Még várni kell a kuponos Vistára

Milkovits Gábor, 2007. február 24. 11:45
Miközben a Windows Vista már három hete elérhető a közönséges vásárlók számára, azok, akik január 30. előtt vásároltak Vista kuponos PC-t, még mindig nem jutottak hozzá az új Microsoft operációs rendszerhez.
A legnagyobb PC-gyártók képviselői megerősítették a sajtónak, hogy mostanáig valószínűleg egyetlen Vista kópiát sem küldtek még ki a Vista Express Upgrade program keretében. A Microsoft tavaly október végén indította be a Vista kuponakciót, amelynek révén a vásárlók január 30-ig a PC árán felül ingyenes Vista-letöltést biztosító kuponnal vásárolhattak számítógépeket. A lépés célja az volt, hogy a 2006-os utolsó negyedévben is megfelelő szinten tartsák a PC-eladásokat, vagyis ne következzen be látványos forgalomcsökkenés azáltal, hogy a többség 2007-re, a Vista kiadása utánra halasztja a számítógép-vásárlást. Az akció a vásárlók számára is kifejezetten előnyös volt, mivel a kuponos rendszereket a legtöbb gyártó a tartósan XP-alapú PC-kkel egy árban, vagy legalábbis kedvezményesen hozta forgalomba.

A problémát viszont most az okozza, hogy a legtöbb vevő nincs tudatában annak, hogy nem juthat hozzá a piaci premierrel egy időben a kuponos Vista rendszerhez. Csakhogy, amint azt Ken Walker, a Gateway Vistáért felelős igazgatója a sajtónak elmondta, a Vista Express Upgrade-re feliratkozók a szerződés apró betűs részében elolvashatják, hogy az általuk rendelt szoftver csak 8-10 héttel az új Windows startja után érkezik meg hozzájuk. Más kérdés, hogy mennyien olvassák el a részletes szerződési feltételeket, illetve az apró betűs részt, pláne egy olyan szoftver esetében, amit előbb-utóbb mindenképpen telepíteni akarnak számítógépükre. Emellett az is sokaknak problémát okozott, hogy a rengeteg jelentkező miatt lassan és nehézkesen működött csak az oldal, ahol a megrendelést intézni lehetett, így nyilván még kevesebben figyeltek oda a kisbetűs szövegre. Akárhogy is, a PC-gyártókhoz és forgalmazókhoz rengeteg érdeklődő és panaszos fordult az utóbbi időben a kuponos Vista késése miatt. Walker szerint az időbeli csúszás oka az, hogy a kuponos megrendelőknek a szabvány Vista DVD mellett kiegészítő szoftvereket is kell küldeni a megfelelő telepítéshez, kinek-kinek a vásárolt rendszer követelményinek megfelelően. Ezekért a kódokért a PC-gyártók a felelősek, ám mivel a fogyasztók többségével ellentétben ők tisztában vannak a 8-10 hetes eltolódással, nyilván nem törik magukat az igyekezettől.
Kulcsszavak: Microsoft Windows Vista

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új funkcióval bővült a magyar építőipari szereplők életét megkönnyítő szoftver

Európa egyik meghatározó építőipari szoftvergyártója, a bécsi székhelyű PlanRadar kifejezetten az ügyfelek, köztük a magyar felhasználók visszajelzései, kérései alapján fejlesztette ki azt az új dokumentumkezelési megoldást, amelynek köszönhetően a megrendelők, a tervezők, a kivitelezők, valamint a létesítmények üzemeltetői a korábbinál is áttekinthetőbb módon ellenőrizhetik, követhetik a projektek alakulását. 

2023. március 31. 20:27

Átfogó felhőalapú biztonsági mentési megoldások az ASUSTOR-tól

Az ASUSTOR NAS a biztonsági mentési funkciók átfogó skáláját kínálja a felhasználóknak, lehetővé téve a könnyű és rugalmas köpontosítását a különféle digitális eszközökön tárolt adatoknak.

2023. március 31. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08