ISO szabvány lesz a PDF

Kiss Ádám Zoltán, 2007. január 29. 19:43
Az Adobe Systems az eddig is kimondatlan iparági szabványnak minősülő PDF formátumot az ISO rendszer szerint is engedélyeztetni tervezi.
A PDF természetesen már ma is igen elterjedt, és sokoldalú képességei miatt vélhetően még hosszú karrier előtt áll. A megoldás egyes részleteit, például a dokumentumok archiválásáról szóló részeket már levédették, de a PDF mint teljes, egységes formátum még nem került nemzetközi szabványosításra. A vállalat szerint itt korántsem elvből kezdi meg a hosszadalmas eljárást. A cég világszerte működő kormányzati szervektől kapott visszajelzéseket, miszerint például az államháztartási, nyilvántartási rendszerekben sokkal szívesebben alkalmaznák a PDF formátumot, ha rendelkezne a hivatalos ISO minősítéssel. Felmerült a Flash szabványosítása is, de az Adobe szerint ez még nem időszerű, mivel a szoftver olyan gyorsan változik és bővül. A PDF ezzel szemben egy meglehetősen stabil formába jutott, és az utolsó változtatások után a nemzetközi szabványügyi hivatal elé kerülhet. A minősítést a tényleges felhasználói csoportok képviselőiből összeálló tanács is segíti, ebben rész vesznek az üzleti élet és a kormányzatok delegáltjai is. Az ISO minősítés megszerzése várhatóan 1-3 évet vesz majd igénybe.
Kulcsszavak: ISO pdf szabvány Adobe

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2021. március legveszélyesebb kártékony programjai

A Check Point Software Technologies Ltd., kutatórészlege, a Check Point Research kiadta legújabb, 2021 márciusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A kutatók jelentése szerint az IcedID banki trójai első alkalommal jelent meg a listán, melyen egyből a második helyre került, míg a már jól ismert Dridex trójai volt a legelterjedtebb kártékony program a hónap során (februárban a hetedik helyen volt).

2021. április 22. 10:03

Új innovációkat mutatott be a Cisco

„A bejelentések reflektálnak az aktuális IT trendekre, amelyek a pandémia és a gazdaság helyreállítása kapcsán kerültek előtérbe” - mondta Dalos Ottó, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója. 

2021. április 21. 10:05

Szinte minden szervezet tapasztalt mobil eszközzel kapcsolatos támadást 2020-ban

A Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat bemutatta mobil biztonsági jelentésének 2021-es kiadását

2021. április 20. 09:53

Az Alienware és a Dell ismét AMD-alapú laptoppal jelentkezik

A Dell Technologies két AMD-alapú gamer laptopot mutatott be, a Dell G15 Ryzen Editiont és az Alienware m15 Ryzen Edition R5-öt. Az Alienware 14 év után először jelentkezett olyan modellel, amelyben AMD processzor dolgozik. Mindkét laptop NVIDIA GeForce RTX 30-as sorozatú videokártyával rendelkezik, és a velük egyidejűleg bemutatott Dell monitorokkal kiegészülve tökéletes gamer állomást alkotnak.

2021. április 19. 19:49

Az Oracle felhőtechnológiája segíti a SailGP versenyzőit

Az Oracle és a SailGP, a vitorlázás első számú versenyligája kibővítette sikeres adatelemző platformját a SailGP második évadára. A SailGP az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) felhőszolgáltatását használja arra, hogy valós idejű adatokkal lássa el a liga nyolc csapatát, valamint a partnereket és rajongókat világszerte. A második szezonban az új funkciók javítják a csapatok teljesítményét és a rajongók számára izgalmas, fedélzeti betekintést nyújtanak az eseményekről.

2021. április 19. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05