Az európaiaknak jó a csökkentett képességű PS3 is

Genda Csongor Zoltán, 2007. február 23. 21:33
A Sony képviselőinek mai bejelentése szerint kontinensünkön csökkentett képességű PlayStation 3-asok kerülnek forgalomba, azaz az európai konzolok jóval kevesebb PS2-játékot támogatnak majd.
A Japánban és az Egyesült Államokban kapható modellekben olyan különleges csipek találhatóak, amelyek a korábbi játékokkal való kompatibilitásért felelnek, azonban az európai konzolokba már nem építi bele ezen alkatrészeket a gyártó. Az elektronikai konszern közleménye szerint a CECHC0X kódjelzéssel ellátott gépekben már szoftveres úton oldják meg a PS2-re írt game-ek futtatását, ami csupán félmegoldás, ugyanis ez korántsem olyan tökéletes, mint a hardveres támogatás, és így jóval kevesebb régi játék indul majd el a PlayStation 3-ason.
A Sony szerint a felhasználók minden bizonnyal nem a visszafelé való kompatibilitás problémájával fognak foglalkozni, ha megtapasztalják a jobb grafikát és kipróbálják az új játékokat.
Teljesen nyilvánvaló, hogy az elektronikai konszern azért döntött úgy, hogy nem építik be az újabb modellekbe a szóban forgó csipeket, hogy csökkentsék az amúgy is magas előállítási költségeket. Szakértők szerint a kurtítás mintegy 40 dolláros megtakarítást eredményez darabonként.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05