A legtöbb számot a PanTelhez hordozták

Milkovits Gábor, 2007. február 19. 09:32
A magyar távközlési piacon 2004 januárja óta van lehetőség a számhordozásra: tavaly december végéig több mint 173 ezer számot vittek át más szolgáltatóhoz az előfizetők, a legtöbbet, 37 százaléknyit a PanTelhez.
A PanTel közleménye szerint a társaság kezdetektől fogva vezető pozíciót szerzett az elhordozott számok tekintetében, s az elmúlt három évben mintegy 70 ezer számot vittek át hozzá.

A listán a második 21 százalékkal az UPC, a harmadik pedig az Invitel 20 százalékkal. A GTS Datanet 10 százalékkal a negyedik, míg az összes többi szolgáltató csak egy számjegyű arányt ért el, a Magyar Telekom például 3 százalékosat.

A PanTel a Hungarian Telephone and Cable Corporationhoz tartozik: a HTCC-nek tavaly 110,2 millió dollár bevétele származott telefonszolgáltatásból, ami 83 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi összeget.

A kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 50,6 millió dollár volt, 62 százalékkal nagyobb a 2004. évinél.

A bevétel és az EBITDA növekedése alapvetően annak köszönhető, hogy a HTCC 2005-ben megvásárolta a PanTelt.

A dán TDC-hez tartozó HTCC csoport alapvetően Magyarországon működik, vállalatai a Hungarotel Rt., a PanTel Távközlési Kft., illetve a Mol távközlési szolgáltatásait végző PanTel TechnoCom Kft. A HTCC nemrég bejelentette, hogy 470 millió euróért megvásárolja Magyarország második legnagyobb vezetékes távközlési szolgáltatóját, az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt-t.
Kulcsszavak: PanTel +céginfo

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Budapesten beszélt a jövő hálózatáról az Ericsson technológiai vezetője

A jövő egyik meghatározó hálózati trendje az érzékek internetének megjelenése lehet, mely különböző szenzorok segítségével új szintre emeli majd a távoli kapcsolattartást, és a felhasználók úgy léphetnek majd kapcsolatba emberekkel, gépekkel vagy éppen robotokkal távolról, mintha a közvetlen közelükben lennének – mondta el Erik Ekudden, az Ericsson globális technológiai igazgatója (CTO) a vállalat magyarországi és közép-európai ügyfeleinek tartott előadásában.

2021. december 5. 14:50

A HONOR 50 Lite megérkezett Magyarországra

A HONOR 50 Lite hazai forgalmazása megkezdődött. A készülék 4300 mAh-s akkumulátorral, 66 W-os HONOR SuperCharge technológiával és 6,67”-es HONOR FullView kijelzővel érkezik, így kivételesen gyors töltést biztosít, kijelzője pedig magával ragadó élményt nyújt, miközben kíméli a szemet. A megfizethető árkategóriájú készülék Android 11 mobil operációs rendszerrel és Google Mobile Services-zel érhető el immár Magyarországon is.

2021. december 2. 18:33

Elérhetők a mobilkészülékcsere-támogatási programmal kapcsolatos részletek

Megjelentek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által októberben bejelentett, célzott, nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási program részletei. A pályázati kiírást a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. (NFFKÜ) tette közzé.

2021. december 1. 09:58

Kassza nélküli üzletet nyitott a Tesco

London központjában nyitotta meg első kassza nélküli üzletét a Tesco. A különleges boltba betérők anélkül vásárolhatnak és fizethetnek, hogy sorba állnának a pénztárnál vagy szkennelős önkiszolgáló kasszát használnának. A GetGo névre keresztelt kísérleti üzlet a másutt megszokott Tesco választékot kínálja zökkenőmentes vásárlási élmény mellett.

2021. november 30. 12:26

A piaci szereplők együttműködése gyorsíthatja az 5G elterjedését

A felhasználóknak egyelőre nem sürgős átállni az 5G-s technológiára – derül ki a Deloitte felméréséből. Egyfelől elégedettek aktuális szolgáltatójukkal, másfelől egyelőre várat magára az 5G legizgalmasabb aspektusai és az ezek által tökéletesedő alkalmazási lehetőségek széleskörű elterjedése. Ezek közé tartozik az önvezető autó, a távolról elvégezhető műtét, a drónos kiszállítás vagy a virtuális edzés.

2021. november 28. 12:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59