Új gépterem Zuglóban

A régi papírgyárba költöznek a szerverek

forrás Prim Online, 2007. január 31. 14:40
Alig két hónap alatt készült el Zuglóban egy új, minden elképzelhető igényt kiszolgáló szerverterem, mely napokon belül befogadja az egyik távközlési szolgáltató teljes számítógépközpontját. Az ingatlan tulajdonosa az e-Factory vállalkozás, míg a szerverteremhez tartozó infrastruktúrát a Polygon Informatikai Kft. építette ki.
Az 1927-ben emelt, Ilka utca 31. alatt álló, egykor papírgyárként működő épület néhány éve PHARE támogatással éledt újjá, és java részben azóta is irodaházként működik. Ebből épített most át szerverteremmé 250 négyzetmétert a Polygon a bérbevevő szolgáltató kívánságai szerint.

A létesítmény a legkorszerűbb technológiákat vonultatja fel. Kiépült a duplán biztosított (redundáns) szünetmentes tápellátás, klímatechnika, a hőmérsékletet, páratartalmat és szellőzést vezérlő elektronikus felügyelet, az antisztatikus padló és burkolat, a nyílászárókat pedig 60 percig tűzálló, speciális ajtókkal helyettesítették. Különleges kívánságként felépült egy Faraday-kalitka is, mely 40-60 dB-es csillapítást biztosít a gépterem területén. A közel 230 millió forintos beruházás alig két hónap alatt készült el.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Alienware megacélozza gamereknek szánt gépeit

Az Alienware 2021-től együttműködik az NVIDIA-val és az AMD-vel, hogy még gyorsabb és nagyobb teljesítményű megoldásokat kínáljon a játékosoknak és a tervezőknek. Emellett a vállalat az év elején bemutatta legújabb játékosoknak szánt modelljeit.

2021. január 23. 10:21

Új Dell monitorok a hatékony munkakörnyezetért

Ahogy egyre több vállalat tér át a hibrid munkavégzési modellre, úgy lesznek fontosabbak az olyan technológiák, amelyek munkahelytől és munkakörtől függetlenül segítik az alkalmazottak együttműködését. A dolgozók a tartalomkészítőktől és mérnököktől kezdve az adatelemzőkig és marketingszakemberekig mindannyian azt a tökéletes munkakörnyezetet keresik, amelyben a leghatékonyabban tudnak dolgozni. A Dell a legújabb üzleti monitoraival pont ezt a célt tűzte ki: magasabb szintre emelik a munkavégzést és az alkalmazottak hatékonyságát.

2021. január 22. 13:11

Keskeny és elegáns Philips monitor

Az új 288E2UAE Philips monitor (28 hüvelyk / 71,1 cm) 4K felbontásával, 10-bites IPS paneljével, USB 3.2 SuperSpeed adatátvitelével és vékony, vonzó dizájnjával tökéletes választás azon vevők számára, akik stílusos megjelenésű és professzionális szintű teljesítményt keresnek munkához és szórakozáshoz. Igen nagy 4K felbontásának és hihetetlen 157 ppi pixelsűrűségének köszönhetően a képe extrém éles, míg az 1,07 milliárd szín, a 119% sRGB lefedettség és a 2 alatti DeltaE színhelyesség gondoskodik a képek ragyogó és természetes megjelenítéséről. 

2021. január 21. 20:17

A Dell Technologies a legújabb eszközeivel alkotja újra a munkakörnyezetet

A Dell Technologies újonnan bemutatott termékei és szoftverei átformálják a munkavégzés módjait a legjobb teljesítmény érdekében. Intelligens és kollaboratív eszközeinek új porfóliójával alakítja át a munkakörnyezetet, hogy elősegítse a rugalmas, nem helyhez kötött munkavégzést és tanulást.

2021. január 21. 16:59

7 mód, ahogyan a kártevők bejuthatnak az eszközeinkbe

A legelterjedtebb fenyegetésnek számító kártékony szoftverek napi szinten nehezítik meg a netet használók életét. A legtöbben hallottak már a különféle kártevőkről és veszélyeikről, de vajon az is köztudott, hogy ezek hogyan, milyen módon férkőznek be az eszközökbe? Az ESET szakértői bemutatják a legnépszerűbb módszereket.

2021. január 21. 15:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás