Kereskedelmi banki ügyvitel Microsoft Dynamics AX-en

forrás Prim Online, 2007. január 30. 12:04
Az XAPT Hungary Kft. kapott megbízást az MKB Bank Nyrt.-nél a szoros versenyben kiválasztott Microsoft Dynamics AX megvalósítására. A több fázisban, 2007-re és 2008-ra bevezetendő integrált vállalatirányítási rendszer a meglevő banki számlavezető és adattárház megoldásokhoz kapcsolódva biztosítja a bank és leányvállalatai főkönyvi rendszerét, illetve átfogja a teljes belső ügyvitelt.
Az MKB, ügyviteli rendszereinek korszerűsítésére egy alapos kiválasztási folyamat keretében, felkereste a hazai ERP piac neves és komoly reputációval rendelkező szereplőit. A nyertes szállító kiválasztása során számos szakmai és informatikai szempontot kellett figyelembe venni. A megmérettetésből a három, utolsó körig versenyben maradt pályázó közül a Microsoft Dynamics AX rendszer és megoldásszállítóként az XAPT Hungary került ki győztesen.

A Dynamics AX rendszer az MKB Bank, valamint többségi tulajdonában álló (például befektetési alapkezelő, beszerzési, készletezési) leányvállalatai teljes pénzügyi-ügyviteli rendszerét fogja adni. A banki belső folyamatok továbbra is a meglevő számlavezető és adattárház rendszerekben zajlanak majd, de minden más funkciót, így a főkönyvi rendszert, pénzügyi területet, a beszerzést, készletkezelést, értékesítést, tárgyi eszköz gazdálkodást átveszi a Dynamics AX. A projekt során nagy jelentőséget kap egy kontrolling rendszer kiépítése, amelynek segítségével tovább növelhető a folyamatok hatékonysága. Az MKB 2006-ban kötött szerződést az XAPT Hungary-vel a licencszállításra és a bevezetési feladatokra. Elkészültek a működési koncepció és a részletes tervek, amelyek szerint 2007 áprilisára megtörténik Dynamics AX első, míg júliusára a második fázisának bevezetése. Először a kritikus területeken (például pénzügy, kontrolling), később a főkönyv területén történik meg a jelenlegi rendszerek kiváltása. 2007 második felében és 2008 elején kerül sor a harmadik fázisra, amelynek keretében a tárgyi eszköz nyilvántartás, a beruházás-menedzsment és a HR feladatok implementálása történik meg.

A bank számára a legfontosabb szempont az volt, hogy a rendszer kompromisszumok nélkül nyújtsa az elvárt funkcionalitást. Kiemelt szerepet kapott a banki számlavezető és adattárház rendszerekkel való precíz és biztonságos kapcsolódás, hiszen Microsoft Dynamics AX-ben készül a főkönyv is. A rendszernek ugyanakkor jól le kell fednie a jelenlegi ügyviteli folyamatokat, és fel kell készülnie az ügyvitelt érintő esetleges módosítási igényekre is. Ez a rugalmasság – amelyet más nagy rendszerek nem biztosítanak – fontos szerepet játszott a Microsoft Dynamics AX melletti döntésben.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan alakítja át a munkaerőpiacot az online világ?

Ma már nem elég, ha egy toborzási szakértő tisztában van a kereslet-kínálat aktualitásaival: egyszerre kell pszichológusnak, nyomozónak, pedagógusnak, értékesítőnek és IT szakembernek lennie. A betöltetlen pozíciókról meg kell tanulni ugyanúgy gondolkodni, mint egy termékről, eladásukhoz pedig tudatos marketing stratégiát kell alkalmazni – világítottak rá a Profession.hu HR konferenciájának előadói. 

2019. szeptember 22. 04:01

Az ár vagy a környezettudatosság miatt veszünk használt cuccot?

Nemzetközi kutatás alapján a vásárlók 71 százaléka számára kulcstényező a termék környezeti hatása. Itthon ugyanez az arány mutatkozik meg, a legtöbben (72%) szívesen vásárolnak olyan terméket, amellyel a környezetért is tesznek. Ennél jelentősen kevesebben (31%) többet is fizetnének egy-egy zero waste holmiért – derül ki a Vatera legfrissebb felméréséből. A kutatás rávilágított arra, hogy a felhasználókat bár jellemzi a környezettudatos gondolkodásmód, a mindennapok gyakorlatában nem nyilvánul meg ekkora mértékben, ezért a Vatera újításokat vezet be az oldalán, hogy segítse felhasználóit a tudatos döntésekben. 

2019. szeptember 20. 12:04

Építsd újra a világot LEGÓ-ból

A LEGO Csoport és Mark Ronson zenész útjára indították az Építsd Újra a Világot kampányt, amellyel céljuk, hogy a következő generációk kreativitását fejlesszék. 

2019. szeptember 19. 13:01

A tiszta energia, valamint a hálózati és digitális transzformáció a jövő kulcsa

Milyen kihívások elé állítja a magyar műszaki szakembereket az egyre növekvő energiaigény, az elosztott és időjárásfüggő megújuló energiatermelés? Milyen szakemberekre lesz szükség az új műszaki megoldások kivitelezéséhez és üzemeltetéséhez? Többek között ezek a gondolatok szolgáltak vitaalapul a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) szervezésében megvalósuló 66. Vándorgyűlés, Konferencia és Kiállításon, melynek fő témája a jövő hálózatának infrastruktúrája volt.

2019. szeptember 19. 12:42

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás