Motorola - az idén kissé nőhet mobiltelefon piac

MTI Sajtóadatbank, 2007. február 5. 10:45
Az amerikai mobiltelefon-gyártó és -forgalmazó cég, a Motorola várakozása szerint az idén összesen 2-2,2 millió mobiltelefon talál gazdára a magyar piacon, gyakorlatilag ugyanannyi mint tavaly, ám az is elképzelhető, hogy kis mértékben bővülnek az eladások.
Suga János, a magyar leányvállalat ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: Magyarországon viszonylag nagy a fekete-piac, azaz a többnyire külföldi disztribútoroktól számla nélkül vásárolt készülékek forgalma. A Kínából és Nyugat-Európából illegálisan behozott telefonok éves forgalma elérheti a 100-200 ezer darabot.

A Motorolának tavaly a magyar piacon 15-18 százalék közötti részesedése volt, amit az idén 20 százalékra szeretne növelni. A társaság a magyar piacon alapvetően közép és felső kategóriás mobiltelefonokat forgalmaz. Az elmúlt időszakkal kapcsolatban az ügyvezető elmondta: javult márka megítélése, ami annak is köszönhető, hogy az új design-jú telefonokból egy változatos, az ügyfeleknek is tetsző portfóliót kialakítani. Hozzátette: a készülékek műszakilag is jók, amit mutat az ügyfél-elégedettség magas szintje.

Suga János az idei évről elmondta: elsődleges céljuk az, hogy növeljék az ügyfél-elégedettséget. Úgy vélte, az eladások 30-50 százalékát kitevő alsó kategóriás készülékek piaca az idén tovább csökkenhet, miközben a közép- és felső kategóriásoké ennek megfelelően bővülhet. Ezen belül egyre keresettebbek lesznek a széles sávú mobilinternetezésre alkalmas, HSDPA-képes, multimédiás készülékek.

Az ügyvezető szerint a közép- és felső kategóriás készülékek iránti keresletet növeli, hogy az emberek egyre inkább egyre jobb készülékeket akarnak, a szolgáltatók pedig ennek megfelelően alakítják készüléktámogatási rendszerüket.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

„Élj sokszínűen!” üzeni a Xiaomi az új Redmi Note 12 sorozattal

A Xiaomi bejelentette a piacon már jó ideje várt Redmi Note 12 sorozatot. A népszerű termékcsaládhoz négy készülék tartozik: a Redmi Note 12 Pro+ 5G, a Redmi Note 12 Pro 5G, a Redmi Note 12 5G, és a Redmi Note 12. 

2023. március 29. 17:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08