Négy évet kapott az államfőt sértegető egyiptomi blogger

Genda Csongor Zoltán, 2007. február 22. 20:02
Lapértesülések szerint egy egyiptomi bloggert négy év börtönbüntetéssel sújtottak, mert az online naplójában sértő megjegyzésekkel illette az államelnököt és az iszlám vallást.
Egy alexandriai bíróság négy év fogházra ítélte az interneten Karim Amer néven ismert bloggert, mert az kritizálni merte az ország első emberét, Hoszni Mubarakot, és az iszlámmal kapcsolatos negatív véleményének is hangot adott online bejegyzéseiben.

A 22 éves férfi jogot tanult az Al Ashar egyetemen, amelyet ő nemes egyszerűséggel a "terror iskolájaként" emlegetett blogjában. A bíróság a nemzeti vallás rossz színben való feltüntetése miatt és uszításért három, az államfő megsértéséért pedig egy év szabadságvesztést rótt ki Karimra, így összesen négy év börtönbüntetéssel kell számolnia a szókimondó férfinak, akit már tavaly novemberben őrizetbe vett a rendőrség.

Egyiptomban első alkalommal ítéltek el a kormánnyal és az iszlámmal szembehelyezkedő bloggert.
Kulcsszavak: blog jog

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerűbbé válik a magyar cégek számára Angliába utalni

A Brexit után a magyar vállalatoknak is nehezebb lett az Egyesült Királysággal történő kereskedelem nem csupán logisztikai, hanem pénzügyi szempontból is. Pedig az EU-ból való kilépés ellenére jelentősen élénkült a két ország közötti gazdasági kapcsolat, ahogy megnőtt a pénzügyi átutalások volumene is. 2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt a hazai cégek exportja, és 1,52 milliárd fontra nőtt a szigetországból érkező import volumene. 

2022. július 1. 12:34

Yettel: Tudatos utazási tippek

Elfogyott a mobilnetünk, lemerült a készülék vagy éppen a vízállósági teszten bukott el a mobilunk? Az okostelefonok korában már nem kérdés, hogy a mobilunk egyszerre az utazási irodánk, a beszállókártyánk, a fényképezőgépünk, a térképünk és a tudakozónk. 

2022. július 1. 09:55

A Brancs tőkegyűjtő portál első nagy dobásai

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek: egy nemzetközi kiugrás előtt álló magyar találmány, amely újrahasznosított PET palackokból készít nyomtatószálat, és az első hazai felnőtt szörp, amely az áfonyás íz mellé alkoholos “cselt” is bevet.

2022. június 30. 21:25

Új Philips modell az egyszerűbb közös munka érdekében

A Philips monitors széles portfóliójához egy olyan új modell csatlakozik, amely megfelel a videohívások új sztenderdjeinek: a Philips 34E1C5600HE.

2022. június 30. 20:11

Az AR segítségével emlékezik az OPPO

Az OPPO globális okoseszköz márka, a wimbledoni teniszbajnokság hivatalos támogatójaként, a kiterjesztett valóság segítségével teszi újra átélhetővé a legnagyobb hagyománnyal bíró teniszverseny történetének legszebb pillanatait.

2022. június 30. 18:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24