Pannon: 224 ezer új előfizető 2006-ban

Kovács Attila, 2007. február 15. 12:37
6,2 milliárd forintos árbevétel-növekedést, 4,2 milliárdos névleges EBITDA-növekedést ért el 2006-ban a Pannon. A 194,6 milliárd forintos árbevételt realizált távközlési szolgáltató mai sajtótájékoztatóján Owe Fredheim vezérigazgató és Huzlicska József műszaki vezérigazgató-helyettes tájékoztatta a megjelenteket.
Ami a pénzügyi helyzet alakulását illeti: az EBITDA ráta 36,1-ről 37,1-re nőtt az elmúlt évben. A 224 új előfizető között a számlás ügyfelek aránya 38%-ra emelkedett. A nem beszéd célú szolgáltatásokból (SMS, MMS stb.) származó árbevétel 1,8 százalékponttal 13,3%-ra emelkedett. A társaság az év folyamán 17,15 milliárd forintot fizetett ki különböző adókra és járulékokra.

A Pannon a legnagyobb mobilszélessávú lefedettséggel rendelkező szolgáltató lett. Mindenütt, ahol a Pannon jelen van, ott 100%-os az EDGE-lefedettség, az UMTS 43 településen van kiépítve (Budapesten és környékén, megyeszékhelyeken és egy-két balatoni területen). A HSDPA kiépítése Budapesten folyamatban van. A Pannon hálózatában a készülékek 80%-a GPRS, az előfizetők 20%-át pedig kielégítik EDGE-el (ezen belül az UMTS arány 1,63%, a HSDPA arány 0,09%). Az idei tervek között szerepel Budapesten a 60% feletti 3G penetráció elérése, és annak biztosítása, hogy ahol Pannon 3G hálózat létezik, ott a HSDPA szolgáltatást is megvalósítsák.

Kérdésünkre válaszolva Fredheim elmondta, hogy a múlt évben a 224 ezer új felhasználó kiugró arányban egyik Pannon csomagot sem preferálta a többivel szemben, ugyanakkor a consumer piacon a családi ún. zárt felhasználói csoport szerződések (számlás előfizetések) igen népszerűek voltak. Növekedés volt a MobiTrend felhasználása terén is.

Az idei alkalmazási tervek között Huzlicska megemlítette a mobilinternetet, mobiltévét, tartalomletöltést és a mobilos navigációt. A PC-kampány további erősítése céljából is egyre vonzóbb mobilcsomagok megjelenésére lehet ez évben számítani. Komoly növekedés váható a folyamatosan zajló ipari célú mobilfejlesztések terén is.    
Kulcsszavak: +céginfo Pannon GSM

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kelet-Közép-Európa távközlési piacát kevésbé érintheti a válság

A koronavírus-járvány kezdete óta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendszeresen készít összefoglalókat a hírközlési piac alakulásáról, amelyekhez többek között nemzetközi elemzőcégek előrejelzéseit és távközlési vállalatok elemzéseit veszi alapul. A májusi összefoglalók kiemelt témái közé tartozik a távközlési cégek jövője és a mobiltelefon-értékesítés piacának jelenlegi helyzete. 

2020. május 29. 17:33

Virtuális és fizikai használatra is alkalmas a Vodafone okostanterem-megoldása

A Vodafone Magyarország kínálatában már elérhető a Digitális Tanterem szolgáltatás, amely segítségével a piacon egyedülálló módon a tanórákat offline és online módon is le lehet bonyolítani. Az okostanterem keretszoftverét a SEOS adja, a hardveres megvalósításért, az üzembe helyezésért és az üzemeltetésért rendszerintegrátorként a Delta Csoport felel. A komplett, mindenre kiterjedő Digitális Tanterem szolgáltatás koncepcióját a Vodafone Magyarország alakította ki, az azokhoz szükséges eszközök szállítására és üzemeltetésére a Delta Csoporttal kötött együttműködési szerződést. 

2020. május 29. 13:12

Rohamtempóban próbálnak a cégek képben maradni

A magyar vállalatok közel negyede tekinthető érett mesterséges intelligencia felhasználónak a Microsoft friss felmérése szerint. A technológiát érett szinten használó vállalatok kétharmada szerint már rövid távon jelentős előnyük származik a mesterséges intelligencia használatából, míg dolgozóik szerint értékesebb és örömtelibb munkalehetőséget kínál nekik a technológia. Az előnyök kiaknázásához ugyanakkor elengedhetetlen a dolgozók képzése, ezt egyre több vezető látja be.

2020. május 29. 10:44

A régió egyik legnagyobb social impact befektetését kapta a Green Fox Academy

450 millió forintos befektetést biztosít az Impact Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a Green Fox Academynek. Az Impact Ventures egy impact (társadalmi hasznosságú) befektetési alap, amely kifejezetten olyan szociális vállalkozásoknak nyújt kockázati tőkét, amelyek az üzleti eredmények mellett pozitív társadalmi hatást fejtenek ki. A mostani befektetés az egyik legnagyobb régiós dedikált impact befektetés. 

2020. május 28. 19:13

Évet értékelt és előrejelzést adott a magyarországi Bosch csoport

A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető szállítója, miután 2020 márciusától több hazai telephelyén az ipari tevékenységet átmenetileg csökkentette, sőt bizonyos esetekben felfüggesztette, a gyártási kapacitások fokozatos növelésére készül. A termelés átmeneti mérséklésével a vállalat a gépjárművek iránti kereslet - különösen Európában tapasztalható – nagymértékű csökkenésére, valamint az autógyárakban folyó termelés ezzel összefüggő leállítására reagált. A gyártási kapacitás kiegyensúlyozottságának érdekében a vállalatcsoport számos intézkedést vezetett be, hogy gondoskodjon munkatársai egészségének védelméről a koronavírus-járvány időszakában is.

2020. május 28. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás