Három új Samsung fényképezőgép - túraútmutatói funkcióval

Széles Csongor, 2007. január 30. 12:38
Az L74 Wide modell első pillantásra spártainak tűnik, de mint azt tudjuk, ami belül van, az számít igazán. Az NV11 egy 10 megapixeles, 5x optikai zoomos kompakt fényképezőgép. A harmadik, i7 nevű kamera a 3 inches, 180 fokban elforgatható érintőképernyőt leszámítva szinte teljesen megegyezik az i70-nel.
Samsung L74 Wide

A három új Samsung közül először vegyük az L74 Wide modellt. Az első pillantásra spártainak tűnik, de mint azt tudjuk, ami belül van, az számít igazán. A lényeg tehát az, hogy az L74 Wide modell 28 mm-es nagylátószögű objektívet, 7 megapixeles CCD típusú képérzékelőt, 450 MB belső memóriát kapott, MPEG-4 SVGA videókat készíthetünk vele, és 3 inches érintőképernyővel szerelik. Jó dolog látni, hogy törekednek a gyártók az új technológia meghonosítására, de azt meg kell jegyezni, hogy az itt látható érintőképernyő minőség tekintetében hagy némi kívánnivalót maga után... A L74 350 dollárba fog kerülni és tavaszra várható.

Az L74 az utazóknak készült, nem vitás. A fényképezőgép egy túraútmutatói funkciót is kapott, azaz 30 ország 4500 turisztikai régiójáról ad információt (itt a magyarázata a szokatlanul nagy, 450MB-os belső memóriának), ami nagy segítségére lehet azoknak, akik az utazás közben szokták kiválasztani kirándulási útvonalukat.

A 3,6x zoom és a 3 inches érintőképernyő mellett megtaláljuk a Samsung-féle arcfelismerő AF/AE rendszert is, amely nagy segítségére lehet az amatőr fotósnak. Úgy tűnik az arcfelismerő funkció lassacskán a szezon alapfelszereltségéhez tartozik. Az ASR rendszernek köszönhetően kevesebb az esély a bemozdult fotókra. A fényképezőgéppel bizonyos mértékű képfeldolgozást is elvégezhetünk, ez azok számára lehet hasznos, akiknek nincs idejük arra, hogy a számítógép előtt ülve finomhangolják fotóikat vagy videofelvételeiket.

A Samsung L74 Wide a túrázni szerető utazó gépe, 28 mm-es objektívének köszönhetően tájfotózásra teljesen megfelel.

Samsung NV11

A második az NV11-es modell, egy 10 megapixeles, 5x optikai zoomos kompakt fényképezőgép, amely 2,7 inches LCD képernyőt kapott, MPEG-4, VGA minőségű videofelvételeket készíthetünk vele és az ISO1600-as érzékenységének köszönhetően a kedvezőtlenebb fényviszonyok mellett is fotózhatunk, és az L74-hez hasonlóan az arcfelismerő technológia sem maradhatott el. Ára 400 dollár körül lesz és szintén tavasszal kerül a polcokra.

Az Samsung által komoly marketingtámogatást kapott NV sorozat negyedik tagjaként az NV11 is vonzó tulajdonságokkal dicsekedhet. A Schneider objektív, a Smart Touch felhasználói felület és a 2,7 inches képernyőnek köszönhetően a géptől kiemelkedő minőségű felvételeket várhatunk el, ugyanakkor kezelése is egyszerű. Az NV sorozatot ismerők elégedetten nyugtázhatják a fémötvözet vázat és a sorozat ismertetőjelévé vált objektív körüli kék gyűrűt. A mozgóképek megörökítése sem jelent problémát: az NV11-gyel tévé minőségű MPEG-4 tömörítésű 30 fps videofelvételeket készíthetünk.

Samsung i7

Végül, de nem utolsósorban vessünk egy pillantást az i7 nevű furcsa fényképezőgépre, amely a 3 inches, 180 fokban elforgatható érintőképernyőt leszámítva szinte teljesen megegyezik az i70-nel. MPEG-4 tömörítésű videót rögzíthetünk, ráadásul a folyamatos adatmentés érdekében 512MB belső memóriával szállítják. A forgatható képernyő funkciója nem teljesen világos, érdekessége még, hogy ezt a modellt Észak-Amerikában nem fogják forgalmazni, viszont Európában március közepétől kb. 380€-ért meg lehet majd vásárolni.

A könnyű használhatóság és a hasznosság jellemzi az i7 fényképezőgépet, amelyet az L74-hez hasonlóan a túrázni vágyók számára álmodtak meg: 30 ország 4000 régióját ismerő, internetről frissíthető túraútmutató, kis méretek, nagy képernyő, 3x optikai zoom. A multimédiás alkalmazásokon túl ez a modell is teljes értékű kompakt fényképezőgép, azaz a kategóriájától elvárt tananyagból jól vizsgázik, ráadásul a kedvezőtlen fényviszonyoknál sem kell elpakolni, az ASR rendszer és az ISO1600-nak köszönhetően nem kényszerülünk a villanófény használatára, ugyanakkor az arcfelismerő technológiának köszönhetően a családi fényképalbumba is több éles kép kerülhet be.

Kulcsszavak: kamera Samsung

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a Panasonic új objektíve: S-S85

A Panasonic bemutatja, nagy rekesznyílású, fix gyújtótávolságú LUMIX S 85 mm F1.8 (S-S85) közepes teleobjektívét, amely gyönyörű bokeh hatással teszi még szebbé a portrékat. A korábbi bejelentésnek megfelelően a Panasonic négy F1.8-as, nagy rekesznyílású, a LUMIX S sorozat fényképezőgépein megtalálható L-bajonettes rendszert alkalmazó objektívet fog megjelentetni, és ezek közül az első a mostani 85 mm-es F1.8-as objektív. 

2020. november 4. 19:43

Profi és amatőr fotósok jelentkezését várja a Nikon

A Nikon bejelentette, hogy visszatér a kétévente megrendezésre kerülő fotós versenye, a Nikon Fotópályázat 2020-21. A versenyen profi és amatőr fotógráfusok jelentkezését várják a világ minden tájáról.

2020. október 27. 12:31

A Nikon bemutatja a tükör nélküli fényképezőgépek új generációját

A Nikon bemutatta a Nikon Z 7II és a Nikon Z 6II – a Z 7 és a Z 6 vezető, tükör nélküli fényképezőgépek új generációjának tagjait.

2020. október 15. 16:20

LUMIX fényképezőgép filmfelvételekhez és élő streameléshez

A Panasonic bejelentette első box-stílusú, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépét, a LUMIX DC-BGH1-et. A mikro négyharmados szabványt alkalmazó új LUMIX BGH1 rendkívül könnyen hordozható és cserélhető objektíves. A fényképezőgép kiválóan kamatoztatja a Panasonic által a mozifilmkamerákhoz, videokamerákhoz és a LUMIX GH sorozathoz kifejlesztett, kiforrott technológiákat. 

2020. október 15. 11:00

Két magyar díjazott a világ legnagyobb mobilfotós versenyén

Kihirdették a győzteseket a világ legnagyobb mobilfotós versenyén. A 120 országból érkezett 1,19 millió nevezésből két magyar alkotás is a legjobbak közé jutott. A Huawei Next Image nemzetközi megmérettetését – melynek témája az idei év különleges nyara volt – egy dán fotós, Sune Pedersen „Ölelés” képe nyerte. Az egyik kategória győztese és különdíjasa pedig egy-egy magyar fotós, Aljona Akszjonovics és Biri Andrea lett. A „Life Goals” és a „Summer time” pályaművek a legjobb magyar és nemzetközi fotográfusok képei között, a budapesti World Press Photo (WPP) kiállítás kísérő kiállításán is megtekinthetők a Magyar Nemzeti Múzeumban, szeptember 24. és október 25. között.

2020. október 1. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás