GPS-es futócipők vészjelző gombbal

Genda Csongor Zoltán, 2007. február 10. 17:34
Egy amerikai cég olyan tornacipőt mutatott be, amelyet GPS-jeladóval szereltek fel, és egy segélykérő gombbal is ellátták azt, hogy vészhelyzet esetén meg lehessen találni a lábbeli viselőjét.
A Compas Global 1000 fantázianévre keresztelt futócipő talpába egy GPS-modult építettek, s így szükség esetén percek alatt meg lehet határozni annak helyzetét. A gyártó még jövő hónapban piacra dobja a High-tech lábbeliket, amelyekre máris leadhatják az érdeklődők a rendelésüket az interneten (http://www.isaacdaniel.com/) keresztül. Egyelőre csak felnőtt méretben lesznek megvásárolhatóak a cipők, ősztől viszont már gyermekmodelleket is forgalomba hoz a cég.
Ha a bajba jutott személyek megnyomják a lábbeli oldalán elhelyezett gombot, akkor az rögvest riasztja a központi ügyeletest, aki aztán lokalizálván az áldozat pontos földrajzi helyét, értesíti a közelben lévő mentőállomást. A szolgáltatásért havi húsz dollárt kell fizetniük a megrendelőknek.
A GPS-modullal felszerelt futócipők ára modelltől függően 300 és 350 dollár (58-68.000 Ft) között alakul.

Kulcsszavak: sport GPS

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08