Coworld termékek már Magyarországon is

forrás Prim Online, 2007. február 6. 17:45
Február 6-án Budapesten közös sajtótájékoztatót tartott a németországban alapított Coworld és kizárólagos hazai forgalmazója, az AlphaSonic Kft. A Coworld NDAS (Network Direct Attached Storage) technológián alapuló hálózati tárolóeszközei már hazánkban is kaphatók - jelentette be ma Samuel Ju, a cég kereskedelmi igazgatója. Az NDAS technológia biztonságos, gyors és könnyedén megosztható tárolási lehetőséget kínál, mely kiváló megoldást nyújt a számítógépes tartalmak tárolása iránt egyre növekvő igényre SOHO környezetben és üzeti felhasználók számára egyaránt. A tájékoztatón az NDAS előnyeit élő termékbemutató formájában is ismertették.
A Coworld olyan külső tárolóeszközök gyártására specializálódott, melyek mind hálózaton keresztül, mind közvetlenül a számítógéphez csatlakoztatva képesek gyorsan és biztonságosan megosztani a mind növekvő tároló kapacitást. Az NDAS technológia előnye abban rejlik az eddig ismert hálózati tárolóeszközökkel szemben, hogy nem az Internetet használja az adatátvitelhez és a tároló-számítógép közötti kapcsolathoz, hanem a számítógépek saját hálózatát. Így a sebesség sem az Internet kapcsolatunk sebességétől függ, az adatátvitel gyorsasága a helyi meghajtóéval lesz egyenlő. Az adatok biztonságosan kezelhetők, hiszen az Internetről nem hozzáférhető a tároló, a hálózaton belül pedig jelszó védi a hozzáférést.

A Coworld NDAS technológiára épülő tárolói rugalmasan és folyamatosan bővíthető tárhelyek kevés konfigurációval, olyan tárhelyet igénylő fájlok számára, mint a letöltött filmek, online játékok vagy zenék. Így ezek tárolására mindig az optimális mennyiség biztosítható egy külső tároló segítségével, mely egyszerűen, belső meghajtóként kezelhető, és akkor is biztonságosan tárolja az értékes állományokat, ha a számítógép meghibásodik.

„Vállalatunk három nagy termékcsaládot gyárt: a ShareDisk Home az otthoni felhasználóknak, a ShareDisk Enterprise, melyet a vállalati felhasználók számára terveztük, illetve van egy külön multimédia termékcsaládunk.” – mondta Samuel Ju, a Coworld kereskedelmi igazgatója. „Magyarországon egyelőre a ShareDisk Home termékcsalád kapható különböző tárolókapacitásokkal. Ezek a tárolóeszközök könnyen telepíthetők és csatlakoztathatók, hiszen USB porttal is működnek, biztonságosak, könnyen kezelhetők, egy újabb tároló csatlakoztatásával egyszerűen bővíthetők és a multimédiás tartalmakat is kiválóan kezelik, sőt médialejátszóként is funkcionálnak”.

A ShareDisk Home termékek merevlemez nélkül már 30.000 Ft-tól megvásárolhatók, a merevlemezzel kapható változatok árai különbözőek lehetnek, a tárhely méretének függvényében a 160GB-os tárhelyű 65.000 Ft-os végfelhasználói árától az 500GB-os tároló 120.000 Ft-os áráig terjednek.

Hálózat ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megvalósult a szélessávú internet a csornai járásban

Magyarország kormánya az Európai Unió Digitális Menetrendje alapján célul tűzte ki, hogy 2018-ra minden magyar háztartásban elérhető legyen a minimum 30 Mbps sávszélességű internetkapcsolat.  A cél elérése érdekében a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra került a GINOP-3.4.1-15 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat. Az elnyert 440,83 millió forint támogatásból a Vidanet Zrt. a csornai járás 10 településén mintegy 1600 háztartás számára tette elérhetővé a szélessávú internetszolgáltatást. 

2021. január 18. 09:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás