Az Epson öt iF formatervezési díjat nyert

forrás Prim Online, 2007. január 31. 10:45
Az Epson öt első helyezést szerzett termékeivel és műszaki innovációival az International Forum (iF) 2007-es rendezvényén. A díjakat minden évben az élenjáró technológiát alkalmazó, modern kivitelű termékek kapják. Ezeket az Epson a digitális képfeldolgozáshoz kapcsolódó termékeivel nyerte el: a Perfection V10 lapolvasóval, a P-5000 multimédiatároló-megjelenítővel, a PictureMate PM 240 hordozható fotónyomtatóval, az EMP-6100 üzleti kivetítővel és a TM-88IV PoS számlanyomtatóval. Az iF zsűrije a nemzetközi terméktervezési iparág 35 elismert szakértőjéből állt, akik idén 35 különböző országból összesen 2293 terméket tekintettek át.
A díjnyertes termékek rövid bemutatása:

Az Epson P-5000 multimédiatároló-megjelenítő a professzionális fotósok számára készült, JPEG és RAW formátumú képeik megtekintéséhez és tárolásához. Az Epson a világ első négyszínű szűrőjét használja a négyhüvelykes Photo Fine Ultra LCD képernyőben. Az Epson P-5000-ben egy 80 gigabájtos merevlemez található, amelyen akár 4500 fájl tárolható RAW formátumban. A böngésző funkcióval könnyen és gyorsan kikereshetők a kívánt fotók. A P-5000 karcsú, mégis erős fekete házával kifejezetten tartós és könnyedén ellenáll a külső behatásoknak. Ajánlott fogyasztói ár: 186.990 Ft.

Az Epson Perfection V10 lapolvasó egy A4-es méretű készülék, kifejezetten az otthoni, kezdő felhasználók számára. Az USB 2.0 Hi-Speed-kapcsolat és az Epson Superior Matrix CCD technológia garantálja a gyors beolvasást. A készülék háza modern, ezüstszínű, szinte minden asztalon jól mutat. Az innovatív 90 vagy 180ş-os csuklós kialakítás révén álló és fekvő irányban egyaránt remekül olvashatók be a képek. A fedél teljes mértékben nyitható, így akár 25 mm vastag objektumok is beolvashatók lehajtott fedéllel. Ajánlott fogyasztói ár: 20.790 Ft.

Az Epson EMP-6100 egy speciális, az Epson 3LCD technológiáját alkalmazó, megbízható és egyszerűen kezelhető üzleti kivetítő. Az új, beépített hibamegelőző rendszer és az Epson Easy MP rendszerfigyelő technológia révén igen egyszerű a termék karbantartása. Az egyedi elektrosztatikus szűrő védi a projektort a beragadt por- és füstrészecskéktől, így a vetített képek élesek és fényesek maradnak még olyan körülmények között is, mint egy füstös szórakozóhely. A kiemelkedő fényerő – 3500 ANSI lumen, energiatakarékos módban pedig 2700 ANSI lumen – és az 500:1-es kontrasztarány együttese rendkívüli képminőséget eredményez. Ajánlott fogyasztói ár: 879.900 Ft
 
Az Epson PictureMate PM 240 10 x 15 centiméteres fotók kényelmes és egyszerű otthoni nyomtatását teszi lehetővé. A 2,5 hüvelykes képernyőn megtekinthetők és módosíthatók a képek, az Epson Advanced Variable Sized Droplet (AVDST) technológiája pedig igen gyors nyomtatást biztosít: egy kép mindössze 42 másodperc alatt készül el.  A legömbölyített, hordozható kivitel kényelmes nyomtatást biztosít bárhol, és a külön megvásárolható akkumulátorcsomag segítségével a PictureMate PM 240 olyan helyeken is működhet, ahol nincs külön tápellátás.

A kifejezetten nagy forgalmat bonyolító értékesítési környezethez szánt Epson TM-T88IV hőnyomtató 25 százalékkal gyorsabb nyomtatást tesz lehetővé, mint elődje, ráadásul mindezt két színben. Az új, roppant egyszerűen használható funkciók az egyszerű beejtéses papírbetöltés, automatikus vágás, teljesen automatikus állapotjelentés, továbbfejlesztett kábelrendező rendszer, külön felszerelhető külső tápegység, szervizszámláló és opcionális zümmögő. A TM-T88IV-et kis mérete és áttervezett háza ideálissá teszi a nagy forgalmú kereskedelmi és vendéglátóipari környezetekben, legyen az egy éjjel-nappali üzlet, áruház, szakbolt, étterem, hotel vagy  akár egy bár. A nyomtató a helytakarékos elhelyezés érdekében falra is szerelhető egy opcionális konzol segítségével.
Kulcsszavak: projektor fotó printer Epson

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

A QNAP elvitte legújabb termékeit az idei COMPUTEX kiállításra

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora is részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2023 kiállításon (Nangang Exhibition Center, 1. csarnok, standazonosító: J0409a).

2023. május 30. 16:55

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Ötéves digitális átalakítási program elindításáról állapodott meg a Diageo az SAP-val és az IBM-mel

Informatikai környezetének teljes korszerűsítésére indított programot a világhírű italmárkák gyártásáról és forgalmazásáról ismert Diageo. A többek közt a Guinness, a Smirnoff és a Johnnie Walker márkákat birtokló Diageo a folyamatainak újratervezését és fejlesztését célozza meg, mind a 180 országra kiterjedően, ahol a vállalat működik. A vállalat eddigi legnagyobb és legátfogóbb stratégiai projektjének kivitelezésére az SAP és az IBM fogtak össze.

2023. május 27. 13:21

Megoldás a nagyméretű, elosztott hálózatokat üzemeltető cégek számára

A biztonságos és felhőalapú hálózati megoldások szállítója, a Zyxel Networks bemutatta új XGS2220 Layer 3 Access Switch sorozatát, amely segít a kis- és középvállalkozásoknak lépést tartani a hálózatukkal szemben támasztott növekvő igényekkel és elvárásokkal.

2023. május 25. 20:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39