Ingenico: Bluetooth alapú POS kártyaolvasó

Kovács Attila, 2007. február 14. 15:41
A francia Ingenico vezető bankkártya-technológiai vállalat piacra dobta vezeték nélküli, bluetoothon keresztül kommunikáló POS (kártya elfogadó) terminálját. A világújdonság hazai certifikációja a közelmúltban befejeződött, így már nincs akadálya a hazai forgalmazásnak.
Egy bankfüggetlen hazai bankkártyacég, a GBC a közelmúltban fejezte be az Ingenico világújdonsága, a Bluetooth szabványon kommunikáló 7780-as szériájú Ingenico POS terminál sikeres certifikációját. Így az új eszköz itthon is elterjedhet a különböző vendéglátó-ipari egységekben, és mindenütt, ahol a „kártyás asztali fizetésnek” mint szolgáltatásnak jelentősége van. Bár a cégnek már van más szabványokon (wifi stb.) kommunikáló vezeték nélküli POS terminálja, a Bluetooth egyszerűsége, könnyű üzemeltetése és biztonsága mégis alapvetően változtatta meg a kártyás fizetés lehetőségeit.

Az új eszköz természetesen nem azt a 10 méter hatótávolságú Bluetooth egységet használja, amit mobiltelefonjaink. A szabvány ugyan hasonló, de a hatótáv a 7780-as esetén 200 méter, tehát a kereskedelmi egység legtávolabbi pontját is lefedi. Az újdonság további előnye, hogy egyetlen bázisállomáshoz akár hét POS berendezés kapcsolódhat, tehát adott esetben minden pincérnek saját POS terminálja lehet, így a vevőt vagy vendéget nem kell várakoztatni. A 7780-as természetesen megbirkózik minden létező kártyaszabvánnyal, így a mágnescsíkos azonosítás mellett az összes chipkártyát is kezeli.
Kulcsszavak: bankkártya Bluetooth

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bevált az átnevezés - sikeres volt a MÁV app nyári kampánya

Sikeres volt a július végétől augusztus legvégéig zajló, MÁV app-ot népszerűsítő figyelemfelhívó kampány. Ebben az időszakban, a korábbi átlagosan 4100-as számot jócskán felülmúlva, hetente 9500-an töltötték le az alkalmazást, és az eladott jegyek száma is jelentősen nőtt, a 10 százalékos napi átlag 27 százalékra ugrott. A közeljövőben bérletvásárlási funkcióval bővül az alkalmazás. 

2019. október 18. 11:37

Megérkezett a Huawei első 5G-s okostelefonja

Már Magyarországon is elérhető a Huawei legújabb okostelefonja. A gyártó dupla chipkészlettel szerelte fel a Mate 20 X (5G)-t: a készülék a Huawei 7 nm-es Kirin 980-as lapkája mellett megkapta az ötödik generációs hálózati teljesítményért felelős többmódú Balong 5000-et is. 

2019. október 18. 04:58

A Samsung az űr határára repíti a felhasználókat

A Samsung bejelentette legújabb, földön kívüli projektjét, az Űrszelfi küldetést, melyben egy Galaxy S10 5G okostelefont küld a sztratoszférába, amellyel a felhasználók a saját képüket is eljuttathatják az űrbe. 

2019. október 16. 12:59

A választások felpörgették a mobilnet-forgalmat is

Egy átlagos vasárnaphoz képest 3 terabájttal nagyobb böngészési adatforgalmat mért Hipernet hálózatán a Telenor október 13-án, az önkormányzati választások napján.

2019. október 16. 09:03

Babakocsikhoz fejleszt intelligens hajtásrendszert a Bosch

Hetes erősségű szél süvít a Beaufort-skála szerint, a levegő 60 km/h sebességgel áramlik a babakocsi körül, amelynek teteje ugyan már vadul lobog – maga a kocsi azonban nem mozdul a helyéről, pedig sem rögzítőfék, sem pedig emberi kéz nem tartja. Ezen feladatokat a Bosch új eStroller-rendszere veszi át, amely jóval több puszta elektromos hajtásnál.  

2019. október 10. 15:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás