Számos újdonsággal jelentkezik a magyar piacon a Lenovo

forrás Prim Online, 2007. január 29. 13:25
Precíz lézeres egérrel, vékony, Lightscribe-kompatibilis DVD-íróval, akár 2 gigabájtnyi adat tárolására képes USB-kulccsal és méretben kicsi, de számolási teljesítményében nagy asztali PC-vel köszönti az új évet a Lenovo,  a világ harmadik legnagyobb PC-gyártója.
Az A55, a cég legújabb asztali PC-je Intel Core 2 Duo processzorral és a Microsoft legújabb Windows Vista operációs rendszerével érkezik. Helytakarékos kialakításának köszönhetően – 64%-kal kisebb, mint a torony-, és 25%-kal kisebb, mint az egyébként is kicsinek számító álló házzal rendelkező Lenovo PC-k – az új modell ideális olyan irodákba, ahol minden négyzet-centiméter szabad hely számít.

A Lenovo új USB-s DVD-írója, a mindössze 334 g tömegű USB 2.0 Super Multi Burner hét különböző formátumot (DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DVD-RAM, DVD+R Double Layer, DVD-R Dual Layer) támogat, amelyeket írni és olvasni egyaránt tud. Mivel USB-porton keresztül csatlakozik a számítógéphez, nincs szükség külső adapterre vagy más áramforrásra, hiszen energiáját közvetlenül a számítógépből nyeri. A CD-ket 24x-es, DVD-ket pedig 8x-os sebességgel író készülék ezenfelül az arra alkalmas lemezek felületére tetszőleges szöveget és képet is tud nyomtatni, hiszen kompatibilis a Lightscribe technológiával. A DVD-íróhoz ingyenesen járó szoftverek (RecordNow, Intervideo WinDVD, WinDVD Creator) pedig az átlagfelhasználók számára is egyszerűvé teszik a munkát. A sokoldalú DVD-író hazánkban bruttó 76.000 Ft* -ért lesz kapható.

A Lenovo új lézeres egere sokkal többféle felületen használható problémamentesen, mint egy optikai egér, jobb visszajelzést ad, ráadásul pontosabb navigációt tesz lehetővé. Az eszköz kiváló választás például grafikusoknak és mérnököknek, akiknek a precizitás mindennél fontosabb, vagy akár sokat utazó üzletembereknek, akik ezerféle tárgyat kénytelenek egéralátétnek használni. A lézeres technológiát képviselő egér fogyasztói ára várhatóan bruttó 12.000 Ft lesz.

Dizájnjával és kedvező árával emelkedik ki a tömegből a cég új USB-kulcsa, amely 1 és 2 GB-os méretben érkezik. A készüléken a Lenovo Olimpiai logója található, hiszen a vállalat a 2008-as Pekingi Nyári Olimpia egyik főtámogatója. A kisebbik modell, bruttó 5900 Ft-ért, míg nagyobb testvére bruttó 11.000 Ft -ért lesz megvásárolható.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50