Számos újdonsággal jelentkezik a magyar piacon a Lenovo

forrás Prim Online, 2007. január 29. 13:25
Precíz lézeres egérrel, vékony, Lightscribe-kompatibilis DVD-íróval, akár 2 gigabájtnyi adat tárolására képes USB-kulccsal és méretben kicsi, de számolási teljesítményében nagy asztali PC-vel köszönti az új évet a Lenovo,  a világ harmadik legnagyobb PC-gyártója.
Az A55, a cég legújabb asztali PC-je Intel Core 2 Duo processzorral és a Microsoft legújabb Windows Vista operációs rendszerével érkezik. Helytakarékos kialakításának köszönhetően – 64%-kal kisebb, mint a torony-, és 25%-kal kisebb, mint az egyébként is kicsinek számító álló házzal rendelkező Lenovo PC-k – az új modell ideális olyan irodákba, ahol minden négyzet-centiméter szabad hely számít.

A Lenovo új USB-s DVD-írója, a mindössze 334 g tömegű USB 2.0 Super Multi Burner hét különböző formátumot (DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DVD-RAM, DVD+R Double Layer, DVD-R Dual Layer) támogat, amelyeket írni és olvasni egyaránt tud. Mivel USB-porton keresztül csatlakozik a számítógéphez, nincs szükség külső adapterre vagy más áramforrásra, hiszen energiáját közvetlenül a számítógépből nyeri. A CD-ket 24x-es, DVD-ket pedig 8x-os sebességgel író készülék ezenfelül az arra alkalmas lemezek felületére tetszőleges szöveget és képet is tud nyomtatni, hiszen kompatibilis a Lightscribe technológiával. A DVD-íróhoz ingyenesen járó szoftverek (RecordNow, Intervideo WinDVD, WinDVD Creator) pedig az átlagfelhasználók számára is egyszerűvé teszik a munkát. A sokoldalú DVD-író hazánkban bruttó 76.000 Ft* -ért lesz kapható.

A Lenovo új lézeres egere sokkal többféle felületen használható problémamentesen, mint egy optikai egér, jobb visszajelzést ad, ráadásul pontosabb navigációt tesz lehetővé. Az eszköz kiváló választás például grafikusoknak és mérnököknek, akiknek a precizitás mindennél fontosabb, vagy akár sokat utazó üzletembereknek, akik ezerféle tárgyat kénytelenek egéralátétnek használni. A lézeres technológiát képviselő egér fogyasztói ára várhatóan bruttó 12.000 Ft lesz.

Dizájnjával és kedvező árával emelkedik ki a tömegből a cég új USB-kulcsa, amely 1 és 2 GB-os méretben érkezik. A készüléken a Lenovo Olimpiai logója található, hiszen a vállalat a 2008-as Pekingi Nyári Olimpia egyik főtámogatója. A kisebbik modell, bruttó 5900 Ft-ért, míg nagyobb testvére bruttó 11.000 Ft -ért lesz megvásárolható.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új minősítés: szemkímélő kijelző

Komoly elismerésben részesültek az LG OLED paneljei: a kijelzők teljesítették a független minősítési eljárások globális vezető vállalata, a német TÜV Rheinland szigorú feltételeit, így kiérdemelték a szervezet „szemkímélő kijelző” minősítését.

 

2019. szeptember 18. 10:59

Magyar IT-fejlesztéssel elemzik az afrikai és ázsiai gyerekek kézmosási szokásait

A vezető hazai big data cég, a Starschema intelligens adatelemző rendszerét használja a seattle-i székhelyű Splash, amely világszerte közel félmillió, mélyszegénységben élő gyermek számára biztosít tiszta ivóvizet és tisztálkodási lehetőséget. Az amerikai non-profit szervezet a budapesti csapat megoldása révén kap pontos képet arról, hogy tevékenysége milyen hatást gyakorol a gyermekek higiéniai szokásaira, általános egészségi állapotára és az iskolai hiányzásokra.

2019. szeptember 17. 10:12

Okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Az LG az idei Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI). A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

2019. szeptember 16. 08:18

5 tipp a digitális útonállók elkerülésére

A legtöbb vállalatnál napjaink slágertémájának számít a digitális átalakulás, mivel a modern megoldások segítségével a szervezetek jobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek. Ez azonban biztonsági kockázatokat is felvet, hiszen a digitális térben a támadási felület is nagyobb a kiberbűnözők számára. A Micro Focus szakértői bemutatják azt az öt lépést, amelyek segítségével a szervezetek jelentősen csökkenthetik a digitális átállással járó veszélyek számát.  

2019. szeptember 15. 08:14

A PSD2 feltételeinek is megfelel a Trident HSM védelmi megoldása

Az i4p HSM modulja egyedüli hazai fejlesztésű termékként kínál olyan szintű adatvédelmet, amely megfelel az eIDAS és a hamarosan Magyarországon is alkalmazandó PSD2 feltételeinek.

2019. szeptember 13. 08:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás