Kirajzolódik a Nokia Siemens Networks portfoliója

Kovács Attila, 2007. február 17. 09:06
A héten tartott barcelonai 3GSM World Congressen Mika Vehviläinen, a leendő Nokia Siemens Networks (NSN) közös vállalat kijelölt műveleti vezetője (COO) ismertette a tervezett termékportfóliót. A két vállalat eltökélt szándéka, hogy az ipar egyik vezető vállalatát hozzák létre, amely képes kielégíteni a konvergens távközlési ipar ügyfeleinek igényeit. A leendő ügyfelek számára is stratégiailag kulcsfontosságú a tervezett széles portfólió lesz az, amely lefedi mind a fix, mind a mobilhálózati piaci igényeket. Ennek a növekvő szolgáltatási piacon való markáns jelenlétben, a nagyon erőteljes k+f gárdában és a hatalmas globális installált bázisban is kifejezésre kell jutnia.
A portfoliójavaslat lefedi az NSN leendő hat üzleti egységét: Radio Access, Service Core and Applications, Operation Support Systems, Broadband Access, IP/Transport, and Services. A terv kiemelt pontjai:

A GSM/EDGE rádiótechnika és a WCDMA/HSPA Node B állomások változtatás nélkül folytatódó fejlesztése (figyelemmel a Nokia és a Siemens egyenként is nagy installált bázisára); továbbá migráció egy közös Radio Network Controller (RNC) irányába, mely mindkét installált bázist kiszolgálja. Ezt az erős rádiós portfóliót egészítik ki a Nokia mobil WiMAX és a Siemens fix WiMAX megoldásai.

Egyetlen, vezető megoldás a következőkre: IP Multimedia Subsystem (IMS), mobil és fix  softswitchek, Media Gateways (MGW), Push-to-Talk over Cellular (PoC), Intelligens Hálózatok (IN), Packet Core, Mobile TV (DVB-H) és  IPTV, valamint egységes számlázási rendszer (Converged Charging) és egyéb megoldások.

Migrációs egy közös mikrohullámú transzporthálózati megoldás és egyetlen IP DSLAM megoldás felé, miközben változatlanul megmarad minden egyéb meglévő IP/transzport és szélessávú elérési termék.

Egyetlen összefogó („ernyő-”) megoldás konvergens és vegyes szállítójú hálózatok menedzsmentjére, beleértve a hiba-, teljesítmény- és konfiguráció-menedzsmentet; a Nokia NetAct platform alapján.

Globális szervizhálózat több mint 300 fix és 300 mobilügyfél kiszolgálására a világ több mint 100 országában.

Ez a terv a Nokia és a Siemens szakértőinek javaslatai, valamint ügyfelektől kapott „visszacsatolások” alapján jött létre, amelyek erős késztetést is kifejeznek a platformok harmonizálására, az egyre keményebb piacokon elengedhetetlen költséghatékonyság érdekében.

A bejelentéssel egyidejűleg megkezdődnek az egyeztetések az ügyfelekkel és az alkalmazottak képviselőivel. A következő hónapok célja, hogy ezek során olyan portfólió alakuljon ki, amelyben teljes mértékben érvényesül a Nokia és a Siemens mobilkommunikációs ereje, valamint a Siemens fixhálózati szakértelme. A fúzió lezárását 2007 első negyedére tervezik, függően persze a korábban nyilvánosságra hozott lezárási feltételektől.

A Nokia és a Siemens Networks együttműködést kezdeményez a NEC céggel a WCDMA rádióhálózatok területén. Az erről szóló emlékeztetőt a barcelonai 3GSM World Congressen írták alá. Az együttműködés tárgya, hogy folytatódik a Siemens Networks (SN) és a NEC Corporation WCDMA-bázisállomásokból és rádióshálózat-vezérlőkből (RNC) álló installált bázisának közös támogatása és fejlesztése. Ez logikus és folytonos továbbvitele a SN és NEC sikeres együttműködésének, melyet Mobisphere nevű vegyes vállalatuk révén végeztek eddig. A várakozások szerint a Mobisphere a NEC és a Nokia Siemens Networks (NSN) vegyes vállalata lesz utóbbi megalakulása után. A Nokia, az SN és a NEC abban is megállapodtak,  hogy együttműködnek a 3G/WCDMA területen folytatott üzleti tevékenységük fokozásában, valamint tovább vizsgálják az együttműködés lehetőségeit a 3G-n túli területeken (pl. LTE) is. Mindezek célja idevágó termékajánlatuk erősítése, hogy ez által a mobilszolgáltatók számára a legjobb minőségű, legnagyobb teljesítményű és optimális költséghatékonyságú hálózatokat kínálhassák.
Kulcsszavak: +céginfo Siemens Nokia

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már iOS-szel is vehetünk MÁV bérletet

Újabb hasznos funkciók válnak elérhetővé február 15-étől a MÁV alkalmazásban. A MÁV-START vonalaira érvényes bérleteket immár az iOS operációs rendszert használók is megvásárolhatják. A H5-ös szentendrei vonalra pedig – várhatóan szintén február közepétől – a kiegészítő MÁV-HÉV bérlet teljesárú, 30 napos változatát is meg lehet majd vásárolni mind Android, mind pedig az iOS alapú készülékeken. 

2020. február 14. 15:11

Digitális bugyival segít a Telekom a bajba jutott szerelmeseken

A technológia megjelent a hálószobában, és kezdi kitúrni onnan a romantikát: a magyar fiatalok harmadát zavarja a mobilozás, ha intimitásról van szó – derül ki a YouGov által végzett ezer fős reprezentatív kutatásból.*  Ahol a Repülőgép- és a Ne zavarjanak üzemmódók kudarcot vallanak, ott lépi át a hálószobák küszöbét a Deutsche Telekom Connected Underwear névre hallgató digitális bugyija, hogy végre ledöntse a falakat a digitalizáció és annak párkapcsolatukra gyakorolt hatásai között. 

2020. február 14. 11:57

Valentin-napi ajándék a Vodafone-tól

A Vodafone ezzel az akcióval elsősorban azoknak kíván kedveskedni, akik párjuktól távol töltik a Valentin-napot. A kommunikáció megkönnyítésére 100 gigabájt adatkeretet biztosít 3 napon át ügyfelei számára a szolgáltató.

2020. február 13. 16:20

A jövő új alakot ölt – érkezik a Samsung Galaxy Z Flip

A Samsung bemutatta az egyedülálló kihajtható kialakítással érkező Galaxy Z Flip okostelefont. A Galaxy Z Flip egyedi stílusát azok számára alkották, akik a csúcstechnológiás eszközeiken keresztül fejezik ki magukat. Az izgalmas dizájnnal és rugalmasan használható kamerarendszerrel érkező Galaxy Z Flip megnyitja a mobil innováció új évtizedét. 

2020. február 12. 12:21

A Telenornál is előrendelhetők a Samsung Galaxy új csúcskészülékei

Tegnap este 8 órától a Telenornál is előrendelhető a Galaxy S20-család három új csúcskészüléke. Aki előrendeléssel vásárolja meg a telefonokat, akár három nappal a hivatalos megjelenés előtt megkaphatja készülékét.

2020. február 12. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás