Az európaiaknak jó a csökkentett képességű PS3 is

Genda Csongor Zoltán, 2007. február 23. 21:33
A Sony képviselőinek mai bejelentése szerint kontinensünkön csökkentett képességű PlayStation 3-asok kerülnek forgalomba, azaz az európai konzolok jóval kevesebb PS2-játékot támogatnak majd.
A Japánban és az Egyesült Államokban kapható modellekben olyan különleges csipek találhatóak, amelyek a korábbi játékokkal való kompatibilitásért felelnek, azonban az európai konzolokba már nem építi bele ezen alkatrészeket a gyártó. Az elektronikai konszern közleménye szerint a CECHC0X kódjelzéssel ellátott gépekben már szoftveres úton oldják meg a PS2-re írt game-ek futtatását, ami csupán félmegoldás, ugyanis ez korántsem olyan tökéletes, mint a hardveres támogatás, és így jóval kevesebb régi játék indul majd el a PlayStation 3-ason.
A Sony szerint a felhasználók minden bizonnyal nem a visszafelé való kompatibilitás problémájával fognak foglalkozni, ha megtapasztalják a jobb grafikát és kipróbálják az új játékokat.
Teljesen nyilvánvaló, hogy az elektronikai konszern azért döntött úgy, hogy nem építik be az újabb modellekbe a szóban forgó csipeket, hogy csökkentsék az amúgy is magas előállítási költségeket. Szakértők szerint a kurtítás mintegy 40 dolláros megtakarítást eredményez darabonként.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás