Reklámrészesedést kapnak a YouTube-ra feltöltők

Milkovits Gábor, 2007. január 29. 20:16
Chad Hurley, a YouTube alapítója a BBC-nek hivatalosan megerősítette, hogy a cég meg kívánja osztani reklámbevételeit a saját videókat feltöltő felhasználókkal.
Hurley a konkrét részletekkel kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott, mondván, hogy azok még kidolgozás alatt állnak, azonban annyit leszögezett, hogy a lehetőség csak a mozgókép jogait is birtokló személyek számára áll majd fenn. Ezzel összefüggésben egyfajta „hangos ujjlenyomatot” kívánnak csatolni a jogvédett tartalmakhoz, hogy könnyebben kiszűrhessék azokat az oldalról, és megpróbáljanak véget vetni a lemezkiadók és filmstúdiók lassan állandósuló panaszainak. A hirdetési bevételek növelése céljából az oldal üzemeltetői rövid reklám-klipeket terveznek vetíteni az aktuális tartalmak előtt. A három újítást nagyjából egyszerre szeretnék bevezetni, néhány hónapon belül. A bevételek megosztásával a „kreativitást jutalmaznák”, az azonban nem világos, hogy egyenlő elosztásról, vagy pedig valamilyen jellegű, például nézettségi rangsorolásról van-e szó.

A havonta 70 millió felhasználót vonzó YouTube videó-megosztó oldalt tavaly vásárolta meg a Google, 1,65 milliárd dollárért. A tartalomszolgáltató óriásnak komoly üzleti tervei vannak az alulról építkező, rendkívül népszerűvé lett oldallal, amit médiacégekkel kötött szerződések, és nagyra törő reklámszerződések fémjeleznek.

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Johannesnek nincs több kérdése

Az informatikai újságírást a nyolcvanas évek óta folyamatosan művelő kollégánk, Kis János – sokak számára csak Johannes – talán a halálát nem sokkal megelőző stroke és baleset következményeként, december 12-én, 65 éves korában elhunyt.

2019. december 16. 20:42

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

Gyorsabb lesz a net néhány baranyai iskolában

Közel féltucat baranyai iskolában lesz nagysebességű internetkapcsolat ősztől a Vannet technológiájával. Az állami fejlesztési program célja a digitális tananyagok elterjesztése és az oktatási célú WIFI-hálózatok elérése.

2019. július 15. 10:33

A Balatonra is megérkezett az 5G

A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos a balatoni régió, így a szolgáltató az utóbbi években folyamatosan fejleszti hálózatát a térségben. 

2019. június 2. 13:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás