetését, amely új formavilággal bővíti az Odyssey termékcsaládot. Az új monitor nagyméretű képernyővel rendelkezik, amely tervezésének köszönhetően átfogóbb látványvilágot és részleteket biztosít a játékosok számára, és élethű képminőséggel repíti el őket a játékok világába. 

2023. január 30. 16:36

Kiszivárogtak az orosz Yandex keresőmotor forráskódjai

Egy korábbi alkalmazott kiszivárogtatta a világ 4. legnagyobb keresőmotorjának forráskódjait, köztük annak 1922 rangsorolási tényezőjét. Feltételezések szerint politikai indokok vezethették a kiszivárogtatót.

2023. január 30. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46