A T-Mobile-nak Európában már több mint 1,1 millió web'n'walk ügyfele van

forrás Prim Online, 2007. február 13. 18:00
2006 végére Európa-szerte több mint 1,1 felhasználó választotta a web’n’walk szolgáltató, a T-Mobile által kínált nyílt mobilinternet-hozzáférést.
2006. második felében az előfizetők száma csaknem megkétszereződött – kb. 620 000-ról 1,14 millióra nőtt. A T-Mobile már nyolc európai országban kínálja a web’n’walk szolgáltatást. Az ügyfelek így minden, az interneten kínált információhoz hozzáférhetnek. A web’n’walk nyílt rendszer, amely más hasonló szolgáltatásokkal szemben nem csak bizonyos portáloldalakhoz enged hozzáférést.

Az új web’n’walk honlap optimális kiindulópontot kínál a netszörfözéshez.  Fő szolgáltatásai a Google kereső, egy közvetlen webes beviteli mező és a legjobb mobil webhelyek szerkesztett listája. Vannak prémium szolgáltatások is: ezek skálája a letölthető zenéktől és csengőhangoktól egészen a játékokig és a mobiltévéig terjed. 

A web’n’walk sikere nemcsak az optimalizált böngészésnek köszönhető, hanem az internetképes készülékek széles skálájának is.  A termékskála a web’n’walk adatkártyától a laptopon, a multimédiás mobiltelefonon és a PDA-kon keresztül egészen a web’n’walk boxokig terjed. 

A T-Mobile jelenleg a turbó adat HSDPA-t nyolc hálózaton kínálja Európa-szerte. A korszerű mobilhálózati technológiába tett befektetések révén lehetségessé vált a mobil szélessávú internetezés, ami jótékonyan hat az értékesítési forgalomra.  Az elmúlt évben a nyolcszorosára nőtt az adatforgalom, ami a T-Mobile Csoport számára több mint 1 milliárd eurós forgalmat hozott, az SMS-ek nélkül.

Minél gyorsabban éri el a mobilinternet az otthoni internethasználat minőségét a nagy átviteli sebesség és a felhasználóbarát készülékek révén, annál gyorsabban érvényesül az a trend, ami jelenleg mozgatja az iparágat.  A Web 2.0 révén a felhasználók túlléphetnek a puszta információszerzés korlátain, a saját készítésű tartalmak, például videmegosztó oldalak, online közösségek és blogok révén. A Web 2.0 és a kapcsolati háló korunk divatos kifejezései, és ez a trend hatalmas potenciált tartogat a mobil piac számára is.  A szélessávú mobilinternet elősegíti a spontaneitást és az aktív részvételt.  Utazás közben fényképeket készíthetünk, amelyeket megoszthatunk a barátainkkal, vagy akár azonnal betehetjük őket online naplónkba, ami köré virtuális közösséget szervezhetünk. A világháló így olyan platformmá válik, amit munkához és szórakozáshoz is felhasználhatunk.

A T-Mobile arra számít, hogy új szolgáltatási csomagok kerülnek majd a piacra, amelyek egyesítik a jelenleg is kínált ajánlatok előnyeit, és ráadásul utazás közben is elérhető lesznek. Például az ingatlanközvetítők webhelyei online navigációs és térképes honlapokkal kapcsolhatók össze, amelyek nem csak a böngészést, de az ingatlan megkeresését is meg fogják könnyíteni.  A T-Mobile várakozásai szerint a Web 2.0 alapvetően megváltoztathatja az internethasználat jelenlegi módját.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új ajánlatokkal jelentezik a Telekom

Vajon hogyan tudnánk még elégedettebbé tenni az ügyfeleinket és még magasabb minőségű szolgáltatást, vagy terméket biztosítani nekik? – teszi fel a legtöbb cégvezető a kérdést, legyen szó akár most induló, akár több éve jól működő vállalkozásról. Miközben a fejlesztés és a fejlődés vállalkozásonként mást és mást jelent, a digitális megoldások szerepe mindenhol és minden ponton ugyanúgy felértékelődött, kulcsfontosságúvá vált: a Telekom most arra vállalkozik, hogy egy online követhető „átalakító show” segítségével megmutassa, hogyan járul hozzá a digitalizáció a vállalkozások fejlődéséhez, amit a Telekom új üzleti ajánlatokkal és megoldásokkal is támogat.

2022. július 5. 17:01

Stratégiai partnerség a képalkotó technológiákban

Bemutatta a Xiaomi a Leicával közösen tervezett új, Xiaomi 12S sorozatot, amely a két társaság stratégiai partnerségének első mérföldköve. A Xiaomi 12S ötvözi a Leica optikával, képfeldolgozással, képminőséggel kapcsolatos mélyreható ismereteit a Xiaomi okostelefonos fényképezés terén szerzett gazdag tapasztalataival. Az új széria típusai Leica Summicron lencsékkel rendelkeznek, és támogatják a Leica képalkotó profiljait, amelyek egyszerre segítik a felhasználókat abban, hogy minél inkább kifejezzék kreativitásukat, miközben a legmodernebb algoritmusok segítenek megőrizni a Leica évszázados képesztétikáját.

2022. július 4. 20:03

Mobilhálózata modernizációjával készül a Telekom a drasztikusan növekvő adatforgalomra

Lekapcsolta 3G hálózatát a Magyar Telekom, amely már sehol nem érhető el. Az ügyfelek nem maradnak szolgáltatás nélkül ezt követően sem: a közel országos lefedettségű, a korábbi technológiáknál jobb ügyfélélményt nyújtó 4G hálózat továbbra is rendelkezésre áll mind a hang-, mind az adatforgalom céljára. A legfeljebb 3G-képes készülékkel rendelkező ügyfelek hangforgalmát a meglévő 2G hálózat veszi át. 

2022. július 2. 15:40

Yettel: Tudatos utazási tippek

Elfogyott a mobilnetünk, lemerült a készülék vagy éppen a vízállósági teszten bukott el a mobilunk? Az okostelefonok korában már nem kérdés, hogy a mobilunk egyszerre az utazási irodánk, a beszállókártyánk, a fényképezőgépünk, a térképünk és a tudakozónk. 

2022. július 1. 09:55

A neves divatfotós örökítette meg a HONOR Magic4 Pro szépségét

A HONOR globális technológiai márka Nima Benatival, a tehetséges olasz, évek óta haute couture divatfotózással foglalkozó művésszel dolgozott együtt, hogy egy új oldaláról mutassák meg az egész világnak a HONOR Magic4 Pro készüléket. A HONOR a 2022-es Mobile World Congress-en mutatta be vadonatúj prémium termékcsaládját, élén a zászlóshajó HONOR Magic4 Pro-val.

2022. június 30. 17:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24