Reklámrészesedést kapnak a YouTube-ra feltöltők

Milkovits Gábor, 2007. január 29. 20:16
Chad Hurley, a YouTube alapítója a BBC-nek hivatalosan megerősítette, hogy a cég meg kívánja osztani reklámbevételeit a saját videókat feltöltő felhasználókkal.
Hurley a konkrét részletekkel kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott, mondván, hogy azok még kidolgozás alatt állnak, azonban annyit leszögezett, hogy a lehetőség csak a mozgókép jogait is birtokló személyek számára áll majd fenn. Ezzel összefüggésben egyfajta „hangos ujjlenyomatot” kívánnak csatolni a jogvédett tartalmakhoz, hogy könnyebben kiszűrhessék azokat az oldalról, és megpróbáljanak véget vetni a lemezkiadók és filmstúdiók lassan állandósuló panaszainak. A hirdetési bevételek növelése céljából az oldal üzemeltetői rövid reklám-klipeket terveznek vetíteni az aktuális tartalmak előtt. A három újítást nagyjából egyszerre szeretnék bevezetni, néhány hónapon belül. A bevételek megosztásával a „kreativitást jutalmaznák”, az azonban nem világos, hogy egyenlő elosztásról, vagy pedig valamilyen jellegű, például nézettségi rangsorolásról van-e szó.

A havonta 70 millió felhasználót vonzó YouTube videó-megosztó oldalt tavaly vásárolta meg a Google, 1,65 milliárd dollárért. A tartalomszolgáltató óriásnak komoly üzleti tervei vannak az alulról építkező, rendkívül népszerűvé lett oldallal, amit médiacégekkel kötött szerződések, és nagyra törő reklámszerződések fémjeleznek.

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

Gyorsabb lesz a net néhány baranyai iskolában

Közel féltucat baranyai iskolában lesz nagysebességű internetkapcsolat ősztől a Vannet technológiájával. Az állami fejlesztési program célja a digitális tananyagok elterjesztése és az oktatási célú WIFI-hálózatok elérése.

2019. július 15. 10:33

A Balatonra is megérkezett az 5G

A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos a balatoni régió, így a szolgáltató az utóbbi években folyamatosan fejleszti hálózatát a térségben. 

2019. június 2. 13:38

NMHH: 11 százalékkal csökkentek az internetárak tavaly

2018-ban 11 százalékkal mérséklődtek az internetszolgáltatások és ennél kisebb mértékben a mobilhang-előfizetések árai, elsősorban az internetáfa-csökkentés hatására – ezek a legfontosabb megállapításai a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb elemzésének, amely a távközlési szolgáltatások árait és piaci kínálatát vizsgálta. A dokumentumból kiderül az is: a kínált szolgáltatások köre folyamatosan változik, a konstrukciók több mint fele csak kevesebb mint egy év óta igényelhető. 

2019. május 7. 16:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26
online sportfogadás