Virtuális Second Life nagykövetséget nyit Svédország

Kiss Ádám Zoltán, 2007. február 1. 08:12
A népszerű Second Life virtuális világában kíván nagykövetséget nyitni Svédország, ezzel világelsőként teljesen virtuális világban valós állam képviseltetné magát.
Az akció teljes állami támogatást élvező hivatalos program. A kivitelezést levezénylő Svéd Intézet igazgatója, Olle Wastberg szerint ez nagyszerű lehetőség arra, hogy népszerűsítsék országukat a világban. A Second Life virtuális világot a Linden Lab hozta létre 2003-ban mára több mint 3 millió lakosa van. Az itt „élők” a világ minden részéről származnak, így a Svéd állam nagyszerű lehetőséget lát országának megismertetésére. A nagykövetség virtuális képét a frissen megnyitott ultramodern washingtoni nagykövetség után mintázzák meg. Wastberg szerint logikus lépés, hogy virtuális világban is megjelennek. A nagykövetségek végül is mindig egy idegen területen kínáltak kapcsolatot Svédországgal, és itt is éppen ez a helyzet, sokmillió felhasználót érhetnek el egy egyszerű lépéssel, ha haladnak a korral. Hogy ez mennyire így van, azt jól jellemzi, hogy a Reuters hírügynökség már létrehozta saját virtuális szerkesztőségét a Second Life világában.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországra is megérkezett az LG WING okostelefon

Holnap Magyarországra is megérkezik az LG elképesztő okostelefonja, az elforgatható kijelzős WING. A nemzetközi szinten is csak nemrégiben bemutatott készülék október 29-től már előrendelhető a népszerű online webshopokban és elektronikai üzletekben, november elejétől pedig már a Vodafone kínálatában is elérhető.

2020. október 28. 14:49

Hatékony termékkeresés a GLAMI szolgáltatásával

A GLAMI.HU egy évvel ezelőtt indította el vizuális keresési szolgáltatását, amely egy mobillal készített fotó vagy egy netről lementett kép segítségével egyetlen felületen több száz európai webáruház kínálatát teszi kereshetővé. Az egyre népszerűbb funkció nem csak a felhasználói élményben jelent nagy előrelépést, de jelentősen hozzájárul a webáruházak forgalmának növekedéséhez.

2020. október 28. 13:28

A Dell Technologies kibővíti as-a-Service stratégiáját

A felhő alapú informatikai infrastruktúrák területén vezető* Dell Technologies az APEX projekt keretében kibővíti szolgáltatásként kínált ajánlatait. A vállalat így megkönnyíti a hozzáférést on-demand technológiáihoz ügyfelei és partnerei számára a tárolók, szerverek, hálózatok, hiperkonvergens infrastruktúrák, asztali számítógépek és szélesebb körű megoldások esetében.

2020. október 28. 12:10

BBB+ hitelminősítést kapott a Magyar Telekom

A Magyar Telekom bejelenti, hogy a Scope Ratings GmbH első alkalommal minősítette a Társaság kibocsátói hitelkockázati besorolását BBB+ szintre, amelyhez stabil kilátás tartozik. 

2020. október 28. 10:55

Elhozhatja a könyvelőirodák megbecsülését a digitalizáció

Decemberben még zacskóban vitték a könyvelőnek a számlákat a vállalkozók, ma online küldi az adatokat az adóhivatal. Évtizedek alatt kialakult munkamódszerek és szokások változtak meg egyik hónapról a másikra radikálisan. A most végbemenő digitalizáció évtizedes akkut problémák és sérelmek megoldásának lehetőségét kínálja a könyvelőirodáknak.

2020. október 28. 09:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás