eDOX az Office 2007 rendszeren

forrás Prim Online, 2007. február 20. 14:06
A Microsoft 2007. február 20-án mutatta be Magyarországon új operációs rendszerét, a Vistát, továbbá az Office programcsomag 2007-es változatát. Az E-Group elektronikus dokumentumkezelő programja, az eDOX már a bejelentéskor épít mind az új operációs rendszer, mind az irodai programok és csoportmunkarendszer 2007-es kiadásának legújabb lehetőségeire, funkcióira.
A sokoldalú elektronikus dokumentumkezelő rendszer – az eDOX

Az E-Group által 2003-ban kifejlesztett Microsoft Office System platformon működő eDOX elektronikus dokumentum- és ügyiratkezelő rendszer egyaránt támogatja a nagyvállalatok és közfeladatot ellátó szervezetek működését is. Az eDOX erőssége, hogy a felhasználó oldalán csupán az internetböngésző és a jól ismert Office alkalmazások futtatását igényli, így könnyen és gyorsan elsajátítható a kezelése. A rendszer iratkezelői funkciói egyszerűen elérhetők az Outlook saját felhasználói felületén, s az iratokhoz fájlok, dokumentumok, illetve a postafiókon keresztül elektronikus levelek is csatolhatók. A papír alapú iratokat asztali, vagy nagy teljesítményű szkennerrel dolgozhatjuk fel, s az eDOX a több oldalas dokumentumokat is egyetlen, nagy felbontású képfájlba tömöríti, így segítve az egyszerű felhasználást. Az eDOX egyedülálló módon lehetővé teszi az alapdokumentum és a kísérő információk egy felhasználói felületen történő megjelenítését anélkül, hogy különböző alkalmazások – például Microsoft Word, Outlook, böngésző - között kellene váltogatnunk.

Magas szintű dokumentumbiztonság

A felhasznált és tárolt tartalom védelmére az eDOX egyrészt képes használni az Office alkalmazások beépített digitális aláírás funkcióit, másrészt az E-Group saját fejlesztésű és Magyarországon elsőként minősített SDX digitális aláíró és elektronikus aláírást ellenőrző alkalmazásával jogi értelemben is teljes értékű eljárással képes szavatolni az iratnyilvántartás tartalmának hitelességét. A Microsoft Office rendszer fontos újdonsága, hogy képes az iratkezelő rendszerbe csatolt dokumentumokat egyenként ellátni olyan védelmi funkcióval, amely csak meghatározott felhasználók számára teszi lehetővé a dokumentumhoz való hozzáférést. A nyilvános kulcsú kriptográfián alapuló szabványos titkosítási eljárás jelen ismereteink szerint feltörhetetlen, mert olyan matematikai módszeren alapszik, hogy a megfejtéshez szükséges számítási kapacitás olyan nagy, hogy a ma meglévő szuperszámítógépekkel sem oldható meg.

A Microsoft is támogatja az E-Groupot

A Microsoft Magyarország szakmailag és technológiai partner szinten is támogatja az E-Groupot és az eDOX fejlesztési stratégiáját. Az eDOX rendszer alapja és kerete a Microsoft Office SharePoint Server 2007, illetve a Microsoft Office System 2007. Az E-Group e korszerű csoportmunkát támogató keretrendszer legfrissebb, 2007-es verziójára az elsők között készít terméket.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Összefog az ABB és a Contro-Net

Az ABB és mérnöki szolgáltatásokat nyújtó régi értékesítési partnere, a magyarországi székhelyű Contro-Net Kft. (Contro-Net), közösen kínál teljesen integrált, költséghatékony megoldást az ESAB móri száraz és nedves porkeverő üzemei számára. Az ESAB világviszonylatban vezető helyet tölt be a hegesztő- és vágóberendezések, valamint a hegesztőanyagok előállításában. 

2022. július 3. 11:39

Új cégtársak a PwC Magyarország vezetői között

A PwC Magyarország örömmel jelenti be két új cégtárs kinevezését. A könyvvizsgálati üzletágat 2022. július 1-jétől Sávoly-Hatta Anita és Halmosi Gábor erősíti partneri pozícióban.

2022. július 3. 10:11

Elégedettebbek a magyarok a digitális munkahelyeken

A DreamJobs állásportál friss kutatása szerint a magyar munkavállalók kétharmada már a pandémia előtt is használt digitális megoldásokat feladatai teljesítésére. Kiderült, hogy minél nagyobb egy vállalat mérete, annál több területen élnek online eszközökkel, és minél több ilyen módszer áll a dolgozók rendelkezésére, annál vonzóbbá válik a munkahelyük. A digitális felületek használata alig okoz gondot a mindennapokban, ráadásul összetartóbb és gyorsabban dolgozó csapatok alakultak ki alkalmazásukkal. Az egyéni tapasztalatokban is jól teljesítenek az internetes megoldások; úgy a munkavégzés hatékonyságában, mint a személyes kapcsolatok és bizalom kialakításában.

2022. július 1. 15:19

A webáruházak sikere múlhat a futárcégen

Mivel a vásárlók számára a szállítás gyorsasága és a biztonság egyaránt fontos szempontok az online vásárlásnál, a webáruházak sikerében meghatározó lehet, hogy milyen futárszolgálatot választanak. A több ezer hazai webáruházzal dolgozó Packeta szakemberei hét pontban foglalták össze, mire érdemes figyelnie egy online kereskedőnek az automatahálózattól a mobilapplikációig.

2022. július 1. 13:55

Egyszerűbbé válik a magyar cégek számára Angliába utalni

A Brexit után a magyar vállalatoknak is nehezebb lett az Egyesült Királysággal történő kereskedelem nem csupán logisztikai, hanem pénzügyi szempontból is. Pedig az EU-ból való kilépés ellenére jelentősen élénkült a két ország közötti gazdasági kapcsolat, ahogy megnőtt a pénzügyi átutalások volumene is. 2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt a hazai cégek exportja, és 1,52 milliárd fontra nőtt a szigetországból érkező import volumene. 

2022. július 1. 12:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24