Megjelent az OxygenOffice Professional irodai programcsomag legújabb magyar verziója

forrás Prim Online, 2007. február 16. 18:05
Az OpenOffice.org Közösség és az OxygenOffice Professional fejlesztői bejelentették az OxygenOffice Professional irodai programcsomag legújabb, 2.1.0-es verzióját. A programcsomag az eddigiekben OpenOffice.org Premium névre hallgatott, de ez az elnevezés félrevezető volt sokak számára, akik az OpenOffice.org termék hivatalos kiadásának vélték ezt a verziót is.
Az OxygenOffice Professional 2.0.4 irodai programcsomag az OpenOffice.org 2.0.4 változatának különleges, kibővített kiadása, amely hozzácsomagolt kiegészítők tekintetében múlja felül az eredeti terméket, megtartva annak előnyös tulajdonságait. Természetesen a OxygenOffice Professional irodai programcsomag 100%-ban kompatibilis az eredeti kiadással. A programcsomag Windows változata letölthető a https://sourceforge.net/projects/ooop/ címről. (Technikai okokból a Linux-változat megjelenése elhalasztva.)

Az OxygenOffice Professional 2.1.0 egy nyílt forráskódú, ingyenes, nagy tudású irodai programcsomag, amely kiválóan alkalmas szövegszerkesztési, táblázatkezelési, bemutatókészítési, adatbázis-kezelési és rajzolási feladatok megvalósítására számos operációs rendszer alatt. A programcsomag a kor igényeinek megfelelő eszköz, amelynek működése nagymértékben hasonlít a kereskedelmi forgalomban lévő hasonló célú programcsomagokhoz. De azokkal ellentétben, az OxygenOffice Professional teljesen ingyenes és szabadon használható tetszőleges számú számítógépen, bármilyen célra, magánszemélyek és vállalkozások esetében egyaránt.

Az OxygenOffice Professional alapját adó OpenOffice.org fejlesztését a Sun Microsystems végzi több céggel és az OpenOffice.org önkéntes közösségével együttműködve. Magyarországon a honosítást és fejlesztést az FSF.hu Alapítvány koordinálja a Sun Microsystems Magyarországgal karöltve, szintén az önkéntes közösség segítségével. Az OxygenOffice Professional és az OpenOffice.org technikai támogatása önkéntes, közösség alapú és nem garantált.

A magyar OxygenOffice Professional 2.1.0 változata az alábbi kiegészítőket tartalmazza:

 • Több mint 3200 elemből álló képtár.
 • Több mint 60 magyar nyelvű sablon, változatos témákban, s ennél bővebb külföldi nyelvű sablontár angol és német nyelven.
 • Több mint 90 Impress bemutatóháttér.
 • Visual Basic for Application (VBA) makrófuttatási lehetőség a Calc-ban (tesztelésre).
 • További magyar nyelvű kézikönyv, amely a elérhető a Súgó menüből is.
 • További szótárak számos külföldi nyelvhez.
 • Külön Professional csomagok a Linux telepítőben.
 • Wikipedia gyors elérését szolgáló eszköztár.
 • Kibővített színpaletta.
 • Kibővített súgó menü, alapértelmezetten bekapcsolt részletes tippek.

További újdonságok:

 • Szabványos bővítése az OpenOffice.org forráskódjának, így a továbbfejlesztések a legegyszerűbben elvégezhetők.
 • Az OpenOffice.org nyelvi eszközeinek alkalmazása révén az összes, OpenOffice.org által támogatott nyelvhez készülhet OxygenOffice Professional változat.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A népszerű G2 sorozat új darabjai

A monitorok szakértőjeként ismert AOC két új, 27 hüvelykes, QHD-felbontású (2560 x 1440 képpontos) gaming monitort mutat be a G2-es sorozat új tagjaiként: a Q27G2U és az ívelt CQ27G2U kijelzőt, utóbbi határozott, 1500R sugarú görbülettel növeli a magával ragadás szintjét. 

2020. január 17. 17:06

Harcos kedvében a Dell és az Alienware

2002-ben a Dell még a multimédiás otthoni szórakoztató termékekkel kísérletezett, az Alienware pedig az iparág első gamer laptopját mutatta be, a hordozható játékeszközök mérföldkövének számító Area-51m-et. Meghatározó pillanat volt ez a gamerek számára, akik innentől bárhol játszhattak kedvenc játékaikkal, akkoriban például a Grand Theft Auto: Vice Cityvel.

2020. január 17. 09:25

A kkv-ken keresztül támadják a nagyvállalatokat a kiberbűnözők

A kis- és középvállalatok jelentik a legnagyobb rizikót az IT biztonság terén, így nem meglepő, hogy a számítógépes bűnözők is egyre inkább őket támadják, nem utolsósorban azért, hogy rajtuk keresztül eljussanak a nagyobb vállalatokig. A G DATA szakértői szerint idén tovább szaporodnak a kártékony mobilalkalmazások, de a zsarolóvírusok is velünk maradnak.

2020. január 16. 13:21

Adatvezérelt nap 2020

2020. január 28-án az adatvédelem nemzetközi napja alkalmából a DIMSZ megrendezi az Adatvezérelt nap című szakmai rendezvényt, ahol a piac elismert szakértői mutatják be az elérhető, illetve a piacon már bizonyított marketing megoldásokat, külön szekcióban tárgyalva a területhez kapcsolódó adatvédelmi szabályozás aktualitásait.

2020. január 16. 11:55

Új Razer egerek, hogy a játékosok továbbra is a legjobbat nyújthassák

A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája bejelentette a Razer DeathAdder V2 - a Razer legkelendőbb egérsorozatának legújabb tagjának - valamint a Razer Basilisk V2, a Razer rendkívül testreszabható gamer egerének megjelenését, melyek mindegyike a Razer iparág-vezető, legújabb egér technológiáival került továbbfejlesztésre és frissítésre.

2020. január 16. 09:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás