Lingvico: új szemlélet az online nyelvoktatásban

forrás Prim Online, 2007. február 1. 10:18
Lingvico néven indul el 2007-ben egy új szolgáltatás, mely az online nyelvoktatásra kínál hatékony megoldást. A Lingvico alapkoncepciója, hogy egy olyan komplex szolgáltatást nyújtson, mely minden feltételt biztosít az online nyelvoktatáshoz (adminisztráció, feladatkészítés, nyelvoktató honlap, üzemeltetés stb.), és ezáltal a nyelvtanároknak ténylegesen csak a nyelvtanításra kelljen koncentrálniuk.
A szolgáltatás része egy oktatási módszertan az online óratartáshoz, és egy online használható komplett feladatkészítő- és nyelvoktatói adminisztrációs rendszer (Lingvico Admin). A Lingvico-ban az online óratartás két alapeszköze a Skype és a Lingvico óratartó modulja, melyek a nyelvóra alatt folyamatos, élő kapcsolatot biztosítanak a nyelvtanár és a diákja között. A nyelvtanulók a Lingvico rendszer publikus felületén (Lingvico Diák) keresztül vesznek részt az online órán, és két óra között itt gyakorolhatnak, illetve oldhatják meg házi feladataikat.

A szolgáltatást a nyelvtanárok ingyenesen vehetik majd igénybe, a szolgáltatást kifejlesztő projektcsapat a Lingvico-val oktatott diákok után számít bevételre. A szolgáltatásért a diákoknak havonta nagyságrendileg egy magán nyelvóra árszintjének alsó sávjában mozgó díjat kell majd fizetniük.

A szolgáltatás egyik lényegi újdonságát a komplexitása adja, mivel a nyelvtanárok számára a Lingvico egy rendszerbe integrálva biztosít minden eszközt, módszert és infrastruktúrát az online nyelvoktatáshoz. A nyelvtanárok számára így lehetőség nyílik saját online nyelviskola létrehozására és menedzselésére, vagyis akár teljes értékű főállást hozhatnak létre maguknak.

A Lingvico a magyarországi bevezetést követően a tervek szerint világszinten is elindul majd: először Németországban, majd Európa nagyobb országaiban, később az Európán kívüli országokban is.

A Lingvico béta verziója 2006. decemberében készült el, és december végén lett meghirdetve a rendszer nyilvános béta-tesztje. A béta-teszt folyamán nyelvtanárok, nyelviskolák - diákjaik bevonásával - tesztelik majd a rendszert, és az ő javaslataik alapján folyik tovább a szolgáltatás fejlesztése. 2007. januárjában 35 nyelvtanár, illetve nyelviskola jelentkezett béta-tesztelőnek. A béta-tesztre való jelentkezés folyamatos, a Lingvico projektcsapat további, újdonságokra fogékony nyelvtanárok és nyelviskolák jelentkezését várja.
Kulcsszavak: e-learning oktatás

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb településeken válik elérhetővé a Vodafone gigabites internete

A közelmúltban 8 vármegye 71 településén végzett hálózatfejlesztési munkálatokat a Vodafone Magyarország, melynek köszönhetően november végétől újabb közel 180 ezer háztartásban lesz elérhető a szolgáltató 1 gigabit* sebességű vezetékes internetszolgáltatása. A fejlesztéssel a szolgáltató üzemeltetésében lévő vezetékes hálózatának 81%-án tapasztalhatják meg a Vodafone-ügyfelek az otthoni szórakozás élményét a nagykapacitású, szupergyors internettel és TV élménnyel.

2023. december 1. 09:57

Sikeresen zárult Magyarország szélessávú fejlesztési projektje

Sikeresen zárult Magyarország szélessávú fejlesztési projektje, a fejlesztés eredményeként az ország csaknem teljes területén megvalósult a szupergyors internet kiépítése, így ma már a háztartások közel 97 százaléka hozzáférhet a legmodernebb hálózati kapcsolathoz. A projekt a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szakmai irányításával több mint 3 milliárd forint vissza nem térítendő uniós forrásból valósult meg – közölte a KIFÜ az MTI-vel csütörtökön.

2023. november 24. 17:31

Az 5G-hálózat jelenleg legfejlettebb változatát indítja ügyfelei számára a Yettel

Magyarországon elsőként – és világviszonylatban is az élmezőnyben – nyilvános ajánlatban tette elérhetővé ügyfelei számára a „standalone” azaz önálló 5G technológiát a Yettel. Az újdonság lényege, hogy míg a jelenleg elterjedt 5G-hálózatok a kapcsolat felépítésében még a 4G-re is támaszkodnak, addig a most bevezetett önálló 5G esetében már a mobil kapcsolat minden eleme 5G-n zajlik és kizárólag az 5G számára kijelölt frekvenciákat használja.

2023. november 20. 19:18

A világ internetárainak ranglistája. Hogyan szerepelt Magyarország?

A Picodi Magyarország elemzői csapata 364 internetszolgáltató árlistáját 85 országban ellenőrizte, és rangsort készített a leginkább és legkevésbé megfizethető internet-hozzáférésű országokról.

2023. november 16. 17:30

Így helyezd el a lakásban a routert, ha jó internetelérést szeretnél

Mi kell ahhoz, hogy minél jobban hasítson az otthoni mobilnetünk, és akadozás nélkül nézhessük kedvenc sorozatunkat? A megfelelő térerő és a jó router a szolgáltatón múlik, de érdemes tudni, hogy az is sokat számít, hová tesszük a mobilnetes routert a lakásban. A Yettel most ehhez ad tanácsokat.

2023. október 3. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27