Intelligens archiválási megoldás a Symantectől

forrás Prim Online, 2007. február 5. 21:31
A Symantec megjelentette az Enterprise Vault 7.0 termékét, egy olyan intelligens tartalom-archiválási megoldást, amely költséghatékonyan archivál e-maileket és egyéb tartalmakat, a megőrzési és megfelelési előírások szerint kezeli őket, illetve támogatást nyújt az e-felderítéshez és a tudás-menedzsmenthez.
„Az elektronikus tartalom nagymértékű növekedése üzleti és jogi kihívások elé állítja a szervezeteket” – mondta Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója. „A Symantec Enterprise Vault közel 5000 ügyfél mintegy 8 millió postafiókját kezeli világszerte, csökkenti az IT és jogi kiadásokat valamint az információs kockázatokat, miközben több százezer felhasználót és több milliárd archivált dokumentumot menedzsel.”

Az Enterprise Strategy Group (ESG) elemző cég szerint a szervezetek 7000 petabájtnyi adatot archiválnak majd az elkövetkezendő években, ezzel jelentős kihívások elé állítják az IT szakembereket ezen vállalati értékek kezelésében és biztosításában. Az ESG szerint az elektronikus felderítéssel szembekerült vállalkozások 77 százalékának e-maileket is be kellett mutatniuk. Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága által megállapított szabályok 2006. december 1-jei kiegészítései, illetve az ehhez hasonló európai és ázsiai szabályozások az IT szakembereknek előírják az olyan rendszerek alkalmazását, amelyekkel következetesen menedzselhetik az elektronikus információkat.
„Akár a megfelelés, az elektronikus felderítés vagy az IT hatékonyság tekintetében, a felhasználók számára mérhető haszonnal jár az e-mailek és egyéb tartalmak archiválása” – mondta Brian Babineau, az Enterprise Strategy Group elemzője. „Az Enterprise Vault 7.0 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy exponenciálisan megnöveljék ezeket a lehetőségeket az automatizált, felhasználó alapú osztályozással, a megőrzési időtartam meghatározásával és megtartásával, amely a megfelelési és felderítési folyamataok egyik kulcseleme. A tartalom menedzsmenti megoldásokhoz kiterjesztett támogatás az Enterprise Vault rugalmasságát és bővíthetőségét mutatja, amelynek a felhasználók akkor látják hasznát, amikor egységesíteni szeretnék a különböző, archivált tartalomtípusok menedzselésére szolgáló megoldásokat.”

Intelligens archiválás

Mivel nem minden információ keletkezik ugyanolyan módon, a szervezeteknek az információ értéke alapján kell menedzselniük és megőrizniük azt. Az ESG egy nemrégiben végzett felmérése szerint a szervezetek 63 százaléka el is várja, hogy különböző megőrzési irányelveket alkalmazhasson a tartalomtól és a forrástól függően. Miközben egyes tartalmakat meg kell őrizni évekig, ilyenek például a megrendelések és szerződések, más adatokat, mint amilyenek a személyes e-mailek vagy hírlevelek, sokkal hamarabb meg lehet semmisíteni. A hatékony információ menedzsment megköveteli az adatok megfelelő kategóriákba való sorolását, valamint az azokra a kategóriákra vonatkozó szabályok betartását. A Symantec Enterprise Vault 7.0 új, intelligens kategorizálási megoldást nyújt, amely lehetővé teszi a tartalom megőrzését vagy eltávolítását, mindezt annak üzleti értéke alapján, beleértve az alábbiakat:

Automatizált osztályozási motor – csökkenti az archivált anyagok méretét és a keresési időt az osztályozással illetve az e-mailek 50, előre meghatározott, vagy korlátlan számú szabály szerinti megőrzésével.

Felhasználó osztályozási motor – Következetes és védhető adatmegőrzési programot biztosít azáltal, hogy minden egyes e-mailt osztályoz, amint azt létrehozták vagy közvetlenül elolvasták a Microsoft Office Outlookban.

Enterprise Content Management (ECM) egységesítés – az ECM megoldások képességeit felhasználva meghatározza a tárolási menedzsmentet, miközben tárolja, kereshetővé teszi és biztosítja a tartalmakat a Symantec Enterprise Vault-ban. Támogatást biztosít az EMC Documentum, IBM DB2 Content Manager, Open Text LegalKey, Open Text LiveLink, Oracle Stellent Universal Records Manager, a CA MDY FileSurf, valamint a Microsoft SharePoint és CA MDY számára.

Kategóriájában a legjobb Microsoft Exchange 2007 integrálás

2007-ben csaknem az összes, Microsofttal együttműködő vagy hatásfokot növelő termék megújításával a Symantec Enterpris Vault 7.0 továbbra is megmarad piacvezetőnek az új Microsoft technológiák támogatásában:

Microsoft Exchange Server 2007 támogatás – Csökkentett postafiók méretet biztosít, megszűnteti a PST fájlok és kontingensek szükségességét, valamint gyorsabb mozgatást tesz lehetővé a Microsoft Exchange 2007-ben.

Az első archiválás a Microsoft Windows Desktop Search (WDS) támogatására – növeli a felhasználó hatékonyságát az által, hogy lehetővé teszi a fájlok, archivált e-mailek valamint élő e-mailek gyors keresését közös, hasonló keresési eszköz alkalmazásával.

Az első archiválás a Microsoft Windows Rights Management Services (RMS) támogatására – biztonságot és fellelhetőséget biztosít az RMS titkosított tartalmak megjelölésével és keresésével.

Az első archiválás a Natively Capture Microsoft Live Communication Server támogatására – archivál minden vállalati IM forgalmat az Exchange-n való átküldést, csökkenti a szerver telítettségét és az adatvesztés kockázatát.

Vállalatarányos adminisztráció

Ahogy a felhasználók egyre gyakorlottabbá válnak az archiválási megoldások területén, és ahogy egyre nő ezen megoldások fontossága, az IT szervezetek olyan kezelhetőséget várnak el az archívumoktól, mint amilyeneket az infrastrukturális alkalmazások biztosítanak. A Symantec Enterprise Vault 7.0 lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy központilag menedzseljék az archiválási megoldásokat:

Biztonságos, feladat-alapú irányítás – a hétköznapi feladatokat első-vonalbeli adminisztrátorokhoz juttatja el, miközben megőrzi a biztonságot az adminisztrátorok ellenőrzésével ugyanazon az infrastruktúrán.

Kifinomult ellátás – Betartat különböző archiválási tömörítési és megőrzési szabályokat a felhasználókkal a követelmények variálásával (pl.: heavy userek, vezetőségi felhasználók, mobil felhasználók, ellenőrzött alkalmazottak).

Magas szintű jelentés és megfigyelés – csökkenti a menedzselés költségeit automatizált, web-alapú, testre szabható diagnosztikákkal és felületekkel az archívum sértetlenségének és használatának nyomonkövetésével.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05