Három új Samsung fényképezőgép - túraútmutatói funkcióval

Széles Csongor, 2007. január 30. 12:38
Az L74 Wide modell első pillantásra spártainak tűnik, de mint azt tudjuk, ami belül van, az számít igazán. Az NV11 egy 10 megapixeles, 5x optikai zoomos kompakt fényképezőgép. A harmadik, i7 nevű kamera a 3 inches, 180 fokban elforgatható érintőképernyőt leszámítva szinte teljesen megegyezik az i70-nel.
Samsung L74 Wide

A három új Samsung közül először vegyük az L74 Wide modellt. Az első pillantásra spártainak tűnik, de mint azt tudjuk, ami belül van, az számít igazán. A lényeg tehát az, hogy az L74 Wide modell 28 mm-es nagylátószögű objektívet, 7 megapixeles CCD típusú képérzékelőt, 450 MB belső memóriát kapott, MPEG-4 SVGA videókat készíthetünk vele, és 3 inches érintőképernyővel szerelik. Jó dolog látni, hogy törekednek a gyártók az új technológia meghonosítására, de azt meg kell jegyezni, hogy az itt látható érintőképernyő minőség tekintetében hagy némi kívánnivalót maga után... A L74 350 dollárba fog kerülni és tavaszra várható.

Az L74 az utazóknak készült, nem vitás. A fényképezőgép egy túraútmutatói funkciót is kapott, azaz 30 ország 4500 turisztikai régiójáról ad információt (itt a magyarázata a szokatlanul nagy, 450MB-os belső memóriának), ami nagy segítségére lehet azoknak, akik az utazás közben szokták kiválasztani kirándulási útvonalukat.

A 3,6x zoom és a 3 inches érintőképernyő mellett megtaláljuk a Samsung-féle arcfelismerő AF/AE rendszert is, amely nagy segítségére lehet az amatőr fotósnak. Úgy tűnik az arcfelismerő funkció lassacskán a szezon alapfelszereltségéhez tartozik. Az ASR rendszernek köszönhetően kevesebb az esély a bemozdult fotókra. A fényképezőgéppel bizonyos mértékű képfeldolgozást is elvégezhetünk, ez azok számára lehet hasznos, akiknek nincs idejük arra, hogy a számítógép előtt ülve finomhangolják fotóikat vagy videofelvételeiket.

A Samsung L74 Wide a túrázni szerető utazó gépe, 28 mm-es objektívének köszönhetően tájfotózásra teljesen megfelel.

Samsung NV11

A második az NV11-es modell, egy 10 megapixeles, 5x optikai zoomos kompakt fényképezőgép, amely 2,7 inches LCD képernyőt kapott, MPEG-4, VGA minőségű videofelvételeket készíthetünk vele és az ISO1600-as érzékenységének köszönhetően a kedvezőtlenebb fényviszonyok mellett is fotózhatunk, és az L74-hez hasonlóan az arcfelismerő technológia sem maradhatott el. Ára 400 dollár körül lesz és szintén tavasszal kerül a polcokra.

Az Samsung által komoly marketingtámogatást kapott NV sorozat negyedik tagjaként az NV11 is vonzó tulajdonságokkal dicsekedhet. A Schneider objektív, a Smart Touch felhasználói felület és a 2,7 inches képernyőnek köszönhetően a géptől kiemelkedő minőségű felvételeket várhatunk el, ugyanakkor kezelése is egyszerű. Az NV sorozatot ismerők elégedetten nyugtázhatják a fémötvözet vázat és a sorozat ismertetőjelévé vált objektív körüli kék gyűrűt. A mozgóképek megörökítése sem jelent problémát: az NV11-gyel tévé minőségű MPEG-4 tömörítésű 30 fps videofelvételeket készíthetünk.

Samsung i7

Végül, de nem utolsósorban vessünk egy pillantást az i7 nevű furcsa fényképezőgépre, amely a 3 inches, 180 fokban elforgatható érintőképernyőt leszámítva szinte teljesen megegyezik az i70-nel. MPEG-4 tömörítésű videót rögzíthetünk, ráadásul a folyamatos adatmentés érdekében 512MB belső memóriával szállítják. A forgatható képernyő funkciója nem teljesen világos, érdekessége még, hogy ezt a modellt Észak-Amerikában nem fogják forgalmazni, viszont Európában március közepétől kb. 380€-ért meg lehet majd vásárolni.

A könnyű használhatóság és a hasznosság jellemzi az i7 fényképezőgépet, amelyet az L74-hez hasonlóan a túrázni vágyók számára álmodtak meg: 30 ország 4000 régióját ismerő, internetről frissíthető túraútmutató, kis méretek, nagy képernyő, 3x optikai zoom. A multimédiás alkalmazásokon túl ez a modell is teljes értékű kompakt fényképezőgép, azaz a kategóriájától elvárt tananyagból jól vizsgázik, ráadásul a kedvezőtlen fényviszonyoknál sem kell elpakolni, az ASR rendszer és az ISO1600-nak köszönhetően nem kényszerülünk a villanófény használatára, ugyanakkor az arcfelismerő technológiának köszönhetően a családi fényképalbumba is több éles kép kerülhet be.

Kulcsszavak: kamera Samsung

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhető a LUMIX S1H firmware 2.0 verziója

A Panasonic bejelentette, hogy megoldásra váró műszaki problémák miatt megváltoztatta a LUMIX S1H firmware kiadásának menetrendjét. A 2.0 firmware verzió 2020. május 25-től letölthető a LUMIX Global Customer Support oldalról: https://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/. Az új verzió az alábbi változtatással jelenik meg. A RAW videó adatkimenet funkciót a firmware következő verziója külön tartalmazza majd. A firmware következő verziójának megjelenési dátumát hamarosan bejelentik. 

2020. május 26. 15:49

Bemutatkoztak a 2019-es év legszebb természetfotói, és a VM dala

Május 24-én, az európai nemzeti parkok napján online tartotta meg a Varázslatos Magyarország a VM X. rendezvényét, azaz a 10. természetfotó díjátadóját. A nézők megtudhatták, kik lettek a 2019-es versenyévad legsikeresebb természetfotósai, és megcsodálhatták nemzeti parkjainkban készült fotókat egyedülálló természeti jelenségekről, és az állatvilág rejtett életéről. Varázslatos tájképek és drónfotók, madarak és emlősök mindennapi életének békés és feszültségtől izzó képei, állatok, ahogyan még sosem láttuk őket.

2020. május 26. 13:05

Díjazták a Nikon két termékét

A Nikon bejelentette, hogy két termékük „Red Dot Award: Product Design 2020” díjat nyert. Az elismerést a Nikon Z 50 tükörnélküli fényképezőgép és a NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct objektív kapta. A díjat terméktervező szakértőkből álló bizottság ítélte oda olyan szempontok alapján, mint  innováció, funkcionalitás és tartósság.

2020. április 29. 15:59

A Nikon sikeresen szerepelt a TIPA rendezvényen

A Nikon négy díjat nyert a 2020-as TIPA World Awards rendezvényen négy külön termékkategóriában. A Nikon D780, a Nikon Z 50, az AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR és a NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct is elnyerték a legjobbnak járó díjat a saját kategóriájukban, a díjakat TIPA-szerkesztők ítélték oda, akik a termékeket minőség, teljesítmény és érték szempontjából vizsgálták.

2020. április 17. 11:31

A Sony számos kategóriában győzelmet aratott a 2020-as TIPA díjátadón

A bejelentette, hogy az elismert Technical Image Press Association (TIPA) összesen négy kategóriában díjazta a Sony digitális képalkotó termékeinek innovációit és teljesítményét. A vállalat a “Legjobb Fotós Innováció” kategóriában is győzelmet aratott a digitális képalkotó eszközeiben alkalmazott valós idejű követési technológiáért.  

2020. április 17. 10:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás