Kritikus biztonsági rést találtak az Office 2007-en

Milkovits Gábor, 2007. február 24. 13:32
Alig 3 héttel a mezei felhasználóknak szánt kibocsátás után biztonsági szakemberek veszélyes sebezhetőséget tártak föl a Microsoft Office 2007 szoftvercsomagján.
Az eEye Digital Security szakemberi egy olyan kritikus hibát találtak a Microsoft Office Publisher 2007 szoftveren, amelynek segítségével a támadók vírusprogramot tartalmazó fájlokat juttathatnak a rendszerekbe, és át is vehetik felettük az irányítást. Ross Brown az eEye részéről úgy nyilatkozott, meglepődtek azon, hogy ilyen hamar rést találtak a Microsoft egyik kulcstermékén, amelynek ráadásul éppen a megnövelt biztonságot tartja az egyik legfőbb újításának a szoftverkonszern, csakúgy, mint a Windows Vista esetében. Brown elmondta még, hogy szabványos kódfelülvizsgálat során bukkantak a sebezhetőségre, ami szintén meglepő, mivel a Microsoftnál is nyilvánvalóan végeznek hasonlót.

Az eEye szerint egyelőre nem érkezett hír a rést kihasználó támadásról, és nem is nagyon várható ilyen, hiszen az Office 2007 egyelőre nagyon új program, a hackerek kedvelt célpontjai pedig érthető okokból inkább a sok felhasználónál futó alkalmazások. A Microsoft részéről jelezték, hogy kivizsgálják a szoftverbiztonsági cég által közzétett információt.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Az LG az idei Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI). A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

2019. szeptember 16. 08:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás