A román IT-iparág rohamos fejlődése a kalózprogramoknak köszönhető

Genda Csongor Zoltán, 2007. február 5. 08:45
Traian Basescu, Románia elnöke Bill Gates országukban való látogatásakor kijelentette, hogy a román IT-iparág leginkább a kalózszoftverek gyors terjedésének köszönheti azt a látványos fejlődést, amin az elmúlt években keresztülment.
A redmondi konszern alapítója múlt héten azért utazott Bukarestbe, hogy részt vegyen a Microsoft Globális Terméktámogató Központ (GTSC) felavatásán. Látogatása során Traian Basescu államfővel is találkozott, aki elmondta, hogy Románia IT-ipara most nem tartana ott, ahol tart, ha nem terjedtek volna olyan nagy számban az országban a kalózszoftverek, főleg a kalóz Windowsok. "Az illegális másolatok révén a mi tehetséges fiataljainknak lehetőségük nyílt betekintést nyerni a számítógépek és a szoftverek világába, s úgy látom, hogy az IT-iparág rohamos fejlődése is ezen kalózprogramoknak köszönhető"- nyilatkozta Traian Basescu. Bill Gates megilletődve fogadta az államfő szavait, azonban nem volt hajlandó kommentálni az elhangzottakat.
Szakértők szeint a Romániában forgalomban lévő szoftvereknek mintegy 70%-a illegális másolat.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a Xiaomi első klímapolitikai jelentése

A Xiaomi nyilvánosságra hozta első hivatalos jelentését a klímaváltozás elleni intézkedéseiről (White Paper on Climate Action). A dokumentum a vállalat azon erőfeszítéseit tárgyalja, amelyekkel a klímaváltozást igyekeznek megfékezni. Az Alain Lam Sai-wai, a Xiaomi alelnöke és pénzügyi igazgatója által jegyzett jelentést Dubajban adták ki, ahol jelenleg is zajlik az év legfontosabb klímarendezvénye, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye résztvevőinek konferenciája (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change – COP28).

2023. december 7. 18:58

Konyhai és háztartási gépeket adományoztak rászorulóknak

Konyhai kisgépeket adományozott a Sencor magyarországi képviselete a Magyar Református Szeretetszolgálatnak. Az adomány több mint 40 konyhai és háztartási gépet tartalmaz, amelyek összértéke meghaladja az egymillió forintot.

2023. december 7. 17:30

Daradics Kinga az eMAG Magyarország új ügyvezetője

2023. decemberétől Daradics Kinga tölti be az eMAG Magyarország ügyvezető igazgatói pozícióját. Céljai között szerepel a vállalat piacvezető pozíciójának megerősítése, az ügyfelek vásárlási élményének fokozása, valamint a magyar kereskedelmi partnerek támogatása a 35 millió potenciális ügyfelet kínáló régiós piac elérésében. 

2023. december 7. 15:59

Értékálló és tetszetős ajándékok a fa alá

Egy karóránál nem nagyon létezik időtállóbb és stílusosabb karácsonyi ajándék. A megfelelő választáshoz azonban nem árt ismerni a megajándékozott ízlését és az órákkal kapcsolatos elvárásait. A könnyebb választás érdekében a Casio idén is összegyűjtötte a legnépszerűbb karórákat, amelyekkel karácsonykor biztosra lehet menni.

2023. december 7. 14:26

Vezető helyen az ELTE Informatikai Kar

A Diploma 2024 kiadványban a HVG nyilvánosságra hozta a legjobb egyetemek összesített rangsorát és a képzési területek szerinti listákat. Az idén is az ELTE Informatikai Kar lett az első az informatikai képzésterületi rangsorban a hallgatói kiválóság alapján, a karok összesített rangsorában a hallgatói kiválóság alapján pedig országosan a harmadik.

2023. december 7. 12:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27