Tucatnyi Microsoft-frissítés kedden

Milkovits Gábor, 2007. február 10. 08:47
A Microsoft február 13-án mintegy tucatnyi biztonsági frissítést tervez kiadni szoftvereihez, köztük legalább négy olyan javítófoltot, amely kritikus sebezhetőséget orvosol.
A frissítések közül 5 a Windowshoz, kettő az Office-hoz, egy a Windowshoz és a Microsoft Visual Studióhoz, egy a Windowshoz és az Office-hoz, egy a Step-by-Step Interactive Training alkalmazáshoz, egy a Microsoft Data Access Components (MDAC) szoftverhez, egy pedig a Windows Live OneCare, Microsoft Antigen, Microsoft Windows Defender, Microsoft Forefront Security for Exchange Server és Microsoft Forefront Security for SharePoint biztonsági megoldásokhoz érkezik. A fentiek közül négy frissítés (Windows, Office, MDAC, LiveOneCare) legalább egy kritikus hibát javító foltot tartalmaz, de a másik két esetben is fontos javításokról van szó.

A Microsoft szokásához híven nem közölt előzetesen részletes információt a javítófoltokkal kapcsolatban. Az eEye Security adatai szerint jelenleg legalább 10 olyan ismert biztonsági rés van a Microsoft szoftverein, közülük 5 az Office-ban és 1 a Visual Studio-ban, amelyekre eddig nem adott ki javítást a szoftvercég. A múlt hónapban a Microsoft négy frissítést az utolsó pillanatban visszavont az eredetileg tervezett nyolcból – mind a négy az Office programcsomag hibáit lett volna hivatott orvosolni.
Kulcsszavak: Windows security Microsoft

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ne csak a FaceApp miatt aggódjunk!

Számtalan cikk jelent meg a napokban arról, hogy a FaceApp-al vigyázni kell; ugyanis a felhasználói szerződés értelmében az applikáció teljeskörű kontrollt szerezhet a készüléken lévő fotóink felett (Sophos kommentár).

2019. július 23. 09:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás